Lehtimäellä rakennettiin ystävyyden siltaa ukrainalaisasukkaiden kanssa

Iltapäivä ystävyydelle sai lehtimäkeläiset ja Lehtimäellä asuvat ukrainalaiset yhdessä tanssilattialle!
Mainos[adrotate banner="3"]

Lehtimäellä asuvat ukrainalaiset kutsuivat kaikkia lehtimäkeläisiä viime viikon lauantaina yhteiseen iltapäivään ystävyydelle.

Iltapäivän aikana nautittiin mukavasta ohjelmasta ja mahtavista ukrainalaisista ruuista, joita oli valmistettu suurella sydämellä ja vaivoja säästelemättä.

MAINOS

Tapahtuman juontajana toimi maahanmuuttokoordinaattori Aire Honkola, joka tulkkasi niin suomeksi kuin venäjäksikin, sekä Nataliia Galka, joka käänsi puheenvuoroja ukrainan kielelle.

Ohjelma aloitettiin Jari Mäenpään, Tanja Vuorelan ja Heikki Jokiahon musiikkiesityksillä ja seuraavaksi kuultiin Sanna Saloa ja Justus Järvenpäätä.

Ukrainalaisten osuuden ohjelmassa aloitti harmonikallaan Hanna Dudina, joka oli Lehtimäellä asuessaan säveltänyt valssin. Sen lähtökohtana oli täällä koettu hiljaisuus ja kauneus, paikallisten ystävällisyys ja avulaisuus. Kappale oli omistettu Ukrainan ilmavoimille ja kaikille sotilaille Ukrainassa.

Annan soittaessa kappaleen ukrainalaiset pyysivät lehtimäkeläisiä tanssiin ja hetkestä muodostuikin hyvin tunteellinen ja silti iloinen.

Tilaisuuden juonsivat maahanmuuttokoordinaattori Aire Honkola, joka tulkkasi niin suomeksi kuin venäjäksikin, sekä Nataliia Galka, joka käänsi puheenvuoroja ukrainan kielelle.

Tämän jälkeen nähtiin ukrainalaiselta tytöltä Tamyla Yatsiukilta hieno tanssiesitys, jonka jälkeen ukrainalaiset esittivät laulua yhdessä Justus Järvenpään kanssa, joka osoitti hänkin taitavansa ukrainan kieltä! Nataliia Galka lauloi yhdessä Harri Kuhmosen kanssa, Nataliia ukrainaksi ja Harri suomeksi – ja viimeisen säkeistön he lauloivat yhdessä suomeksi!

Lopuksi kuultiin urainalaisten lasten ja äitien yhteinen laulu Ukrainalle, joka viimeistään sai yleisön silmäkulmat kostumaan.

Ukrainalaiset olivat valmistelleet iltapäivää noin kuukauden ajan, mutta valitettavasti sairastapausten vuoksi kaikki eivät päässeet mukaan esiintymään suunnitellusti. Siitä huolimatta iltapäivä kiteytyi hyvin lopussa todettuun ajatukseen: anna sotien laantua ja lasten nauraa.

Lämpimän ohjelmaosuuden jälkeen salintäysi yleisö pääsi nauttimaan ukrainalaista borskeittoa sekä kaali- ja lihapiirakoita. Lopuksi juotiin kahvit, joiden oheen upeita täytekakkuja oli tehty aamuviiteen saakka!

Iltapäivän mahdollistivat Alajärven kaupunki ja SPR:n Lehtimäen osasto, Lehtimäen Osuuspankki, Rajalan tila, K-market Ilona ja Alajärven seurakunta.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliAlakoululaiset ovat löytäneet sähkösavukkeen eli vapen!
Seuraava artikkeliUNESCOn statuksen saaminen Kraatterijärven Geoparkille on vaatinut alueen asukkailta merkittävää panostusta