Poliisi turvaa nuorten juhlintaa koulujen päättäjäisviikonloppuna

Mainos[adrotate banner="3"]

Pohjanmaan poliisi valvoo päättäjäisviikonlopun juhlintaa vanhoilla tutuilla paikoilla, joihin nuoret kokoontuvat.

Poliisi varautuu viikonloppuun samoin kuin muihinkin viikonloppuihin, mutta käytettävissä olevat resurssit kohdennetaan hälytystehtävien hoitamisen lisäksi erityisesti nuorison valvontaan ja liikenteenvalvontaan.

MAINOS

Viranomaisten lisäksi huoltajat ovat avainroolissa viikonlopun aikana. Huoltajat ja nuoret luovat yhdessä pelisäännöt turvalliselle illanvietolle. Mitään valmista pelisääntökirjaa ei ole, mutta huomioimalla muutama perusasia päästään pitkälle.

– On erittäin tärkeää, että vanhemmat ovat tavoitettavissa, kun nuoret lähtevät juhlimaan koulujen päättäjäisiä, sanoo Pohjanmaan poliisilaitoksen komisario Matti Tiainen.

Nuoret eivät välttämättä aina lue viestejä tai vastaa puheluihin, mutta pelkästään tieto siitä, että vanhemmat ovat tilanteen vaatiessa tavoitettavissa, luo turvaa. Myös viranomaiset voivat joutua tavoittelemaan lasten vanhempia illan mittaan. 

Kotiintuloajoista on hyvä sopia etukäteen ja on erittäin suositeltavaa, että huoltaja vie nuoren juhlapaikalle ja hakee kotiin illan päätteeksi, varsinkin jos kyse on pidemmästä matkasta. 

– Pidä myös huoli kavereistasi illan aikana, varsinkin päihtyneestä kaverista. Yksin jäävällä päihtyneellä on suurempi vaara joutua rikoksen, väkivallan tai tapaturman uhriksi, sanoo Tiainen.

Päihteiden käyttöä valvotaan tänäkin vuonna koulujen päättäjäisviikonloppuna. Poliisi valvoo alkoholin välittämistä ja laitonta hallussapitoa sekä myös huumausaineiden välittämistä ja käyttöä.

– Jos alaikäisen hallusta löytää alkoholia on seuraamuksena sakko, juomien hävittäminen ja lastensuojeluilmoitus sosiaaliviranomaisille, kertoo Tiainen. Huumausaineiden käyttö on lisääntynyt viimeisten vuosien aikana yhä nuorempien keskuudessa ja niitäkin on takavarikoitu huolestuttavan paljon aiempina vuosina.

– Poliisi toivottaa kaikille nuorille hyvää ja turvallista koulujenpäättäjäistä. Me olemme paikalla turvaamassa teidän juhlintaanne ja parhaimmat juhlathan ovat sellaiset joissa poliisin palveluita ei tarvita ollenkaan, sanoo Tiainen.

MAINOS
Edellinen artikkeliKesänavausmarkkinat huomenna Alajärven tokessa!
Seuraava artikkeliSeinäjoen ammattikorkeakoulusta valmistuneita