24.7 C
Alajärvi
maanantai 27.5.2024
MAINOS

Korsukuoron ja lasten yhteinen konsertti pysäytti kuulijansa

Kansallisena Veteraanipäivänä Lehtimäen Nuorisoseuran sali pullisteli väestä, joka saapui kuulemaan Taimelan koulun 3.-6. luokkien oppilaiden sekä Alajärven Korsukuoron yhteistä konserttia.

Konsertin nimenä oli osuvasti: ”Kertokaa lastenlapsille lauluin” ja se sai tunteet varmasti jokaiselta paikallaolijalta.

MAINOS
Arvokkaassa konsertissa koettiin tunteet pintaan nostaneita hetkiä niin lasten kuin Korsukuoronkin tulkintojen myötä.

Konsertin taustalla oli se, miten sota on tullut tutuksi tämän päivän koululaisille, kun yhtäkkiä kouluun saapui luokkatovereita sodan keskeltä Ukrainasta.

– Meille sota tuli todelliseksi, kun kouluumme tuli ukrainalaisia oppilaita. Olemme miettineet sotaa paljon ja olleet onnellisia rauhasta. Olemme puhuneet koulussa Suomen sodista ja siitä, mitä se vaati, Taimelan koulun oppilaat kertoivat.

– Mietimme muun muassa sitä, miten paljon rintamalla joutuu kävelemään ja mitä siellä saa syödä. Miltä tuntuu, kun saa palata kotiin? Haluamme osoittaa kiitollisuutta heille, jotka suojelivat tätä maata, enää heitä ei ole kertomassa meille tarinoita sodasta.

– Sodan vaikeina aikoina apu pyydettiin ylhäältä ja näin on myös tänä päivänä. Olemme onnellisia rauhasta. Tuntuu erittäin juhlavalta ja jännittävältä olla mukana tässä konsertissa, oppilaat totesivat.

Alajärven Korsukuoro on 26-vuotias kuoro, jonka osuudet konsertissa juontanut Sauli Ahopelto kertoi Äänisen aallot -laulusta sekä rintamajoulusta Kynttilöiden syttyessä -kappaleiden yhteydessä.

– Omaa lapsuusaikaani leimasi sota ja sen tapahtumat. Nämä molemmat kappaleet ovat lähellä sydäntäni ja liittyvät elämäämme sodan varjoissa.

Konsertti alkoi arvokkaasti, kun Taimelan koulun 47 oppilasta astelivat lavalle Vaasan marssin tahdissa. Kun Veteraanin iltahuuto kajahti ilmoille Korsukuoron ja Taimelan oppilaiden yhteisesityksenä, ei kyyneliltä enää välttynyt kukaan.

Alajärven Korsukuoron johtajana toimi Ismo Pitkänen. Säestyksestä vastasivat Marja Toivonen (harmonikka), Ismo Pitkänen (piano) sekä Taimelan koulun rehtori Kirsti Joensuu (piano).

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät