24.3 C
Alajärvi
tiistai 28.5.2024
MAINOS
MAINOS

Mäenpää hyppäsi kisakoneeseen

Lappajärven Veikkoja edustava, kohta 17 vuotta täyttävä vimpeliläinen seiväshyppääjä Janna-Juulia Mäenpää on valittu Euroopan nuorten kesäolympiafestivaaleille. European Youth Summer Olympic Festival (EYOF) järjestetään Slovenian Mariborissa 23.–29.7. Suomen joukkueen valinnasta on vastannut Suomen Olympiakomitean huippu-urheiluyksikkö, sillä EYOF-kisat ovat olympiatulen alaiset. Suomen joukkueeseen kuuluu 66 urheilijaa, joista yleisurheilijoita on 28. Jokaisella osallistujamaalla on kussakin lajissa yksi edustaja.

Janna-Juulia Mäenpää on rikkonut kisarajan 365 ainoana oman ikäluokkansa suomalaishyppääjänä. Sen hän on tehnyt talven hallikaudella ja hyvin sujuneella kesäkaudella yhteensä 14 kertaa. Ennätyksensä 390 vimpeliläinen on hypännyt kuluvalla kaudella. Jutuntekohetkellä Mäenpään ennätystulos oikeutti alle 18-vuotiaiden naisten maailmanlistalla jaetulle 11. sijalle.

MAINOS

Hyppäämään ja nauttimaan

Janna-Juulia kertoo, ettei hän ole paaluttanut tuloksellista tai sijoitukseen liittyvää tavoitetta Mariborin kisaa silmällä pitäen.

– Tavoitteena on, että pääsisi hyppäämään ja nauttimaan kisasta! Kun tekee parhaansa, se riittää.

Karsintakilpailu käydään 24.7. ja finaali kahta päivää myöhemmin. Janna-Juulia kertoo, että yleensä vastaavanlaisissa kilpailuissa finaalipaikka aukeaa 12 seiväshyppääjälle.

Toiveissa on myös päästä seuraamaan muita lajeja ja nauttimaan kansainvälisestä kisatunnelmasta.

Hän kertoo, että EYOF:n nettisivujen mukaan seipään karsintaan osallistuu vähintään 16 tyttöä. Mäenpään lajivalmentajana toimii omalla urallaan 550 taivuttanut Mikael Westö. Hänen aisaparinaan on Janna-Juulian äiti Hanna-Leena.

Euroopan nuorten kesäolympiafestivaaleille osallistuu urheilijoita ja taustahenkilöitä yhteensä noin 3 600. He edustavat 48:aa Euroopan maata. Urheilijat ovat iältään 14–18-vuotiaita. Kisalajeja ovat yleisurheilu, telinevoimistelu, käsipallo, judo, uinti, tennis, rullalautailu, lentopallo, 3×3 koripallo ja maantie- sekä maastopyöräily. Kisatapahtuma järjestetään nyt 17. kerran.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät