OP Kodin Lauri Lehtelä muistuttaa, ettei kaiken tarvitse olla viimeisen päälle, jotta kohde myy

Kiinteistövälittäjä Lauri Lehtelä Alajärven OP Kodilta rohkaisee jokaista asuntonsa tai kesämökin myymistä pohtivaa pyytämään rohkeasti ilmaiselle arviokäynnille, sillä kaikenlaisista kohteista on nyt kysyntää sijainnista riippumatta.
Mainos[adrotate banner="3"]

Siinä missä kodinrakennusvietti valtaa keväällä eläinmaailman edustajien päät ja saa luonnon omat nikkarit vauhtiin, saattaa se käynnistää myös ihmisten pesänrakennusvietin eri muodoissaan.

Osalle se saattaa merkitä pientä kodin ehostamista, sisustuslehtien selailua tai terassinrakentamista. Vietti saattaa kuitenkin laukaista myös suuremmat suunnitelmat käyntiin ja kotipesä voidaan päätyä rakentamaan omien mieltymysten mukaan alusta saakka.

MAINOS

Mutta yhä useammin kiireisen arjen vuoksi ja oman energian säästämiseksi päädytään etsimään jo valmiiksi rakennettu kohde, jossa tietyt kriteerit täyttyvät.

Elämässä tunnetusti muuttuvat tarpeet ja tilantarvekin elää elämänvaiheiden mukaan. Lapset ovat saattaneet lentää jo pesästä ja tilaa jää liikaa siivottavaksi ja lämmitettäväksi, voidaan alkaa pohtia pienempää kotia, jossa saattaa olla tärkeässä roolissa myös lähemmäksi palveluiden äärelle siirtyminen.

Samaan aikaan toisaalla lapsiperhe pohtii kasvavan perheen tilaratkaisuja harmitellen ahtaaksi käynyttä kotia pohtien huoneen jos toisenkin lisätarvetta. Näin saattaa hyvässä tilanteessa vaihtua toisen koti toiselle – tai ainakin päätyä kaksi hyvää kotivaihtoehtoa asuntomarkkinoille.

Toisaalta on saatettu löytää jo se unelmien koti, mutta haaveillaan vielä vapaa-ajan kohteesta, jonne irrottautua arjesta perheen kanssa lomailemaan ja rentoutumaan. Nykyään asunnon tai mökin löytäminen on tehty helpoksi, tietokoneella tai älypuhelimella pari klikkausta ja alueen tarjonta on jo esillä. Kiinteistövälitysalan ammattilaiset tekevät siitä yhä helpompaa säästäen aikaa ja vaivaa molempien osapuolten, niin myyjän kuin ostajankin, kannalta.

OP Koti Järviseutu-Suomenselkä Oy LKV tarjoaa kokonaisvaltaiset palvelut kiinteistövälityksestä isännöintiin toimien Järviseudun ja Suomenselän alueilla. Alajärven konttorin alla myynnissä olevat kohteet sijaitsevat pääosin Järviseudulla, mutta myös esimerkiksi vielä Perhostakin voi löytää myynnissä olevia kohteita.

OP Kodin Lauri Lehtelä Alajärven toimipisteestä kertoo alueen asunto- ja mökkimyynnistä. – Tällä hetkellä liikkuu kaikenlaiset kohteet laidasta laitaan, vastaa Lehtelä kysyttäessä minkälaisista kohteista on nyt eniten kysyntää.

Oma koti tai mökki voidaan menestyksekkäästi myydä myös omatoimisesti, mutta ammattilaisen valinta kohdetta myymään tuo useita hyötyjä ja saattaa nopeuttaa kohteen myymistä.

– Ostajan on helpompi esittää kysymyksiä tai tarjous kohteesta, kun ne esitetään välittäjälle. Välittäjä tuntee myös markkinat, jonka avulla kohde pystytään hinnoitella oikein. Oikein määritelty hinta antaa hyvän startin myynnille ja parhaan lopputuloksen. Usein ylihintainen asunto tai mökki ei aiheuta kiinnostusta, jonka seurauksena kohde herkästi kuluu markkinoilla, toteaa Lehtelä.

Lehtelä jatkaa kertomalla, kuinka kiinteistövälittäjän avulla varmistetaan samalla myös turvalliset kaupat, sillä toimintaa ohjaavat monet lait ja asetukset, jotka turvaavat asuntokauppaa niin myyjän kuin ostajankin osalta. Välittäjällä on myös tiedonantovelvollisuus, joka lisää ostajan luottamusta asuntokauppaa kohtaan.

– Hoidamme asuntokaupat alusta loppuun, joten ammattilaisen avustuksella säästää aikaa ja vaivaa. Välittäjälle muodostuu myös asiakaskunta, joille voi suoraan markkinoida myyntiin tullutta kohdetta.

Kysyttiin myös kuinka helpoksi asunnon myyntiinlaitto on tehty Op Kodeilla, Lehtelä vastasi myyntiinlaiton ja myynnin olevan erittäin vaivatonta.

– Ensin sovitaan arviokäynti ja käydään kohteen tietoja läpi. Tämän jälkeen tehdään sopimus, otetaan hyvät myyntikuvat kohteesta ja laitetaan myyntiin. Arviokäynnistä kestää normaalisti 1-2 viikkoa, että kohde saadaan myyntiin. Kohteita markkinoimme Etuovessa, Oikotiessä, Torissa sekä OP Kodin omilla verkkosivuilla.

Myyntiä Lehtelän mukaan asiakas pystyy lisäksi vaivatta seurata myyjän palvelun kautta, josta näkee muun muassa ilmoituksen katsojamäärät ja voi lukea välittäjän kommentit pidetyistä esittelyistä.

– Asuminen on ihmisille perustarve ja asunnoille on aina tarvetta, siksi kannattaa laittaa heti myyntiin, eikä odottaa tiettyä hetkeä. Kesä on mökin myymiselle parasta aikaa, joten nyt jos koskaan kannattaa laittaa mökki myyntiin. Tarjoamme ilmaisen arviokäynnin, jolla päästään liikkeelle ja suunnitellaan yhdessä myyntiä. Kaiken ei myöskään tarvitse olla viimeisen päälle saadakseen kohteen myytyä. Moni etsii remonttikuntoista kohdetta, jota saa itse laittaa oman näköisekseen, rohkaisee Lehtelä rennosti.

Annika Brander

MAINOS
Edellinen artikkeliPesäpallomuseon ovet ovat jälleen avoinna
Seuraava artikkeliPohjois-Karjala oli tyly Ankkureille