1.6 C
maanantai 29.4.2024

Ankkurit voittoon lauantaina, Kankaanpää sunnuntaina

Superpesiskarsinnat aloitettiin Kitrolla Kankaanpään Mailaa vastaan. Ankkurit ei antanut Kankaanpäälle ensimmäisellä jaksolla mahdollisuuksia.

Kankaanpää aloitti ottelun sisältä. Ankkurien ulkopeli loisti ensimmäisessä vuorossa ja Kankaanpäälle ei tilanteita rakennu. Ankkurit aloitti ottelun hienosti sisäpelissä ja paikkoja syntyi ottelun avausjuoksun tekemiseen. Yksi juoksu vuorossa syntyi, kun Juho Ihamäki kotiutti välilyönnillä Nestori Yli-Sissalan.

Ottelun toisessa vuorossa Kankaanpää sai ensimmäisen kolmostilanteen päälle kahdella palolla. Lukkari Elmeri Iivonen irroitti kuitenkin väärällä miehen kolmospesältä ja Ankkurien sisävuoroon siirrytään 1-0 lukemissa. Ankkurit jatkoi hyvää tilanteiden rakentelua toisessa vuorossa ja siirtyi Riku Utasen välilyönnillä 2-0 johtoasemaan.

Kolmas vuoro ei tuottanut Kankaanpäälle juoksuja, mutta Ankkurit jatkoi hyvää sisäpeliä ja iski kolme lisäjuoksua. Ensimmäisestä lyödystä vastasi Utanen, joka kotiutti Pyry Alasen. Jere Peltomäki kotiutti vähän perään Lauri Ihamäen ja 5-0 lukemat taululle iski Atte Kuosmanen, joka saatteli Elmeri Koivusalmen kotiin.

Ratkaisevassa vuorossa Kankaanpää sai yhden kolmostilanteen päälle. Tämä tilanne kuitenkin kuoli loistavan ensimmäisen jakson pelanneen Ankkurilukkari Elmeri Iivosen hoitamaan takapaloon. Ankkurit voitti jakson lukemin 5-0.

Toisen jakson aloittavalla vuorolla Ankkurien sisäpeli ei alkanut rullaamaan samaan tapaan, kuin ensimmäisellä jaksolla, mutta kakkoskärki rakensi väkisin tilanteen päälle viimeiselle lyöjälle Utaselle.

Utanen löi komean painuvan kumuran, joka karkasi puolittain läpi ja Pyry Alasen oli helppo tuoda jakson avausjuoksu. Kankaanpää sai tilannetta päälle omalla vuorollaan. Ankkurikasvatti Sami Mikkolanaho pääsi yrittämään miestä kotiin.

Ensimmäisestä yrityksestä palon hoiti etukenttä ja toisesta yrityksestä koppari Tuukka Etula teki välilyönnistä huikealla heitolla kuuden metrin palon kotiin. Valitettavaa vuorossa oli se, että ykkösvahti Ville Keltikangas loukkaantui ulkopelissä ja joutui jättämään pelin kesken.

Jakson toisen vuoron aloittavalla Ankkurit siirtyi 2-0 johtoon Kankaanpään ulkopelin avustamana, kun polttoheitto kolmoselle karkasi Kitron aidalle ja Elmeri Koivusalmen oli helppo työ juosta kotiin.  Kankaanpää avasi jakson toisessa vuorossa ottelun juoksutilinsä, kun Eeti Heiniluoma onnistui kotiuttamaan Teemu Utusen.

Jakson kolmannessa vuorossa Ankkurit oli hurjana sisäpelissä iskemällä peräti kuusi juoksua siirtyen 8-1 johtoon. Onnistujina juoksujen lyönnissä toimii Tuukka Etula, Juho Ihamäki, Riku Utanen kahden juoksun arvoisesti sekä Pyry Alanen ja Jere Peltomäki. Kankaanpää onnistui kolmannessa vuorossa, kun Mikkolanaho sekä Joona Anttila löivät miehet kotiin.

Jakson ratkaisevassa vuorossa molemmat joukkueet iski yhden juoksun. Ankkurien juoksusta vastasi välilyönnillä Mikael Penninkangas kotiuttamalla Lauri Ihamäen. Mikkolanaho löi Kankaanpään juoksun vuorossa. Ankkurit voitti ottelun selkeästi jaksoin 2-0 (4-0, 9-4)

Kankaanpää sunnuntaina parempi

Kankaanpää aloitti sunnuntain ottelun sisältä ja rakensi hyvin tilannetta päälle. Yksi juoksu myös nähtiin, kun Joona Anttila puhkaisi keskisauman ja Joe Vartiamäki juoksi tilanteeksi 1-0.

Ankkurit aloitti pelin sisältä mallikkaasti. 1-1 tasoitusjuoksun löi Nestori Yli-Sissala kotiuttamalla Elmeri Koivusalmen. Kaksi lisäjuoksua syntyi vielä, kun Juho Ihamäki sekä Elmeri Iivonen onnistuvat kotiutuksissa ja taululla oli lukemat 1-3.

Toisessa vuorossa Kankaanpää onnistui tulemaan sisävuorollaan tasoihin lukemiin 3-3 Sami Mikkolanahon ja Eetu Heiniluoman onnistuessa kotiutuksissa. Ankkurien toinen sisävuoro oli heikko ja miestä ei saatu ykköspesää pidemmälle.

Kankaanpää ei onnistunut kolmannessa vuorossa juoksujen teossa. Ankkureillakaan sisävuoro ei kulkenut, mutta viimeinen lyöjä Riku Utanen puhkaisi etutilanteessa kolmosluukun ja Atte Kuosmanen juoksi kotiin tilanteeksi 3-4.

Ratkaisevan vuoron aloittavalla Kankaanpää onnistui tulemaan tasoihin Mikkolanahon lyödessä Teemu Utusen kotiin. Tämä ei kuitenkaan Kankaanpäälle aiheuttanut jakson päättyessä aihetta juhlaan, sillä Ankkurit teki omalla vuorollaan jakson voittojuoksun 4-5 Juho Ihamäen kotiutuksella.

Toisella jaksolla tilanteita syntyi, mutta juoksuja ei nähty kuin kolme kappaletta. Kankaanpää ratkaisi voiton jakson lopussa.

Toisen jakson ensimmäisessä vuorossa Ankkurien sisäpeli sakkasi ja tilanteita ei syntynyt. Kankaanpää aloitti toisen jakson sisäpelinsä tilanteiden rakentelun osalta hyvin, mutta kotiutusyritykset ei onnistuneet.

Jakson toisessa vuorossa Ankkurien sisäpeli piristyi ja yksi juoksu nähtiin, kun ajotilanteessa Juho Ihamäki kotiutti Mikael Penninkankaan. Kankaanpää jäi myös toisessa vuorossa nollille ja Ankkurien 0-1 johdossa lähdettiin kolmanteen vuoroon.

Kolmannessa vuorossa Ankkureille rakentui jälleen paikkoja, mutta Kankaanpään ulkopeli hoiti tilanteista palot kotiin. Kankaanpää tuli omalla sisävuorollaan tasoihin Mikkolanahon lyödessä sauman puhki, millä Vartiamäki juoksi kotiin.

Ratkaiseva vuoro alkoi kutkuttavassa 1-1 tilanteessa. Ankkurien sisävuorolla rakentui pari kolmostilannetta, mutta juoksuja ei syntynyt. Kankaanpää rakensi kahdella palolla ajotilanteen omalla vuorollaan ja onnistui lyömään jakson 2-1 voittojuoksun.

Supervuorossa molemmat joukkueet rakensivat loistavasti tilannetta. Kuitenkin kotiuslyönnit jäivät ponnettomiksi ja juoksuja supervuorossa ei nähty.

Kankaanpää iski kotiutuslyöntikilpailun alkuun kolme juoksua. Onnistujina mailan varressa Joona Anttila, Juuso Vuorenmäki ja Rasmus Paananen. Ankkurit ei onnistunut kuin kerran omalla vuorollaan Lauri Ihamäen lyönnistä ja ottelun voitto merkattiin Kankaanpäälle jaksoin 2-1 (4-5, 2-1, 0-0, 3-1s).

Seuraava sarjan ottelu pelataan keskiviikkona 6. syyskuuta kello 16.30 Kitrolla.