sunnuntai 28.4.2024

Pohjois-Karjala oli tyly Ankkureille

Ankkurit kävi vierailulla Pohjois-Karjalassa. Lauantaina kohdattiin Joensuun Maila ja sunnuntaina oli vuorossa matka Kiteen Pallon vieraaksi. Pisteitä Ankkurit ei reissulta saanut.

Joensuu parempi jaksoin 2-0 (3-1, 6-0)

Ottelu alkoi sisäpelin osalta molemmilta joukkueilta virheiden sävyttämänä ensimmäisessä vuorossa ja osasyylliset näihin oli joukkueiden lukkarit Joensuun Mailan Ville Väliaho sekä Ankkurien Pyry Alanen.

Toisessa vuorossa sisäpelissä nähtiin onnistumisia ja molemmille joukkueille taululle merkittiin yksi juoksu, kun jokerit Juho Toivola sekä Juho Ihamäki onnistuivat kotiutuksissa.

Kolmannen vuoron aloittavalla sisävuorolla Joensuu siirtyi 2-1 johtoon Elmeri Liedon ajolähtötilanteen välilyönnillä. Ankkurit oli lähellä oman vuoron alkuun heti tasoittaa tilanne, kun Joona Peltokangas löi kolmosluukusta pallon maisemiin, mutta ei ehtinyt kiertämään kunnaria. Jatkossa vielä Ihamäen veljeksille rakentui paikat lyödä mies kotiin, mutta ilman onnistumista.

Joensuu löi neljännessä vuorossa vielä yhden juoksun taululle ja kun Ankkurit jäi vuorossa nollille niin jakso merkattiin Joensuun voittoon 3-1.

Toisen jakson ensimmäisessä sisävuorossa taululle merkittiin kaksi juoksua ja niistä vastasi Joensuu, kun Elmeri Lieto kotiutti Konsta Piirosen ja harhaheitolla 2-0 tilanteeksi toi Kasper Hämäläinen.

Ankkurit sai jakson toisessa vuorossa koko ottelun ensimmäisen palottoman ajon päälle. Joensuun takatilanne puolustaminen oli kuitenkin loistavassa kunnossa. Lähimpänä juoksun lyöntiä ol Juho Ihamäki, joka niittasi kovan pommin kakkosluukkuun, mutta Joensuun Mailan Konsta Kettuselta haamusuoritus ja haki lyönnin syöksykopiksi.

Kolmannen vuoron aloittavalla sisävuorolla nähtiin ottelun ainoa kunnari ja siitä vastasi Joensuun Konsta Kettunen loistavalla kakkosluukun puhkaisulla. Joensuu sai vuorossa vielä kaksi juoksua onnenkantamoisilla, kun Juho Hacklinin sekä Topi Kososen koppilyönnit onnekkaasti putosivat väliin ja näillä miehet ehtivät kotiin. Ankkurit ei vuorossa onnistunut tilanteista huolimatta kaventamaan ottelua.

Joensuun Maila niittasi vielä yhden juoksun jakson ratkaisevassa vuorossa Juho Toivolan onnistuessa. Ankkurien sisävuoro jäi heikoksi ja ottelu merkattiin Joensuun Mailan voittoon jaksoin 2-0 (3-1, 6-0).

Kiteen sisäpeli toimi ja rallattelevat voittoon jaksoin 2-0 (6-1, 8-1)

Molemmat joukkueet esittävät jakson ensimmäisessä vuorossa hyvää sisäpeliä tilanteiden rakentelun osalta, mutta vain Kitee onnistui lyömään juoksuja ja niitä syntyi kaksin kappalein, kun Jiri Pippola onnistui kahdella eri lyönnillä kotiutuksessa.

Toisessa vuorossa oli Ankkurien vuoro onnistua, kun Juho Ihamäki kavensi tilanteeksi 2-1 kotiuttamalla Ville Keltikankaan.  Kiteelläkin oli paikkansa juoksujen lyöntiin, mutta Ankkurien takatilannepuolustaminen toimi.

Ankkurit ei onnistunut kolmannessa vuorossa lyömään juoksuja, mutta Kitee löi neljä ja siirtyi 6-1 johtoon. Juoksujen lyöjinä kunnostautui Jiri Pippola kahdesti ja Joni Lehikoinen, joka onnistui viimeisenä lyöjänä lyömään miehen kahteen otteeseen kotiin.

Ratkaisevan vuoron aloittavalla Ankkurit ei saanut sisäpeliään kulkemaan ja jakso merkittiin Kiteen voittoon numeroin 6-1.

Toisen jakson kaksi ensimmäistä sisävuoroa oli nihkeitä molemmilta joukkueilta ja tilanteet oli vähissä.

Kolmannessa vuorossa alkoi tapahtua, kun Kiteen ensimmäinen lyöjä Otto Kauppinen niittasi kakkospesän päältä pallon maisemiin kunnarin arvoisesti. Jatkotilanteesta vielä Samu Vainikainen, Jiri Pippola sekä Kasperi Kaksonen löivät juoksun, niin taululla oli lukemat 4-0.

Ankkurit sai ensimmäisen kolmostilanteen vuorossa ja Juho Ihamäki käytti sen hyväksi ja löi tappikumuralla Nestori Yli-Sissalan kotiin.

Kitee ratkaisi ottelun lopullisesti jakson neljännen vuoron aloittavalla. Harhaheitolla Aku Kettunen toi tilanteeksi 5-1 ja ottelun hahmo Jiri Pippola löi pallon pöpelikköön kakkosluukusta kunnarin ja kahden tavallisen juoksun arvoisesti. Ankkurit ei tästä toipunut vaan ottelu päättyi Kiteen voittoon jaksoin 2-0 (6-1, 8-1).