Luvassa hulvattoman hauskaa improteatteria lapsille ja lapsenmielisille!

Sonja Halla-aho ja Henry Pöyhiä tuovat alueemme lasten ja muiden lastenmielisten ulottuville ammattitaidolla toteutettua improteatteria SatuHetkessä -kiertueella. Esityksiin Alajärven, Vimpelin ja Evijärven kirjastoissa on vieläpä vapaa pääsy!
Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärveltä kotoisin oleva, tällä hetkellä Tampereella asuva näyttelijäntaiteen maisteri Sonja Halla-aho tuo teatteri-ilmaisunohjaaja Henry Pöyhiän kanssa alueemme lapsille ainutlaatuisen mahdollisuuden päästä mukaan improvisoitu lastenesitykseen SatuHetkessä!

Lasten ideoista inspiroituen ammatti-improvisaationäyttelijät luovat tarinoita, hahmoja, lauluja ja kohtauksia. Esityksen jälkeen on tarinatyöpaja, jossa syntyvät tarinat talletetaan yhteiseen suureen satukirjaan, joka jää kirjastolle luettavaksi.

MAINOS

Jokainen esitys on ainutlaatuinen, mukaansatempaava ja hauska kokonaisuus, jossa varmasti viihtyvät vanhemmatkin! – Jokainen esitys on erilainen, siksi niitä järjestetään kaksi per paikkakunta ja kannattaa tulla vaikka molempiin, Sonja kannustaa.

Sonja on saanut Suomen Kulttuurirahaston apurahan lastenesityskiertueen toteuttamiseksi Etelä-Pohjanmaan kirjastoissa. Heinäkuun aikana esityksiä on Evijärvellä, Alajärvellä, Lapualla, Vimpelissä ja Alavudella.

Esityksiin on vapaa pääsy kaikille, eli kynnys lähteä mukaan on nyt todella matalalla! “SatuHetkessä” on suunnattu päiväkoti- ja ala-asteikäisille, mutta esitys muotoutuu yleisönsä mukaan.

Teatterihetken pituus on 45 minuuttia ja sen jälkeisen tarinatyöpajan 15 minuuttia.

Esitykset ovat alueellamme tiistaina 18.7. kello 12-13 Evijärven ja kello 17-18 Alajärven kirjastossa, torstaina 20.7. kello 13-14 Vimpelin kirjastossa, maanantaina 24.7. kello 17-18 Alajärven kirjastossa sekä tiistaina 25.7. klo 12-13 Evijärven ja kello 16.30-17.30 Vimpelin kirjastossa.

Teatteri vei mukanaan

Sonja Halla-aho oli lapsena Alajärvellä yhden vuoden muksuteatterissa ja myöhemmin nuorisoteatterissa. Kipinää teatteriin hän uskoo saaneensa jo niistä.

Hän kirjoitti Alajärven lukiosta vuonna 2012 ja lähti sen jälkeen Tampereelle, jossa opiskeli teatterissa ja teki töitä muun muassa Tampereen Työväenteatterissa, rooleja televisiolle sekä lukuisia muita projekteja.

Klassisesta teatterikoulutuksesta haaveiltuaan hän hakeutui opiskelemaan Venäjälle Petroskoihin, jossa nelivuotinen näyttelijäntaiteen maisterin koulutus oli loppusuoralla sodan syttyessä. Hän palasi Suomeen ja sai viimeisteltyä tutkintonsa täältä käsin.

– Olin opiskellut venäjän kieltä ja sen kautta oli herännyt kiinnostus maan korkeatasoiseen kulttuuriin ja kirjallisuuteen. Ajat olivat aivan toiset, kun hakeuduin sinne ja olen todella kiitollinen siitä kokemuksesta ja opista, joka sain.

Klassinen näyttelijäntyön koulutus toteutettiin osin venäjäksi, osin hyvin suomea puhuvan opettajan toimesta suomeksi. Koulutus oli rankka ja kaikki eivät siitä suoriutuneet, mutta vastaavasti koulutusta myös arvostetaan myös suomalaisissa teattereissa.

Tämän koulutuksen läpikäyneiden tiedetään suhtautuvan työhönsä todellisella intohimolla ja tavallaan teatteri tietää mitä saa, kun palkkaa riveihinsä näyttelijän tällä koulutustaustalla.

Viimeisen vuoden Sonja on nyt ollut Tampereella ja tehnyt monenlaisia töitä, muun muassa freelancerina töitä tamperelaisessa Improvisaatioteatteri Snorkkelit -ryhmässä.

Tampereen Sonja jättää elokuussa, sillä hän on saanut kiinnityksen kaupunginteatteriin, mutta ei voi vielä paljastaa, minne. Aika näyttää ja mielenkiintoista seurata, mihin teatteri tätä lahjakasta nuorta näyttelijää kuljettaa!

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliTohnin Touhuteatterin ensi-illassa Akka-agentti
Seuraava artikkeliVauhti kiihtyy Superpesiksessä