MAINOS

Onnelan kirppis Lehtimäen Kirkonkylän vanhalla koululla kätkee sisäänsä aarteen, jos toisenkin!

Kaija Ala-Mattinen (vas.) esittelee kauniita käsitöitä, joita Onnelan kirppiksellä on myynnissä.

Lehtimäen Kirkonkylän vanha koulu heräsi uuteen eloon 2,5 vuotta sitten, eikä vähiten sen vuoksi että heti kun Kaija Ala-Mattisen poika Mika sai kiinteistökauppojen jälkeen talon avaimet käteensä, avasi Kaija talossa Onnelan kirppiksen!

Kaikkea löytyy lasten rattaista mattoihin.

– Avasin kirpputorin lokakuussa -20 ja se on ollut siitä saakka auki ympäri vuoden. Vain koronan takia ovia oli välillä pakko pitää suljettuna.

MAINOS

Idea kirpputorista syntyi, koska rakennuksessa oli paljon vanhaa koulun tavaraa. Sen myyminen pois kirpputorilla tuntui järkevälle ja kotoakin löytyi monenlaista itselle tarpeettomaksi käynyttä myytävää.

Lapsille löytyy nukkeja ja niille kauniit vuoteet.

Koululta jääneet tavarat muodostivat pohjan kirppistavaralle, mutta sittemmin sitä on saatu, vaihdettu ja ostettukin. – Kun Ukrainassa syttyi sota ja tänne majoittui kaksi äitiä lapsineen, alkoivat ihmiset tuoda tavaraa. Osa päätyi perheiden käyttöön, osa tänne kirpputorille.

– Tavaraa tulee meille aika paljon monesta suunnasta. Vaatteille joudun usein sanomaan ei, koska kirpputorilta eivät vaatteet enää juurikaan liiku, Kaija sanoo ja viittaa upeisiin myynnissä oleviin, aivan uusiin juhlaleninkeihin, jotka nekin odottavat vielä käyttäjäänsä vaikkapa kevään ja kesän juhlissa!

Vaatepuolella tarjolla on muun muassa uusia ihania juhlaleninkejä kevään ja kesän juhliin!

Toinen sellainen artikkeli, jota kirppikselle ei oteta edes lahjoituksena, ovat kirjat. Myöskään kasetit ja levyt eivät tahdo löytää uutta kotia.

Myynnissä on sen sijaan jos jonkinlaista kuppia, kippoa, koristetta, kotimaista posliinia, lasia, lasten leluja, huonekaluja, urheiluvälineitä, tauluja… lista on lähes loputon ja pääsääntöisesti tavara on todella hyvää, jopa uutta tai uudenveroista.

Melkeinpä tulee mieleen, että muualta ei kannata ostaa, ennen kuin on käynyt kysymästä Kaijalta, löytyykö kirppikseltä?

Onnelan kirppis on avoinna arkisin kello 10-15, mutta käytännössä aina jos Kaija on kotosalla, hän kyllä avaa kirpputorin ovetkin.

Lasia ja posliinia on joka lähtöön.

Kävijöitä kirpparilla riittää paitsi Lehtimäeltä, myös lähialueiden kunnista kuten Soinista, Vimpelistä ja kauempaa maakunnasta Kauhavaa myöten. Oma ryhmänsä ovat ohikulkijat, joita etenkin kesällä riittää solkenaan.

Voiko lapsi kauniimpaa nukkekotia toivoa?

Todella monet paikalle poikkeavat ohikulkijat ovat sellaisia, jotka kertovat pysähtyvänsä aina kirpputoreille – ja moni on palannut Onnelan kirppiksellekin jo uudelleen! Ja mikäpä on tälle kirpputorille poiketessa, sillä sen ilma on raikas, eikä tunkkaista kirpparihajua ole lainkaan ja emäntä vielä keittelee kahvitkin ostosten lomassa!

Tuula Jokiaho

Onnelan kirppiksellä on myös paljon huonekaluja tyylikkäisiinkin koteihin.

MAINOS
Exit mobile version