Tähtiä ja jokipalloja Saaressa

Ville Niemisellä oli hymy herkässä ja ajoittain huomio katsomon suunnassa kakkosvahdin tontilla. Vimpelin Pesisfestivaalien tähdistöottelu käytiin rennoissa tunnelmissa.
Mainos[adrotate banner="3"]

Vimpelin Pesisfestivaalien letkein ottelu pelattiin Saarikentällä. Yritystä ja onnistumisia, hienoisia huteja ja ulkopelin helmiä tarjoilivat Ojanperän Vastus ja Kivimäen Kiri. Pelinjohtajina olivat vetolaiset mestaripelinjohtajat Risto Ojanperä ja Sami-Petteri Kivimäki. Juoksujuhla päättyi Vastuksen voittoon lukemin 2–1k (9–13, 9–4, 4–3).

Peter Vesterbacka nautti tähdistöottelun tunnelmasta.

Tähdistöottelun pääosissa oli urheilukentiltä tuttuja nimiä, yrityselämän vaikuttajia ja kuntajohtajia. Mailan varressa ja räpylä kädessä nähtiin esimerkiksi entiset jääkiekkoilijat Petri Kontiola ja Ville Nieminen, kopparin tontille istutettu keihässankari Tero Pitkämäki ja esimerkiksi Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Petri Salminen.

MAINOS

Kiri iskee

Ottelussa pelattiin 2+2 vuoroparia ja kotiutuslyöntikilpailu. Kivimäen Kiri jauhoi heti ensimmäisen aloittavalla peräkkäisiä ajolähtöjä ja räväytti tulostaululle kahdeksan juoksua. Ulkovuorollaan Kirin kakkospesää vahtinut Stanley Cup -voittaja Ville Nieminen pääsi kakkospuolen asiantuntijakatsomon suosioon.

– Samanlaista huutelua kuin kotimaassa omalla urallani. Huutelijat on tuttuja miehiä. Seuraan pesiksessä Tampereen joukkueita. Itse pelaan höntsäpesistä noin kerran vuodessa. Enemmänkin saisi olla.

Ojanperän Vastus ei pystynyt vastaamaan kivimäkisten iskuun avausjaksolla. Juoksutili saatiin kuitenkin mallikkaasti auki, jakson päättyessä 9–13-lukemiin. Superpesiksen hallituksen puheenjohtajalla, Vesa Karjalahdella, oli selkeä näkemys siitä, miten vastustajan lento katkaistaan.

– Tehdään kymmenen juoksua! Lyödään helppoja juoksuja ja juostaan. Pitää haluta kentälle, paalutti Karjanlahti.

Ottelu kääntyy

Karjalahden teesit ja Ojanperän ohjeet tuottivat tulosta. Avausvuorossa Vastus onnistui kotiutuksissaan neljästi ja koko jaksolla yhteensä yhdeksän kertaa. Kirin saldo oli neljä juoksua.

Illan kovimmat aplodit keräsi Angry Birdsit maailmankartalle vienyt Peter Vesterbacka. Avausjaksolla jokerin lyönti oli vielä hakusessa. Vastuksen yhdeksäs juoksu lähti hänen mailastaan.

Lentopalloilija Antti Ropposen vasuri puhui mallikkaasti. Eikä ihme, sillä pesäpallo oli nykyisen huippuhakkurin ykköslaji vielä C-ikäisenä.

– Olen pelannut pesäpalloa viimeksi kouluaikana, 40 vuotta sitten. Oli ihan hyvä, että aloin saada juonesta kiinni. Se, että osuin palloon viimeisellä yrityksellä oli ihan jees.

Kotiutuslyöntikisa eteni jatkopalloille, ratkaisuparin ollessa todellinen musta hevonen. Risto Ojanperä heitti mailan varteen Vedon D-poikien Topias Lönnmarkin. 4–3-voittojuoksun toi joukkueiden päähuoltajana toiminut Etelä-Pohjanmaan Kauppakamarin toimitusjohtaja Tomi Kohtanen. Hän näkee urheilussa monta plusmerkkistä tekijää.

– Etelä-Pohjanmaalla on ympäri maakuntaa pienissäkin kunnissa SM-tason joukkueita eri lajeissa. Kuntalaisille urheilujoukkue on yhteinen juttu ja päämäärä. Monet yritykset ovat tukemassa eri lajien junioritoimintaa ja SM-sarjatoimintaa. Sponsorointi ei ole yksisuuntaista rahanjakoa vaan siinä on muutakin mukana. Yritykset kehittävät maakunnan toimintaa muutenkin kuin bisneksen kautta.

Riku Lehdon yhden miehen palkintoraati nosti Vastuksen parhaiksi Vesa Karjalahden, Sami Joukaisen ja Ari Rasilaisen. Kiristä palkittiin Aki Kangas, Ville Nieminen ja Aleksi Valavuori.

Monta pesistaustaa

Jääkiekko oli vahvasti edustettuna tähdistöottelussa. Kentällä nähtiin niin Petri Kontiola kuin Ari Lähteenmäkikin.

Vaasan Sportin tuoreella markkinointijohtajalla, Ojanperän Vastusta vahvistaneella Jonne Kemppaisella, on useamman ottelun pelituntuma Saarikentältä Joensuun Mailan väreissä. Nelinkertainen lyöjäkuningas Sami Joukainen löi Superpesis-urallaan 35 kunnaria ja 1 201 tavallista ja onnistui vimpeliläisyleisön harmiksi monesti myös Saarikentällä.

– Sinne yritin, missä on aukko.

Saarikentältä Joukainen muistaa etenkin finaalisarjan neljännen ottelun vuodelta 2010. Hän oli voittanut kyseisen kauden lyöjäkuninkuuden, mutta edustamansa Kouvolan Pallonlyöjät hävisi Vedolle finaalisarjan neljännen ottelun ja joutui tyytymään hopeisiin mitaleihin.

Pesistaustaa löytyy myös lentopalloilija Antti Ropposelta, joka valittiin viime kauden päätteeksi Sveitsin liigan arvokkaimmaksi pelaajaksi.

– Pesis oli ykköslajini C-poikiin saakka. Olen kuuden vuoden tauon jälkeen palannut pesiskentille maakuntasarjaa pelaamaan. Tulee paljon seurattua pesäpalloa, tykkään kovasti, kertoi Nurmon Jymyn kasvatti.

Hakkurin ura jatkuu Sveitsissä Näfelsin joukkueessa, joka sijoittui viime kaudella Sveitsin liigassa kolmanneksi.

Virpi Poikelin

MAINOS
Edellinen artikkeliMinttubasket ja BC JMI turnausvoittoihin
Seuraava artikkeliReijo Kivijärven kesänäyttely esittelee taiteilijan kahdet kasvot