13.8 C
Alajärvi
torstai 23.5.2024
MAINOS

Festareilla pesistä ja paljon muuta

Toista kertaa järjestettävät Vimpelin Pesisfestivaalit starttaavat heinäkuun kahdeksantena. Luvassa on yhdeksänpäiväinen tapahtuma, jossa kansallispelin lisäksi ohjelmassa on eri-ikäisille festivaalivieraille suunnattuja tapahtumia. Festivaalien aikaan Vimpelissä mitellään suomenmestaruustasolla kolmessa eri lajissa.

Järjestelyistä vastaa Vimpelin kunta, joka on tehnyt tiivistä yhteistyötä Vimpelin Vedon kanssa. Myös esimerkiksi Mannerheimin Lastensuojeluliiton ja Eläkeliiton paikallisyhdistykset, Vimpelin 4H-yhdistys, Vimpelin Yrittäjät ja Vimpelin Osuuspankki ovat takaamassa monipuolista ohjelmatarjontaa.

MAINOS

Festivaalien projektipäällikkönä toimiva vapaa-aikasihteeri Ari Takala kertoo festivaalibudjetin olevan 19456 euroa. Tapahtuman koordinaattorina toimii Joonas Vesala.

Sporttista ohjelmaa

Pesis kuuluu festivaalin arki-iltoihin. Luvassa on miesten Superpesistä, naisten Ykköspesistä, poikien ja tyttöjen Superpesistä sekä poikien Ykköspesistä. Maanantaina 10.7. Vedon ja Hyvinkään Tahkon välinen miesten Superpesis-ottelu näkyy sekä Ruutu-palvelussa että Ylen kanavilla.

Torstaina 13.7. Saarikentällä pelataan julkkisottelu. Festareiden päätöspäivänä Veto ottaa mittaa Sotkamon Jymystä Superpesiksen kuumassa kamppailussa. Vatpakalla kisataan frisbeegolfissa sunnuntaina 16.7.

Saarikenttä toimii 3×3-koripallon SM-kiertueen näyttämönä sunnuntaina 9.7. Lauantaina 15.7. Harmaakarhut eli yli 45-vuotiaat mittelevät pesiksen SM-mitaleista. Samana iltana tikataan Vaaran askelmat -kuntoportailla porrasjuoksun SM-kisoissa.

– Kisaan voi ilmoittautua ennakkoon tai paikan päällä Lakiksella kisapäivänä kello 16:een saakka. Sarjoja ovat miesten ja naisten yleinen, 50-vuotiaat, 65-vuotiaat, 16-vuotiaat ja kuntosarja. Ilmoittautumisia on tullut jo esimerkiksi Tampereen ja Vaasan suunnalta, valottaa Ari Takala.

Teuvo Mäkelä tenttaa Mikko Haukkalaa, Sami Haapakoskea ja Sami-Petteri Kivimäkeä ViVe-legendat-tuokioissa Pesäpallomuseolla tuntia ennen Superpesis-otteluita.

Omaa pesistietoutta pääsee testaamaan torstaina 13.7. Pub Völjyssä, jossa järjestetään Joonas Vesalan vetämä, joukkueille tarkoitettu Pesisvisa. Poplarit musisoi Motelli Kotipesässä tapahtuman avajaispäivänä ja Lolan Petiyö rokkaa Lakis Areenalla 15.7.

Lapset ja ikäihmiset mukaan

Vimpelin Pesisfestivaaleilla järjestetään viitisenkymmentä tapahtumaa. Joonas Vesala vinkkaa, että tapahtuman koko kattaus on nähtävissä festivaalin kotisivulla ja some-kanavissa.

– Pesisfestivaaleille kannattaa tulla monipuolisen ja kattavan ohjelman vuoksi. Joka päivä tapahtuu jotakin, ja ohjelmaa on eri-ikäisille. Mukana on myös monta eri toimijaa. Tapahtumia löytyy niin Lakikselta, kylältä kuin Saarikentältäkin.

Nerf-pelin salat paljastuvat sunnuntaina 9.7. liikuntahallilla MLL:n järjestämässä tapahtumassa. Ari Takala kertoo, että kyseessä on paint ballin tapainen peli, jossa pallot ovat pehmeitä. Lapsille on tarjolla myös esimerkiksi herkkukurssi.

Liikuntahallin kentällä järjestetään joka arkipäivä 6–12-vuotiaille suunnattu pesiskerho. Keskiviikkona 12.7. on luvassa vauhdikas pump track -tapahtuma, jonka ajaksi Autoliiton Järviseudun osasto rakentaa mäkiautoradan K-Market Vedon kiinteistön pitkälle seinustalle.

Festivaalitiistaina liikunnanohjaaja Karoliina Joohs vetää eläkeläisten liikuntatapahtuman, jonka jälkeen pesispyhättöön voi jäädä Eläkeliiton järjestämään yhteislaulutapahtumaan.

Teuvo Mäkelä vetää puolestaan opastettuja kierroksia Suomen Pesäpallomuseossa, Saarikentällä ja Pyöreässä kirkossa. Vimpelin Osuuspankki tarjoaa satavuotistaipaleensa kunniaksi Olli Halosen ilmaiskonsertin Saarikentällä sunnuntaina 9. heinäkuuta.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät