Oma Onni projekti porskuttaa – Alajärven Yläkoulun ysiluokka 9B valtakunnallisesti neljäs

Alajärven yläkoulun 9B-luokkalaiset menestyivät valtakunnallisesti huipputuloksella Oma Onni projektissa.
Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärven Yläkoulun ysiluokka 9B oli valtakunnallisesti neljäs Oma Onni projektissa.

Oma Onni on internetissä toimiva verkko-oppimisympäristö, joka opettaa nuorille oman talouden hallintaa. Oppimateriaalissa käsiteltävät aihealueet ovat työelämä, päivittäiset raha-asiat ja verkkokauppa, säästäminen ja sijoittaminen, lainaaminen, vakuuttaminen, yrittäminen verotus, ennakoiva talousneuvonta sekä mitä koulun jälkeen.

MAINOS

Kunkin aihealueen oppimateriaali muodostuu lyhyistä teoriaosioista, oppimisvidoista, podcasteista, sanastosta sekä opettavaisista verkkopeleistä ja -tehtävistä. Lisäksi tuotettu oppimateriaali on kuunneltavissa myös äänikirjoina.

Onnelliset Alajärven 9B-luokkalaiset saivat vastaanottaa palkintonsa. Parhaiten pärjänneet Sara Vuorela ja Verneri Niemenaho palkittiin Töysän Säästöpankkisäätiön sadan euron rahastolahjakortilla, jotka oli lahjoittamassa Oma-Säästöpankin puolesta palvelupäällikkö Helena Marjomäki.

Elokuvaliput jakoi erityisopettaja Maija Viljanmaa koulutuskuntayhtymä Sedusta.

Oma Onnissa oli tänä lukuvuonna mukana 27 koulua ympäri Suomen, yhteensä noin 3000 oppilasta. Valtakunnallisesti parhaan pistemäärän saavutti Töysän Yläkoulu.

Oma Onni projekti on Töysän ja Kuortaneen Säästöpankkisäätiöiden rahoittama hanke, jota on Alajärven alueella toteutettu jo vuodesta 2011. Pitkäaikaisina toimijoina, kantavana voimana, ovat olleet Alajärven Yläkoulun opettajat Pekka Kylkilahti sekä Katariina Matilainen.

Koulutuskuntayhtymä Sedun toteuttaman Oma Onni hankkeen oivallinen idea opettaa nuoret hoitamaan omaa talouttaan, välttymään ylivelkaantumiselta ja ymmärtämään säästäväisyyden merkityksen. Projektissa nuoret oppivat laajasti myös muita taloushallinnon asioita.

MAINOS
Edellinen artikkeliGTA-peliä turvallisessa, aikuisten valvomassa ympäristössä – pian se on mahdollista
Seuraava artikkeliKuvataidekoululaisten näyttelyssä nähtiin upeita teoksia Vimpelissä!