Maksimivoimapunnerruksen SM-kisoista menestystä Alajärvelle

Alajärveläiset, Lapuan Ponnistusta edustavat Oliver Pelkonen ja Niku Ketola sekä Karstulan Kivaa edustava Juha Paimen, menestyivät hienosti maksimivoimapunnerruksen SM-kilpailuissa.
Mainos[adrotate banner="3"]

Lopella kilpailtiin maksimivoimapunnerruksen SM-kilpailut. Tapahtuman järjesti Lopen Voima ja Kunto Team. Alajärveltä mukana oli kolme kilpailijaa, Lapuan Ponnistusta edustavat Oliver Pelkonen ja Niku Ketola, sekä Karstulan Kivaa edustava Juha Paimen.

Ensimmäisenä kolmikosta vuorossa oli Oliver, joka otti mestaruuden sarjassa M20 93kg. Ensimmäinen nosto oli varma 130 kiloa, toisella nousi myös nätisti 140 kiloa. Viimeiseen lastattiin 150 kiloa, joka sivuaisi Oliverin omissa nimissä olevaa Suomen ennätystä.

MAINOS

Nosto olikin lähellä tulla, mutta jäi tällä kertaa tulematta. Suoritus oli kuitenkin mainio, kun Oliver oli sarjaansa pahasti alipainoinen (83,9kg). Keväällä ennätyksen tehdessään kehonpainoa oli vielä kahdeksan kiloa enemmän kuin nyt, mutta kesän aikana painoa on karissut.

– Muutama kilo kun saadaan massaa takaisin, niin ennätykset menee taas uusiksi, Oliver arvioi.

Juha Paimen kilpaili sarjassa M60 120+kg. Juhan kilpailu alkoi 130 kilon nostolla, tässä kävi kuitenkin pieni kömmähdys ja nosto hylättiin. Toiseen nostoon keskityttiin sitten kunnolla, tanko kevyesti ylös ja hyväksytty nosto.

Kolmanteen nostoon lastattiin 135 kiloa, tämä myös hienosti ylös ja näin Juhalle mestaruus. Juhalla on hallussaan sarjan suomen ennätys 147.5 kiloa, jonka hän teki keväällä 2022. Tämän jälkeen alkoivat terveysongelmat, jotka tiputtivat tuloksia alaspäin. Nyt kuitenkin suunta on taas ylöspäin, lauantain kisan tulos oli jo huomattavasti parempi kuin mitä viimeisen vuoden aikana on kertaakaan ollut!

Kolmikosta viimeisenä lavalle asteli Niku Ketola. Tällä kertaa sarjana oli M120+kg, tosin kisapuntari näytti ainoastaan lukemaa 120,5kg. Ensimmäisellä nostolla varma 165 kiloa, toinenkin nosto 172.5 kiloa nousi hyvännäköisesti. Viimeisellä yritys uudesta ennätyksestä 177.5 kiloa, mutta ei aivan tällä kertaa ylös asti. Tällä irtosi sm-hopeaa!

Kyseessä oli Suomen Voimapunnerrus ry:n kilpailu. Suomen Voimapunnerrus ry on dopingtestauksen alainen.

Nostajat haluavat lähettää vielä kiitokset tukijoilleen.

Pelkosen tukijoita ovat Alajärven kaupunki, Järviseudun Lasiasennus, Hiptop, Japo, OP Alajärvi, Taksi Jorma Saarela, Tela ja Pensseli sekä JS Pinta.

Ketolan tukijoita ovat OP Alajärvi, Huoltopiste Esa Linna, Rinteen putki oy, Tilausliikenne Vanhamäki ky ja Kyrönlahden puutuote.

Paimenen tukijoita ovat Hiiltek oy, Letec Motors oy, E. Heikkilän korjaamo, Parturi-kampaamo Anne Haaparanta, K-Kauppa Ilona, T:mi Jari Maasalo, Trove, Sähköasennus Jari Mattila ky, 100 taulun galleria Lehtimäki, Keratek Talotekniikka oy/Juhani Keisanen, Lehtimäen Apteekki, Takuuhuolto Ari Uurinmäki, Ravintola Valkealampi, Fysio Lehtimäki/Satu Hauta-aho, Hernesmaan Herkku ja Mika Ala-Mattinen.

MAINOS
Edellinen artikkeliAlajärven Sydänyhdistyksen väki liikunnan tuoman hyvinvoinnin äärellä
Seuraava artikkeliSC Alajärven naisten kausi käynnistyi kotiturnauksella