24.7 C
Alajärvi
maanantai 27.5.2024
MAINOS

Leikkikenttäkerho tulee taas

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Alajärven paikallisyhdistyksen järjestämä leikkikenttäkerho tarjoaa edelliskesien tapaan monenlaista mukavaa puuhailua kaikille 3–10-vuotiaille.

Toimintaa järjestetään kymmenellä leikkikentällä. Uutena kerhopaikkana kesäkuun viidentenä päivänä käynnistyvässä toiminnassa on Levijoen koulun leikkikenttä, jonne toimintaa järjestetään kyläläisten toiveesta.

MAINOS

MLL:n vuodesta 2011 saakka pyörittämä leikkikenttäkerho on maksutonta toimintaa, johon ei myöskään tarvita sitovaa tai ennakkoon tehtävää ilmoittautumista. Paikalle voi tulla, satoi tai paistoi. Kerhon ohjelmassa on vapaata leikkiä ja sellaisia leikkejä, jotka sopivat kaikenikäisille kerholaisille.

Kerhon ohjelmaan kuuluu ehdottomasti myös eväiden syöminen. MLL tiedottaa kerhoaikatauluista leikkikentillä, kauppojen seinillä ja Torstaipäivyrissä.

Aina paikalla

Ohjaajat tekevät työtään pareittain ja he ovat aina paikalla, kun on kerhon aika. Toimintaa järjestetään arkisin ja jokaisena päivänä kerhoa pidetään kahdella leikkikentällä. Ohjaajat tuovat tullessaan lelut, pelivälineet, lautapelit ja esimerkiksi piirustusvälineet.

Lasten vanhempien nimet puhelinnumerot kirjataan osallistujavihkoon. Lapset saavat jokaisesta käyntikerrasta leiman leikkikenttäpassiin.

Leikkikenttäkerhotoiminta on MLL:n Alajärven paikallisyhdistyksen isointa toimintaa, johon kuuluvat myös esimerkiksi ohjaajien opastukset.

– Saatu positiivinen palaute saa meidät jatkamaan toimintaa. Vanhemmille on ihana asia, että saavat lapsen pariksi tunniksi toisten hoitoon. Äiti tai isä voi käydä kaupassa tai vaikka hammaslääkärillä sillä aikaa, kun lapsi on kerhossa, miettii yhdistyksen puheenjohtaja Saija Ylinen.

Aivan lähialueilta ei vastaavanlaista, ilmaista ja yhtä useasti ja monessa paikassa toimivaa leikkikenttäkerhoa ole. Parhaimmillaan kerhossa on ollut 50 lasta,

MLL:n paikallisyhdistys työllistää kesällä neljä nuorta. Aapo Koivunen ja Susanna Koskela toimivat ohjaajina kesäkuussa, Anttoni Uusitupa ja Anniina Viitasaari heinäkuussa.

Anniinalla on kokemusta leikkikenttäohjaajan työstä, mutta Aapo on tehtävässä ensimmäistä kertaa. Anniina tietää, että etenkin vähän vanhemmat lapset tykkäävät pelata lipunryöstöä. Pienemmät ovat pitäneet etenkin piirtämisestä.

Aapo Koivunen odottaa kesäpestiltään hauskoja leikkejä lasten kanssa ja myös ulkoilua.

– Eskarissa tykkäsin pelata sinistä ja punaista. Se on kuin rosvon ja poliisin pelaamista kahtia jaetulla kentällä. Polttopallo on klassikko, vakuuttaa 17-vuotias nuorukainen.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät