3.9 C
Alajärvi
sunnuntai 26.5.2024
MAINOS

Marjo Hautala haluaa kehittyä ja palvella

Hierontapalvelu Marjo Hautala on palvellut Vimpelin ja lähikuntien asukkaita jo noin 17 vuoden ajan. Sääksjärven entisellä koululla toimitilaa pitävä ja eri puolilla Järviseutua hieromassa käyvä Hautala haluaa kehittää itseään hierojana ja tarjota uudenlaista palvelua asiakkaille.

Hautala valmistui hierojaksi Kaustisen evankelisesta kansanopistosta vuonna 2006 ja tehnyt siitä lähtien hierontatyötä. Jäsenkorjauskurssin hän kävi vuosina 2006–2007. Vuonna 2013 hän valmistui luontaishoitajaksi ja erikoistui vyöhyketerapiaan ja on diplomivyöhyketerapeutti. Hyvinvointialassa häntä kiinnostaa ihmisten auttaminen erilaisin keinoin.

MAINOS
Kehonkoostumusmittaus on kivuton toimenpide, joka kestää noin minuutin. Mittauksen avulla saa selville monta asiaa, joita peili tai vaaka eivät kerro.

– Olen miettinyt shiatsuterapeutin koulutusta, jota järjestetään Keski-Pohjanmaan opiston Kälviän toimipisteessä. Kun on luontaishoitajan koulutus pohjalla, voi käydä diplomivyöhyketerapeutin, shiatsuterapeutin tai aromaterapeutin koulutukset. Shiatsuterapeutin koulutus kestää 6–12 kuukautta. Shiatsu kiinnostaisi, mutta katsotaan, saadaanko siitä ryhmä toteutumaan.

Passelit koulun tilat

Marjo Hautala teki hierontatyötä kotonaan 14 vuoden ajan. Kotona työskentelyn lisäksi hän on käynyt hieromassa asiakkaita eri puolilla Järviseutua. Eräs asiakas kysyi häneltä aikanaan, että voisikohan vaikka Sääksjärven koululta löytyä sopiva tila hierontatyön tekemiseen. Itsekin Sääksjärvellä asuva Hautala selvitti asiaa. Hänellä on ollut yhden huoneen käsittävä toimitila vuokralla 2,5 vuoden ajan.

– Otan vastaan asiakkaita Itäkylän kylätalolla maanantaisin ja Alajärvellä käyn Raili Koivuluoman kauneushoitolan tiloissa tiistaisin tai keskiviikkoisin. Täällä koulun tiloissa voin työskennellä myös iltaisin.

Oma toimitila on ollut yrittäjän mieleen. Asiakaskunta koostuu sekä uusista asiakkaista sekä jo tutuksi tulleista vakioasiakkaista. Toimitila on valoisa, eikä hälinää ole ympärillä. Hautala pääsee rauhassa keskittymään työhönsä ja asiakas pystyy myös rentoutumaan vaivatta.

Jotain uutta

Vaikka shiatsuterapeutin opinnot ovat vielä toistaiseksi suunnitteluasteella, ei Marjo Hautala ole jäänyt lepäämään laakereilleen vaan on ottanut uuden stepin työssään. InBody-kehonkoostumusmittauslaitteen avulla hän pystyy auttamaan asiakkaitaan selvittämään, mitä kehossa tapahtuu.

Laite mittaa muiden muassa lihasmassan, rasvamassan ja viskeraalirasvan eli sisäelinrasvan määrän. Mittauksen avulla saadaan selville myös esimerkiksi rasvaprosentti ja lihas- sekä nestetasapaino.

Laitteen mittaamien tulosten avulla mitattava pystyy asettamaan niin halutessaan itselleen pieneenkin elintapakorjaukseen liittyviä tavoitteita ja seuraamaan omaa edistymistään.

– Mittaus hyödyttää kaikkia. Painonpudotusta suunnitteleva voisi teettää alkumittauksen ja tulla vaikka puolen vuoden kuluttua uuteen mittaukseen, jolla selvitetään miten tavoitteisiin on päästy. Omasta hyvinvoinnistaan kiinnostuneelle on mittauksesta myös apua.

Kehonkoostumusmittaus on kivuton. Mittauslaitteen päälle noustaan avojaloin ja pidetään kiinni laitteen kahvoista. Sähkövirta skannaa mitattavan kehoa noin minuutin ajan. Tulosten tulkintaan kuluu Marjo Hautalan mukaan aikaa noin varttitunnin verran.

– Kehonkoostumusmittausta voisin tehdä esimerkiksi työhyvinvointipäivässä tai vaikka naistenillassa. Järjestän keväällä mittauspäiviä Alajärvellä, Evijärvellä ja Lappajärvellä.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät