24.7 C
Alajärvi
maanantai 27.5.2024
MAINOS

Onni hurmasi kultajuhlassaan

Alajärven puhutuin henkilö lauantaina oli Onni Kivipelto. Nuorukaisen The Voice of Finland -voiton kunniaksi pikavauhtia organisoitu kultajuhla kokosi Kitron pesäpallostadionille reilut 1200 kuulijaa.

Tunnelma oli kotoisan letkeä. Oman kaupungin nuoresta miehestä ja hänen menestyksestään oltiin aidosti ylpeitä. Kultajuhlassa kuultiin Kivipellon lisäksi The Voice of Finlandissa kisannutta Mikko Kesäniemeä ja viime vuoden voittajaa Sussu Erkinheimoa.

MAINOS
Aleksandra Kantola (vas.), Pihla Neulaniemi, Maisa Ranta ja Milla Pokela fanittavat Onni Kivipeltoa. The Voice of Finland -finaalia he katsoivat Pihlan syntymäpäivillä ja kannustivat suosikkiaan voittoon.

Kultajuhlassa paljastettiin, että TOVF-voittaja toimii seuraavan vuoden ajan Alajärven kaupungin hyväntahdon lähettiläänä.

Kivipellon tekemiä videoita julkaistaan kaupungin some-kanavissa. Menestys poiki myös jotain pysyvää, sillä Palotorin lava tunnetaan tästedes Onnin esiintymislavana. Lavan sivustalle on jo asennettu Onni-teksti muistuttamaan menestyksestä ja urasta, jonka seuraavaa askelta vielä odotellaan.

Tunne

Kitro alkoi täyttyä hyvissä ajoin. Paikalle tultiin kaveriporukalla, perheiden kanssa tai yksin. Tapahtumia pääsi seuraamaan tarkemmin myös screeniltä.

Kultajuhlan katsojat siirtyivät Kitron stadionin etuosaan seuraamaan Onni Kivipellon lauluesityksiä. Juhlaan osallistui reilut 1 200 ihmistä.

Onni-faneiksi tunnustautuvat Aleksandra Kantola, Pihla Neulaniemi, Milla Pokela ja Maisa Ranta istuivat kentälle tuodussa puukatsomossa. 9–10-vuotiaiden tyttöjen toiveissa oli saada selfie idolinsa kanssa ja nimmarit paitaan ja pantaan.

Finaalilähetystä nelikko kertoo seuranneensa Pihlan synttäreillä. Nelikolle oli selvää, että voitto tulee Alajärvelle.

– Voiton ratkettua huudettiin kovaa ja se varmaan kuului naapuriin saakka, nauraa Pihla.

Kultajuhlan aluksi oli mahdollisuus ottaa selfie illan päätähden kanssa. Aika moni halusi selfien muistoksi. Kitron kotipesän paikkeilla olleelle kuvanottopaikalle oli parhaimmillaan kymmenien metrien jono.

13-vuotias Emmi Moilanen, seitsemän täyttänyt Joona Moilanen ja Anne Moilanen kertoivat ennakoineensa selfie-mahdollisuutta ja saaneensa hyvät paikat ihan jonon kärjestä. He odottivat Onnin palkitsemista ja etenkin live-esiintymistä.

– Kävin Joonan kanssa pesispelissä, jonka aluksi Onni lauloi Maamme-laulun. Laulu meni ihan hyvin. Ihan sama, minkä laulun Onni laulaa. Hän laulaa sen täydellisesti.

Iso juttu kaupungillekin

The Voice of Finland -kautta seurattiin Alajärven suunnalla tarkkaan ja mielenkiinnolla. Kaupungin näkövinkkelistä Onnin voitto on iso asia. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Palmun mielestä on ollut hienoa, että kaupungissa koetaan yhteisöllisyyttä.

– Onni on meidän kaikkien alajärveläisten Onni. Uskon, että voitto tuo paljon hyvää Alajärvelle. Voitolla on myös valtava markkina-arvo. Joka paikassa puhutaan Onnista ja Onnin voitosta.  Nyt hänellä on ovet auki ihan mihin tahansa.

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Antti Joensuu toteaa Onnin olevan hyvä hahmo ja esikuva, jonka kautta on hyvä rakentaa yhteistyötä.

– Hän on positiivinen ja aito henkilö, yhteistyötä on helppo tehdä. Tällaisia tarinoita tarvitaan kuntamarkkinoinnissakin. Tämä on hyvä tarina käyttää.

Onni-hypestä näkyi merkkejä jo hänen kisatessaan The Voice of Finlandissa. Kaupunginjohtaja Vesa Koivunen muistutti, että Kitrolla finaalia seurasi 800 ihmistä, jotka uhmasivat kylmää säätä.

Tähtäin tulevassa

Kultajuhlan sankari tuumasi yhteisökoordinaattori Tuomas Lahdenperän haastattelussa, että tuntuu uskomattomalta ja sanattomalta, miten Alajärvi ja alajärveläiset ovat olleet mukana hänen kisataipaleellaan.

– Olin positiivisesti yllättynyt kisakatsomosta.

Yleisöltä kootuissa kysymyksissä oli kiperiäkin uteluita. Alajärven paras paikka laulajanuorukaiselle on Tuluutti. Parasta kotikaupungissa ovat monipuoliset liikuntamahdollisuudet.

Kivipelto paljasti myös, että Pelle Miljoona Oy:n Moottoritie on kuuma -albumi on hänelle tärkeä – ja se olisi myös valinta, jos voisi kuunnella vain yhtä albumia koko loppuelämän ajan.

Yksi kysymys kuului, että kenen kanssa Onni haluaisi levyttää dueton. Vastauksena oli Kari Tapio. Kivipellon kannattaisi harkita lauantai-illan perusteella dueton levyttämistä myös Sussu Erkinheimon kanssa. The Voice of Finland -voittajat esittivät yhdessä Lentäjän poika -kappaleen. Laulajien äänet sointuivat hyvin yhteen ja kuulijalle tuli vaikutelma, että olisivat laulaneet yhdessä aiemminkin.

Ilta huipentui Hurriganesin tunnetuksi tekemään I Will Stay -kappaleeseen, jolla Onni Kivipelto pyrki The Voice of Finlandiin. Se oli nappivalinta ja kantanee hedelmää vielä pitkään.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät