14.3 C
Alajärvi
sunnuntai 19.5.2024
MAINOS

Kraatterijärvi Geopark hyväksyttiin statuksen saajien listalle

UNESCO Global Geoparks Council on hyväksynyt 16 hakemusta mahdollisiksi UNESCO Global Geoparkeiksi kokouksessaan, joka järjestettiin M’Goun UNESCO Global Geoparkin alaisuudessa Marrakeshissa, Marokossa, 4. ja 5. syyskuuta 2023.

UNESCO Global Geoparks Councililla on keskeinen rooli uusien UNESCO Global Geopark -ehdokkaiden arvioinnissa. Sen jäsenet kokoontuvat vuosittain päättääkseen, täyttävätkö uudet hakemukset vaaditut standardit, jotta ne voidaan lähettää Unescon johtokunnalle hyväksyttäväksi.

MAINOS

Lisähakemuksia käsitellään tämän neuvoston 8. istunnon toisessa osassa, joulukuun 2023 alussa. Tämän jälkeen neuvosto esittää raportin työstään ja päätöksistään Unescon johtokunnalle hyväksyttäväksi keväällä 2024.

Jos Unescon johtokunta hyväksyisi tähän mennessä hyväksytyt hakemukset, Unescon globaalien geoparkkien kokonaismäärä kasvaisi 195:stä 211:een 48 maassa.

UNESCO Global Geopark Council hyväksyi Kraatterijärvi Geoparkin tälle listalle. Statuksen saamisen suhteen prosessi etenee siten, että UNESCOn Executive Board virallistaa asian toukokuussa 2024.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät