21.7 C
Alajärvi
perjantai 24.5.2024
MAINOS

Kuvataidekoulu Eeron oppilastöiden näyttely Villa Väinölässä

Villa Väinölässä on esillä 25.5. saakka Järvipohjanmaan kansalaisopiston Kuvataidekoulu Eeron oppilastöiden näyttely, jonka nimenä on Lintu vai kala?

Esillä on niin opettajien Ulla Hautamäen kuin Marjut Mässbackankin ryhmien töitä.

MAINOS

Ulla Hautamäen ryhmissä lukuvuoteen on sisältynyt monenlaista tekniikkaa ja kuvistyötä. Hautamäki pitää Alajärvellä seuraavia ryhmiä: valmentavat, perusopetus ja periodiryhmä.

– Syksy aloitettiin puutarhateemalla, josta edettiin kiehtoviin merimaailmoihin. On myös maalattu isoille taulunpohjille akryylivärimaalauksia ja tehty runsain mitoin savitöitä sekä niiden lasituksia.

Näyttelyssä on esillä toinen toistaan kauniimpia teoksia.

– Pienemmät oppilaat ovat rakennelleet linnoja ja omia rakennelmia. Alajärvi onkin hyvä paikka viedä eteenpäin kolmiulotteista ajattelua ja ensiaskeleita arkkitehtuuriin; olemme Alvar Aallon jalanjäljillä tässä asiassa, Hautamäki kertoo.

Marjut Mässbackan ryhmissä vuoden teemana ovat olleet lasten kestosuosikit luonto ja eläimet. – Olemme myös tutustuneet impressionistiseen tyyliin maalata ja Perus I ryhmä on luonut omat versionsa Claude Monet`n suosikkiaiheesta lummelampi.

– Näyttelyyn pääsivät myös veikeät savietanat, jotka ovat saaneet pintaansa ihanat värit. Akryylimaalein toteutettu ”lintupuu” maalaus on hieno metafora ryhmämme toiminnasta – jokainen teospalanen on yksilö mutta yhdessä olemme enemmän.

Perus II ryhmä tutustui vuoden aikana niin ikään ranskalaisten impressionistien maalauksiin. – Uusia näkökulmia teoksiin on löytynyt rajaintyökalun avulla, jossa pieni osa maalausta on nostettu mielenkiintoisesti esiin.

– Perus II ryhmässä on vuoden aikana harjoiteltu piirtämistä ja muodon hakemista ahkerasti. Tuloksena on hienoja lyijykynä – ja värikynäpiirroksia – lumoavia lintuja ja veikeitä kaloja, Mässbacka sanoo.

– Kolmiulotteisten muotoilutöiden aiheena Perus II ryhmässä oli moniselitteisesti ”lintu vai kala?” -ja siitä on näyttely napannut nimensäkin.

Villa Väinölä on avoinna tiistaista perjantaihin kello 13-17.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät