Alajärvellä starttaa lasten eräkerho!

Riistanhoitoyhdistyksen toiminnanohjaaja Ari Hautakangas ja Möksyn Metsästysseuran Kyösti Heikkilä ovat kerhon pääasialliset vetäjät, mukana myös Alajärven metsästysseuran Tuomo Paavola ja eräkokkailua opettava Sari Savela sekä 4H toiminnanjohtaja Mari Kaunisto.
Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärven 4H-yhdistys, Alajärven Riistanhoitoyhdistys ja Metsästysseurat järjestävät yhteistyössä Alajärvellä lasten Eräkerhon syksyllä!

Kokoontumiskertoja on kaikkiaan viisi 15.8. alkaen ja kokoontuminen on Kanaharjun Karhulaavulla. Luvassa on 3-6 luokkalaisille suunnattua mukavaa luonnossa liikkumista ja samalla opitaan retkeilytaitoja, jokamiehenoikeuksia, nuotion sytytystä, nuotiokokkailua, tutustutaan metsästyskoiriin, suunnistetaan, ongitaan ja opitaan myös luonnossa liikkujan ensiaputaitoja!

MAINOS

4H-toiminnanjohtaja Mari Kaunisto kertoo, että eräkerhosta oli tullut 4H:lle jo pitkään toiveita ja aiemmin 4H:lla työskennellyt Marjo Yli-Mannila alkoi, itsekin metsästystaustaisena, puuhata kerhoa tosimielessä.

Mukaan saatiin hyvät yhteistyökumppanit ja rahoitus Töysän Säästöpankkisäätiöltä, joten kerho pystytään nyt tarjoamaan ilmaiseksi osallistujille!

Ilmoittautuminen kerhoon käynnistyy 24.7. Alajärven 4H:n kotisivujen kautta. Mukaan mahtuu kymmenen ensin ilmoittautunutta.

Kaunisto sanoo, että kevätpuolella vastaava kerho on suunnitteilla yläasteikäisille ja vanhemmille nuorille, joten jatkoa on luvassa!

Riistanhoitoyhdistyksen toiminnanohjaaja Ari Hautakangas on kerhon toinen vetäjä ja hän kertoo kerhon tärkeimmäksi tavoitteeksi ohjata lapsia ja nuoria luonnon pariin. Toimintaa kerhoissa on luvassa laidasta laitaan.

Samoilla linjoilla on toinen vetäjä, Möksyn Metsästysseuran Kyösti Heikkilä, joka toivoo kerhon houkuttelevan lapsia kännykän ääreltä luotoon. Mukava eräily luonnossa voi johtaa vaikka mihin, jos lapsi siitä innostuu.

Kerhoon ovat yhtä tervetulleita niin tytöt kuin pojatkin ja ohjelma muotoutuu paljon myös ryhmän mukaan.MAINOS
Edellinen artikkeliVauhti kiihtyy Superpesiksessä
Seuraava artikkeliHelle helli, väki viihtyi