7.2 C
Alajärvi
keskiviikko 04.10.2023
spot_img
MAINOS

Alajärvellä starttaa lasten eräkerho!

Alajärven 4H-yhdistys, Alajärven Riistanhoitoyhdistys ja Metsästysseurat järjestävät yhteistyössä Alajärvellä lasten Eräkerhon syksyllä!

Kokoontumiskertoja on kaikkiaan viisi 15.8. alkaen ja kokoontuminen on Kanaharjun Karhulaavulla. Luvassa on 3-6 luokkalaisille suunnattua mukavaa luonnossa liikkumista ja samalla opitaan retkeilytaitoja, jokamiehenoikeuksia, nuotion sytytystä, nuotiokokkailua, tutustutaan metsästyskoiriin, suunnistetaan, ongitaan ja opitaan myös luonnossa liikkujan ensiaputaitoja!

4H-toiminnanjohtaja Mari Kaunisto kertoo, että eräkerhosta oli tullut 4H:lle jo pitkään toiveita ja aiemmin 4H:lla työskennellyt Marjo Yli-Mannila alkoi, itsekin metsästystaustaisena, puuhata kerhoa tosimielessä.

MAINOS

Mukaan saatiin hyvät yhteistyökumppanit ja rahoitus Töysän Säästöpankkisäätiöltä, joten kerho pystytään nyt tarjoamaan ilmaiseksi osallistujille!

Ilmoittautuminen kerhoon käynnistyy 24.7. Alajärven 4H:n kotisivujen kautta. Mukaan mahtuu kymmenen ensin ilmoittautunutta.

Kaunisto sanoo, että kevätpuolella vastaava kerho on suunnitteilla yläasteikäisille ja vanhemmille nuorille, joten jatkoa on luvassa!

Riistanhoitoyhdistyksen toiminnanohjaaja Ari Hautakangas on kerhon toinen vetäjä ja hän kertoo kerhon tärkeimmäksi tavoitteeksi ohjata lapsia ja nuoria luonnon pariin. Toimintaa kerhoissa on luvassa laidasta laitaan.

Samoilla linjoilla on toinen vetäjä, Möksyn Metsästysseuran Kyösti Heikkilä, joka toivoo kerhon houkuttelevan lapsia kännykän ääreltä luotoon. Mukava eräily luonnossa voi johtaa vaikka mihin, jos lapsi siitä innostuu.

Kerhoon ovat yhtä tervetulleita niin tytöt kuin pojatkin ja ohjelma muotoutuu paljon myös ryhmän mukaan.sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät