25.6 C
Alajärvi
perjantai 24.5.2024
MAINOS

Aisapari palkitsi Kristian Hyypän Vuoden Intoilijana!

Aisapari on kokouksessaan palkinnut vuoden 2023 Vuoden Intoilijana Kristian Hyypän, joka on yritystoiminnallaan edistänyt matkailualaa Lappajärven alueella.

Vuoden Intoilijaksi valitaan henkilö, joka on esimerkillisellä tavalla tehnyt tunnetuksi Aisaparia ja Leader-toimintatapaa ollen myös ahkera yhteistyökumppani, uusien yhteistyömuotojen kehittäjä ja idearikas verkostojen rakentaja.

MAINOS

Hyypän luotsaaman Lappajärven Kesäteatteri Oy:n toiminnassa ovat mukana myös Jenni Hyyppä ja Miika Lahnalampi. Lappajärven kesäteatterin alla toimivat Kraatterijärvi Adventure -aktiviteettivuokrauspalvelu ja Terrace Kirppu -rantaravintola, joka tarjoaa hyvää ruokaa ja live-esiintymisiä.

Viimeisimpänä lisänä yritystoimiin on tullut pian avautuva Aquarius Resort -majoitus- ja kokouspalvelu tilaussaunoineen.

Kaikki alkoi vuonna 2018, kun Hyyppä alkoi yhteistyökumppaniensa kanssa pyörittää Lappajärven kesäteatteria, joka aiemmin tunnettiin nimellä Halkosaaren kesäteatteri.

– Kun ensimmäinen vuosi oli ohi, asiakkailta saatiin palautetta, että he olisivat halunneet jatkaa illanviettoa tai tehdä järven alueella jotain muutakin. Siellä ei silloin oikein ollut mitään palveluita, niin päätimme, että rupeamme itse tuottamaan sinne ohjelmaa, hän kertoo.

Kun Hyyppä alkoi miettiä yritystoiminnan laajentamista, hän päätti hakea yrityshankerahoitusta Aisaparilta. Hän oli tutustunut Aisapariin ja sen toimintaan aiemmin, kun hän oli työskennellyt heidän kanssaan toisessa projektissa. Siitä yhteistyöstä hän sai idean, että hänkin voisi hakea rahoitusta oman yrityksensä hankkeeseen.

Aisaparin rahoituksen avulla Hotelli Kivitipun rantaympäristö siivottiin, ja rannan lähellä olevaan pieneen saareen rakennettiin lasikattoinen grillauskota avoimeen käyttöön.

Kesäteatteri Oy:n alle perustettiin Kraatterijärvi Adventures mm. välinevuokrausta ja kalastusretkien järjestämistä varten. Viimeisimpänä lisäyksenä on Hotelli Kivitipun takana sijaitseva Aquarius Resort, joka tarjoaa mm. elämysyöpymisiä kauniissa huoneissa Lappajärven äärellä.

– Aisaparin rahoitus on ollut meille suureksi avuksi. Emme olisi ehkä pystyneet toteuttamaan hanketta ilman heidän rahoitustaan ja kannustusta, Hyyppä kertoo.

Tulevana kesänä suunnitelmissa on jatkaa bisneksiä kesäteatterissa ja sen alla toimivissa matkailupalveluissa normaaliin tapaan. Muiden tavoitteiden osalta Hyyppä mainitsi nuorempien asiakkaiden houkuttelun alueelle vahvistamaan nykyistä asiakaskuntaa.

-Tärkeänä pointtina on myös se, että kaikki alueen yritykset tekevät yhteistyötä ja puhaltavat yhteen hiileen, Hyyppä painottaa.

Vuoden Intoiluna 2023 palkittiin Vaikuttavaa museotyötä Väinöntalolla Evijärvellä. Järviseudun museo, Evijärven Väinöntalo on yli 60-vuotisen historiansa aikana esitellyt monipuolisesti järviseutulaisen talonpojan arkea ja juhlaa, entisiä työtapoja ja alueellemme tyypillistä esineistöä.

Museoalueeseen kuuluu parikymmentä rakennusta ja sen kokoelmissa yhteensä noin 20000 esinettä. Entisajan puintipäivät, koululaisten toimintapäivät ja pihapiirissä toimiva kesäteatteri ovat värittäneet museon toimintaa vuosien varrella. 

Nyt museo on näyttävästi esillä myös verkossa Aisaparin rahoittaman hankkeen myötä.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät