24.3 C
Alajärvi
tiistai 28.5.2024
MAINOS
MAINOS

Vauhti kiihtyy Superpesiksessä

Miesten Superpesiksessä nähdään heinä-elokuun vaihteen tienoilla monta mielenkiintoista pistetaistoa ja kovaa kamppailua paikasta auringossa. Sarja on edelleen tasainen ja tarjonnut yllättäviksi listattavia lopputuloksia. Pelit jatkuvat jo tiistaina ja esimerkiksi ensi viikonlopun sarjatilanne on voinut muuttua.

Kärkikahinoiden todellinen klassikko, Vimpelin Vedon ja Sotkamon Jymyn kohtaaminen, ei jättänyt ketään kylmäksi. Vedon yhdeksän pisteen viikko sai kruununsa 3 347 katsojan edessä. Tappion karvasta kalkkia kakistelleelta Jymyltä puuttuivat sellaiset pelimannet kuin Niko Korhonen, Kalle Kuosmanen, Niilo Piiponniemi, Lauri Rönkkö ja Hannes Pekkinen. Mutta eikö se niin ole joukkueurheilussa, että niillä pelataan, ketä pelikuntoisina kentälle saadaan ja joukkueen esitysten perusteella jaetaan paremmuus ja sarjapisteet?

MAINOS

Sunnuntain pelissä nähtiin jälleen kerran Jymyn kapea kotiutusosasto. Roope Korhonen löi kolme ja koko muu miehistö toiset kolme. Lukkareiden taistossa entinen kolmoskorilainen Teemu Kinnunen jätti varjoonsa Aapo Komulaisen, vaikka katsomosta löytyi myös eriäviä mielipiteitä.

48 pistettä naaranneen sarjajohtaja-Vedon takana on tiukkaa, sijojen 2–5 joukkueet ovat kolmen pisteen sisällä ja Manse näistä kolmen pisteen päässä ja Tahko kaksi pinnaa Mansesta. Kuuden parhaan sijoitukset voivat vielä keinahdella. Tänä vuonna pelattaviin säälipleijareihin ovat näillä näkymin vahvasti tyrkyllä ainakin Pattijoen Urheilijat ja Kiteen Pallo -90. Viime kierroksilla piristyneet Koskenkorvan Urheilijat ja paikallisvastustajansa Seinäjoen JymyJussit ovat tiukentaneet otettaan. Kossu on yllätysvalmis, veihän se sunnuntaina jakson Manselta.

Tyvipäässä Ankkureiden kiri tavoitteen eli suoraan säilymiseen on menetetty. Pelaamatta on kahdeksan runkosarjapeliä. Potentiaalinen 24 pisteen saalis on teoriassa mahdollinen siinä missä muillakin. Joukkue on kaivannut pitkin kautta kolmen pisteen voittoja, jotka ovat Ankkureita kiertäneet. Sinikeltaiset urakoi sunnuntaina mukavat 12 kolmostilannetta Pattijoen MiiluAreenalla. Kotiutukset tuottivat jälleen päänvaivaa ja ukko saatiin tupaan vain kerran. Ulkopeli nousi plussan puolelle, kun kotijoukkue onnistuttiin pitämään vain kahdeksassa kolmostilanteessa ja kahdessa juoksussa. Tappio kirpaisee joka tapauksessa. Uuden madon koukutusaika on sitten tiistaina. Kärkijoukkueista Ankkureille tulee runkosarjassa vielä vastaan KeKi, Manse ja Veto. Vahva veikkaus on, että sunnuntain JymyJussit-kotimatsissa on tunnetta ja kunnon vääntöä puolin ja toisin. Pohdinnan kohteita on ainakin, että saako Ankkurit viimeistään sunnuntaina kolmen pisteen kuparisen rikki. Saadaanko draivi päälle myös räpylässä, kuten oli Pattijoellakin. Entä kuinka AA saa Aapo Kinnusen aisoihin? Toivottavasti väki löytää tiensä taas Kitrolle jo tiistaina Joensuu-matsiin. Vaikka kausi ei ole mennyt ehkä odotetun laisesti, ovat Juha-Matti Jaatisen ja Santeri Särkisen suojatit saaneet taakseen kotiotteluissa keskimäärin 1 088,4 katsojaa. Se on enemmän kuin toistaiseksi parempien sijojen Kiteen Rantakentän, Koskenkorvan Sähkökoje Areenan tai MiiluAreenan joukkueiden.

Imatran Pallo-Veikot on Ankkureista katsottuna viiden pisteen päässä. Punanuttujen näkökulmasta runkosarjan loppuohjelma on kinkkinen, sillä se kohtaa esimerkiksi Vedon, Jymyn, Koplan ja Mansen. Ei olisi yllätys jos Pallo-Veikot ja Ankkurit vaihtavat sarjataulukossa vielä paikkaa ennen jatkopelejä.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät