Kokoomuksen aluehallitusryhmä vaati neuvottelujen jatkamista Kuusiokuntien sote-palveluiden turvaamiseksi

Mainos[adrotate banner="3"]

Aluehallituksen Kokoomusryhmä on ilmaissut syvän huolensa Kuusiokuntien asukkaiden sosiaali- ja terveyspalveluiden jatkuvuudesta.

Aluehallituksen kokouksessa ryhmä esitti kokouksessa ryhmän puheenjohtajana toimineen Jaakko Pukkisen toimesta, että kokouksen päätösesityksestä poiketen asia tulisi palauttaa valmisteluun ja jatkoneuvotteluihin Pihlajalinnan kanssa.

MAINOS

Ryhmä edellytti etsimään kestävän sovun, jolla turvattaisiin sopimuksen jatkuminen sopimuskauden loppuun saakka.

Kokoomusryhmä korostaa, että Kuusiolinnan rooli on ollut merkittävä hyvinvointialueen oman toiminnan kirittäjänä. Kuusiolinnan laadukkaat palvelut ovat luoneet positiivista painetta ja antaneet esimerkin, mihin tähdätä.

Pihlajalinna on myös neuvotteluissa osoittanut, että myös he ovat valmiita hyvinvointialueen tarpeiden mukaisiin talouden ja toiminnan sopeutustoimiin omassa tuotannossaan.

Sopimuksen irtisanomisen mahdolliset seuraukset ovat olleet ryhmän suurena huolenaiheena. Kokoomusryhmä näkee, että jos työntekijät päättävät siirtyä muihin tehtäviin, tämä saattaa vaarantaa palveluiden saatavuuden ja laadun jo siirtymäkauden aikana.

– Miksi olemme valmiita rikkomaan mallia, joka on osoittautunut toimivaksi, ilman että neuvottelut viedään loppuun saakka? Neuvotteluiden käymiseen on vielä aikaa, ja olisi järkevää hyödyntää se täysimääräisesti ennen isoja muutoksia, aluehallitusryhmän puheenjohtaja Jaakko Pukkinen painottaa.

Harri Koskela tuo esiin muiden ryhmien asennoitumista. – Eikö tavoitteemme ole yksinkertaisesti tarjota parasta mahdollista palvelua? Vai ajaudummeko nyt tyytymään keskinkertaisuuteen yhdenvertaisuuden varjolla?

Kai Pöntinen nostaa vahvasti yksityisten palveluntuottajien etuja. – Yksityiset palveluntuottajat ovat usein ylittäneet odotukset. Kuusiolinna on siitä kiistaton osoitus. Asukkaiden ääni on selvä – he ovat tyytyväisiä.

Kun Kokoomusryhmän ehdotus palauttaa asia valmisteluun hylättiin, ryhmä teki uuden esityksen. He vaativat, että Kuusiokuntien alueen sosiaali- ja terveyspalveluiden uudesta kilpailutusprosessista päätetään samalla, kun irtisanomisesta päätetään.

Tässä ehdotuksessa erikoissairaanhoito jätettiin pois. Kokoomusryhmän esitys ei kuitenkaan saanut äänestyksessä tarpeeksi kannatusta. Ryhmä ei jäänyt hiljaiseksi vaan jätti eriävän mielipiteen pöytäkirjaan.

Kokouksessa Kokoomuksen ryhmää edustivat, Jaakko Pukkinen, Kai Pöntinen, Liisa Ala-Käkelä (varajäsen) ja Jesse Luhtala (varajäsen) sekä puhe- ja läsnäolo-oikeutettuna valtuuston puheenjohtaja Paula Risikko.

MAINOS
Edellinen artikkeliAnkkurit voittoon lauantaina, Kankaanpää sunnuntaina
Seuraava artikkeliMovetron tuo Hoiskon maamiesseuran lavalle ysärimeininkiä!