24.3 C
Alajärvi
tiistai 28.5.2024
MAINOS
MAINOS

Jännitys tiivistyy Superissa

Järviseutulaisten miesten Superpesis-joukkueiden kannattajilla riittää jännitettävää vielä elokuun kääntyessä syyskuuksi. Veto aloittaa keskiviikkona välierät Manse PP:tä vastaan ja Ankkurit taistelee Superpesis-karsinnassa Kankaanpään Mailan kanssa.

Ankkurit heivasi Koskenkorvan Urheilijat Ykköspesikseen. Sähkökoje Areenalla viidettä ja ratkaisevaa matsia seurasi yli 1 400 katsojaa, mikä on tuplat moneen Kossun kotiotteluun verrattuna. Vieraiden kannattajat pitivät ääntä ja hyvää henkeä yllä läpi ottelun.

MAINOS

AA:n ulkopeli oli astetta parempi kotijoukkueeseen verrattuna. Ilahduttavassa iskussa mailan varressa läpi kauden ollut Juho Ihamäki on saanut hyvää tulitukea Riku Utaselta. Ilahduttavaa oli myös seurata lukkari Elmeri Iivosen lyöntiratkaisuja. Kärkkärit 4/4 ja kaksi lyötyä makeisiin paikkoihin.

Jännitys tiivistyy Superissa. Ankkurien superpesispelaaja Riku Utanen
Jännitys tiivistyy Superissa. Ankkurit jatkaa superpesis-karsintaa Kankaanpäätä vastaan. Kuvassa Ankkurie kotiuttaja Riku Utanen, Alajärven Ankkurit ©Ville Vuorinen

Pesisfanin muisti kantaa tunnetusti vuosikymmenten taakse. Otteluihin ja yksittäisen ottelun tapahtumiin, pelaajista puhumattakaan. Lauantaina kuului kotisohvalle saakka, miten Ankkureiden kannattajilla muisti pätki. Toki psyykkauksella oli näppinsä pelissä.

Tuomo Lönnmarkille huudeltiin Antin montun vieressä Vimpelin Vetoa. Taisi unohtua, että sinikeltaiset huusivat hädässään ”Lönniä” apuun ei kerran vaan kahdesti. Kaudella 2018 yhdeksän ottelun verran ja seuraavalla kaudella 20 ottelua sinikeltaisissa.

Lönnmark tuskin huuteluista hätkähti, kun plakkarissa on jonkin verran (418) Superpesiksen runkosarjan pelejä ja mitalipelit sun muut päälle eli kaikenlaista on uran mittaan kuultu. Kossulle kertyi peräkkäisiä Superpesis-kausia 24. Se on kunnioitettava lukema mille tahansa joukkueelle.

Viime vuoden finalistit vastakkain Saarikentällä!

Seuraavana Tampere, nästa Tammerfors. VeeÄrrä kuuluttaisi näin. Veto saa keskiviikkona Saarikentällä jo kello 17 alkavaan ensimmäiseen välieräpeliin vieraakseen Manse PP:n. Manse sammutti Kouvolan Pallonlyöjien valot ja Kopla lähti puolivälieristä laulukuoroon toisena kautena peräkkäin.

Veto ei ollut aina ihan terävimmillään JymyJussit-puolivälieräsarjassa, mutta suurempaa hätää ei ollut. Mestaruuden puolustamista jatketaan höntyilemättä ja joukkueessa uskotaan viime kauden finaalivastuksen kaatamiseen. Veto on pääsyt treenaamaan ja henkisestikin keskittymään omaan tekemiseensä. Laatua riittää jokaiselle pelipaikalle ja ratkaisijoistakaan ei ole pulaa.

Pelinjohtajien rankingissa Kempeleen Kiri jätettiin sijalle kuusi, mutta Varavahti povasi jo ennen sarjan alkua KeKi:n ylemmille sijoille. Seiskapeliin venyneen, Joensuun Mailaa vastaan pelatun puolivälieräsarjan lopetus on yksi viime vuosien huimimmista näytelmistä. Sotkamon kannattaa olla vähintään varpaillaan, sillä Sarkkirannassa puhaltaa myötätuuli!

Ankkurit jatkaa Superpesis-karsintaa

Ankkureiden seuraava etappi on kammeta kolme voittoa Kankaanpään Mailasta ja varmistaa Superpesis-paikka kaudeksi 2024. KaMa pyristeli miesten Superin jumbosijoilla useamman kauden ennen viime syksynä tapahtunutta suoraa putoamista.

Meneillään olevalla kaudella kenkäkaupungin joukkue jauhoi Ykköspesiksen runkosarjassa eniten kolmostilanteita ottelua kohti ja teki toiseksi eniten juoksuja per ottelu. Haminan Palloilijat vei finaalit suoraan kolmessa pelissä.

Ankkureiden ja Kossun välinen putoamiskarsinta oli monen pesisromantikon silmissä likimain eeppinen. Superpesis-karsinta tulee olemaan kova ja kiihkeä. Alajärvellä on meneillään ihan uudenlainen draivi sekä kentällä että katsomossa, jos mittarina käytetään lauantain Kossu-peliä. Homma ei kaadu ainakaan kannustukseen.

Käy lukemassa Ankkurien Kossu-AA otteluselostus täältä!

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät