24.7 C
Alajärvi
maanantai 27.5.2024
MAINOS

Korisukka heilui Vimpelissä

Olympialajiksi noussut 3×3-koripallo sai Vimpelin lukion oppilaat heiluttamaan korisukkaa oikein urakalla.

Oppilaitoksen 16 liikuntatutoria järjestivät turnauksen, jossa paremmuutta miteltiin kolmessa eri sarjassa. Peli-ilo, yhtenäiset peliasut, teemabiisit ja joukkuekavereiden kannustus värittivät liikuntahallilla pelattua turnausta.

MAINOS
Kolmihenkisin joukkuein ja yhteen koriin pelattava 3×3 on noussut Vimpelin lukion opiskelijoiden suosikiksi. Kevään kunniaksi pelattiin turnaus, jossa liikkuivat niin opiskelijat kuin pallokin.

Turnauksen ideana oli saada liikunnan iloa lukioarjen keskelle. Niin hauskanpidon vuoksi liikuntaa harrastavat kuin tavoitteellisesti treenaavatkin pääsivät liikkumaan. Kolmella kolmea vastaan pelattava koripallo on ollut suosittu opiskelijoiden keskuudessa.

Liikuntatutorit tarttuivat heille esitettyyn ideaan, jonka pohjalta lähdettiin suunnittelemaan turnausta. Liikkuva opiskelu -koordinaattori Anne Anttila kertoo, että liikuntatutorit pyrkivät suunnittelemaan liikunnallista ohjelmaa.

Monta tyyliä

3×3-koristurnauksessa nähtiin monta pelitapaa ja -suunnitelmaa. Jokin joukkue saattoi puskea sata lasissa koko kymmenminuuttisen ottelun ajan ja tehdä vaihtoja tiheään tahtiin. Toinen taas pelasi maltilla, katsoi syöttöpaikat tarkkaan tai heitti koreja alakautta. Naurulle oli myös aikansa ja paikkansa. Tärkeintä oli oma liike ja pallon liike.

Joukkueiden nimien keksimiseen oli käytetty mielikuvitusta. Mukana olivat niin Neptuniumhiilet, 7 ällän ylioppilaat, Lentokonesuihkuturbiinimoottoriapumekaanikkoaliupseerioppilaat, Voittajat kuin Häviäjätkin. Bämät eli Muijat – tai Tytöt – lähtivät Ella Jaakkolan mukaan voittamaan.

– Yhteishengellä päästään voittoon, uskoi Fanni Kaunisto.

Bämät-poppoon pahin vastustaja olisi ollut Opet – jos joukkue olisi pelannut Bämien tapaan Höntsä A -sarjassa. Nimilistaa vilkaisemalla oman sarjan kovimmaksi vastukseksi nostettiin 7 ällän ylioppilaat. 

Höntsä A -sarjan voitokkain Bämät sai palkinnon yhtenäisen pukeutumisen, jokaisen pelin aluksi kuullun teemakappaleen ja joukkuetovereiden kannustamisen perusteella.

Opet oli kova

Opettajien joukkue heitti kentälle Marko Timon, Jarkko Havun ja Mikko Rantalahden. Havu tuumasi ennen turnauksen alkuvihellystä, että yhtään tappiota ei saa tulla.

Kilpasarjan voiton vienyt Opet pesi hopealle selvinneen Voittajat finaalissa koriluvuin 10–5. Pronssiottelussa oli tiukempaa, sillä Girl Power voitti BBC:n kahdella pisteellä. Sarjassa palkittiin Voittajat.

Lentokonesuihkuturbiinimoottoriapumekaanikkoaliupseerioppilaat palkittiin Höntsä B -sarjassa. Yhteneväisissä kasvomaalauksissa esiintyneellä joukkueella oli hyvä joukkuehenki ja peli-into. Joukkue oli sarjansa voitokkain.

Turnaukseen osallistui 12 joukkuetta. Pelejä pelattiin neljällä eri kentällä ja jokaisella kentällä nähtiin seitsemän pistemittelöä.

Vimpelin lukion liikuntatutor-toimintaa rahoitettiin aikaisemmin Liikkuva opiskelu- hankkeesta. Hankkeen päätyttyä lukio sai kuluvalle vuodelle Valio Akatemia -stipendin toiminnan järjestämistä varten.

Liikuntatutoreita Vimpelin lukiossa on ollut 2,5 vuoden ajan. Esimerkiksi viime syksynä liikuntatutorit ideoivat kansallispuistoretken Pyhä-Häkkiin. Anttilan mukaan liikuntatutor-toiminta on lisännyt yhteisöllisyyttä. Terveysvaikutukset ovat nähtävissä, kun liikettä lisätään opiskelun keskelle.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät