-5.3 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

Koreja ja tanssimuuveja Vimpelissä

Vimpelissä vietettiin vuoden hauskinta koulupäivää, kun 4.–6.-luokkalaiset pääsivät irti Pirkka Street Basket -katukoristurnauksessa. K-Market Vedon parkkipaikalla käytyyn turnaukseen osallistui 18 joukkuetta ja lähemmäs sata pelaajaa. Vimpeli haluaa olla Pirkka Street Basketin kartalla myös ensi vuonna.

Mikko Jutila on juontanut Pirkka Street Basket -turnauksia kymmenen vuoden ajan. Ennen pelien alkua hän ohjeisti otteluvirkailijoita tehtävissään ja kertoi esimerkiksi ensiapupisteen sijainnin.

Pirkka Street Basket on Koripalloliiton, K-ryhmän ja paikallisten koripalloseurojen yhdessä keväisin ja syksyisin toteuttama, alakoululaisille tarkoitettu katukoristurnaus. Sekä keväällä että syksyllä turnaus järjestetään 18:lla eri paikkakunnalla.

MAINOS

Vimpelin lisäksi syksyn turnauspaikkakuntia ovat esimerkiksi Helsinki, Uusikaupunki, Tampere, Loimaa, Virrat, Kotka ja Mikkeli. Kaikkien aikojen pohjoisin turnaus on järjestetty Kemijärvellä.

Tärkeintä on tunnelma

Turnauksessa yhden ottelun peliaika on kymmenen minuuttia. Otteluita pelataan 3×3 koripallon tyyliin eli yhteen koriin, ja kentällä on kolme pelaajaa molemmista joukkueista.

Pirkka Street Basketin jujuna on, että koreja tai sijoituksia ei lasketa, eikä parhaita palkita. Sen sijaan tsemppipalkintoja annetaan parhaille kannustajille ja tsemppaajille. Musiikki soi Vimpelissäkin läpi turnauksen ja sekä kentän reunalla että itse pelikentällä nähtiin meneviä tanssimuuveja.

Turnaus polkaistiin käyntiin Kuumaan Ylivoimainen-kappaleella. Monien odottama Käärijän Cha Cha Cha antoi virtapiikin pelikentille ja niiden reunoille. Vimpelin Vedossa on naisten ja tyttöjen koris voimissaan, mutta katukoristurnauksen perusteella myös pojissa on paljon potentiaalia koripalloparketille.

Joukkueet ja kannustajat odottivat turnauksen alkua innokkaina.

Joukkueiden nimet olivat mielikuvituksellisia ja pelaajien itsensä keksimiä. Vimpelissä palloa laittoivat liikkeelle esimerkiksi Lentävät Mursut, Vimpelin mestarit, LaavaBasket, Takiaiset, Alffat ja Lakers 2 D.

Kenttävirkailijoina toimivat seitsemänsien luokkien oppilaat. Elli, Iina, Sofia ja Eveliina muistelivat, että edelliskertojen joukkueita ovat olleet Hattivatit, Hemulit ja Perunamuussi. Viime vuonna kentällä nähtiin tyttöjen mukaan myös Teletapit.

Hyvä meininki

Pirkka Street Basket rantautui Vimpeliin viidettä kertaa. Turnauksen juontajana kymmenen vuotta toiminut Mikko Jutila kehuu Vimpeliä.

– Tapahtuma on ollut suosittu ja toivottu. Täällä on hyvä meininki ja järjestäjien puolesta homma toimii. Tapahtuma saadaan kasaan tosi nopeasti, hän viestittää K-Market Vedon, Vimpelin Vedon ja talkoolaisten suuntaan.

Paikalliset K-kauppiaat anovat turnauksen järjestämisoikeutta Keskolta. Vimpelin lisäksi on monia muitakin paikkakuntia, joiden vakiovieras Pirkka Street Basket on. Useimmilla paikkakunnilla koripallo on suosittu laji ja seuratoiminta saanut vankan jalansijan.

Diplomikauppias Ulla Laakso muistuttaa, että koripallo on Vimpelissä etenkin talviaikaan paljon harrastajia ja kannustajia kokoava laji. Laakso haluaa tuoda esiin myös toisenlaista näkökulmaa.

– Jos joku kiinnostuu koriksesta tämän turnauksen tämän turnauksen kautta, se on hyvä. On hauskaa seurata lasten riemua. Musiikki ja kannustus on huikea elämys.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät