MAINOS

Pysähdyksiä Pysäkillä

Janina Kangastie (vas.) ja Katariina Kyrönlahti liputtavat Pysäkin puolesta. Siellä voi tavata tuttuja, päivittää kuulumisia, pelata lauta- tai muita pelejä.

Alajärven Nuorisotila Pysäkki on ollut avoinna heinäkuisina keskiviikkoiltoina. Ovi on käynyt tiuhaan ja väki viihtynyt. Meininki on vapaata eli Pysäkille tullaan moikkaamaan kavereita, kahvittelemaan ja viihtymään. Eniten heinäkuun aukiolo on innostanut kahdeksas- ja yhdeksäsluokkalaisia. Pysäkki on avoinna vielä tulevana keskiviikkona eli 26.7. kello 17–20.

Nuoriso-ohjaaja Marjo Yli-Mannila kertoo, että kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona tila ei ollut käytössä. Ensimmäisellä kokoontumiskerralla Pysäkillä kävi 50–100 nuorta.

MAINOS

– Itsekin yllätyin kävijämäärästä. Nuoret ovat käyneet täällä ja saattaneet käydä välillä jossain muualla ja tulleet takaisin.

Kaivattu uutuus

Heinäkuun keskiviikot on tarkoitettu 13–18-vuotiaille. Heinäkuussa ovi on ollut avoinna nuorten toiveesta. Yli-Mannila kertoo, että syksyllä seiskaluokan aloittavat tytöt ja pojat olivat erityisen innoissaan Pysäkin aukiolosta. Ensimmäisellä kerralla kokkailtiin toasteja ja niitä oli mahdollisuus tehdä myös toisella kerralla. Heinäkuun viimeinen aukiolokeskiviikko on 26.7.

– Ensimmäisenä keskiviikkona vaihdettiin kuulumisia ja juteltiin. Sitä nuoret tuntuivat kaivanneen.

15-kesäiset Janina Kangastie ja Katariina Kyrönlahti käyvät kouluvuoden aikaan Pysäkillä ainakin kahdesti viikossa. Aikaa vietetään esimerkiksi pelaamalla Wiitä tai biljardia.

– Pysäkki on kiva paikka ja täällä on mukava olla. Tilana tämä on tosi avoin, eikä täällä ole samanlaista yksityisyyttä kuin Nuorisovintillä, miettii Katariina.

Janina tuli Pysäkille, koska halusi olla kavereiden kanssa.

– Alajärvellä ei ole oikein muuta sisäpaikkaa nuorille. Koulun uudella koripallokentällä on kiva pelata ja siellä käy paljon porukkaa.

Janina kävi näyttämässä Pysäkkiä Etelä-Suomessa Alajärven kokoisella paikkakunnalla asuvalle serkulleen.

 – Hän sanoi, että haluaisi heilläkin olevan tällaisen paikan. Emme päässeet käymään täällä sisällä, koska Pysäkki oli kiinni.

Heinäkuun keskiviikkoilloissa on viihtynyt koko 13–18-vuotiaiden ikäluokka-

Pysäkki on alajärveläisnuorten mielestä matalan kynnyksen paikka sanan varsinaisessa merkityksessä. Juuso Saarenmaa vinkkaa, että Pysäkille on turvallista tulla.

– Pitää tulla tänne, täällä ei ole pelättävää, hän kannustaa Pysäkille pysähtymistä miettiviä nuoria.

Virpi Poikelin

MAINOS
Exit mobile version