Siirtolaisuusseminaari Amerikkaan, Amerikkaan

Löytyykö Etelä-Pohjanmaalta vielä Amerikanarkkuja aarteineen? Sitä selvitetään siirtolaisuusseminaarissa 28.10. Etelä-Pohjanmaan museon Kivinavetassa.
Mainos[adrotate banner="3"]

Amerikkaan, Amerikkaan – seminaari siirtolaisuudesta ja sen tallentamisesta on alku Etelä-Pohjanmaan siirtolaisuushankkeelle. Seminaari pidetään lauantaina 28.10. kello 10–15 Etelä-Pohjanmaan museon Kivinavetassa Seinäjoella (osoite Törnäväntie 23).

Etelä-Pohjanmaan kotiseutu- ja museoyhdistys on päättänyt lähteä yhteistyökumppaniksi Keski-Pohjanmaan siirtolaisuushankkeeseen. Keski-Pohjanmaalla työtä siirtolaisuuden tallentamisen, tutkimisen ja julkaisutyön parissa on tehty jo useita vuosia.

MAINOS

Seminaarissa kuullaan esityksiä pohjalaisen siirtolaisuuden historiasta (Jouni Korkiasaari, Siirtolaisuusinstituutti), keskipohjalaisten kokemuksista siirtolaisuuden tallennustyössä (Kauppi Virkkala, Keski-Pohjanmaan siirtolaisuushanke), yhteyksistä Atlantin taakse (Pekka Rauhala, Keski-Pohjanmaan siirtolaisuushanke) ja Nurmoo-seuran tekemästä työstä siirtolaisuusteemaan liittyen (Riikka Jäsperlä, Nurmoo-seura).

Tilaisuudessa keskustellaan myös siitä, kuinka siirtolaisuuden tiedonkeruu organisoidaan ja järjestetään Etelä-Pohjanmaalla maakunnallisten yhdyshenkilöiden, paikallisten seurojen, yhdistysten ja kuntien kanssa. Siirtolaisuushanke kokoaa ja digitoi siirtolaisuuteen liittyvää aineistoa (haastattelut, tarinat, valokuvat, kirjeet ym.).

Sitä varten perustetaan myös sivusto, jonka avulla sähköinen aineisto kootaan yhteen ja joka toimii yhteistyöfoorumina niin maakunnallisella, kansallisella kuin kansainväliselläkin tasolla. Kerättyä aineistoa voidaan käyttää maakunnassa muun muassa tutkimukseen, julkaisuihin ja näyttelyihin.

Keski-Pohjanmaan siirtolaisuushankkeen sivusto tarjoaa erittäin paljon tietoja ja aineistoa. Siihen voi tutustua osoitteessa  https://keskipohjanmaansiirtolaisuus.wordpress.com/

Tilaisuuteen kutsutaan kotiseutu- ja museoyhdistysten jäseniä sekä kaikkia asiasta kiinnostuneita. Ilmoittautumiset tulee tehdä 25.10. mennessä sähköpostiin tuijaelise@gmail.com.

MAINOS
Edellinen artikkeliLaura Takalan runotrilogian kolmas osa on nyt ilmestynyt
Seuraava artikkeliKuusiokuntien seutuneuvosto: Kuusiolinna Terveys Oy:n ulkoistussopimusta on mahdollista jatkaa