Oskari reissaa maailmalla

Marko Svan (ylh. vas.), Marko Penninkangas, Jari Penninkangas, Arja Tikkanen (alh. vas.), Paavo Matintupa, Tarja Kultavuori ja Seppo Koivisto tarjoilevat musiikkipitoisen komedian Vimpelin Lakis Areenalla.
Mainos[adrotate banner="3"]

Oskari tulee eräänä iltapäivänä töistä kotiin ja huhuilee Maire-rouvaansa. Nälkä kurnii vatsassa, mitähän on ruoaksi? Hiljaista on, Mairea ei näy. Pöydällä odottaa lappu. Siinä Maire ilmoittaa lähteneensä kahdeksi viikoksi lomalle – eikä ehkä tule enää takaisin.

Mitä tekee Oskari? Ei vaivu murheen alhoon vaan ryhtyy hetimiten toteuttamaan pitkäaikaista haavettaan maailmanympärimatkasta. Eikä aikaakaan, kun Oskari on Ruotsiin suuntaavan m/s Körön kyydissä ja matkalla kohti uusia seikkailuja.

MAINOS

Vimpelin Lakis Areenalle on valmistumassa ensi-iltaan Maailmanmatkaaja-niminen musiikkinäytelmä, jossa huumori kukkii, sattumukset seuraavat toisiaan. Ikivihreähkö musiikki soi ja laulu raikaa livenä. Käsikirjoitus on Tarja Kultavuoren, joka on saanut taustatukea Seppo Koivistolta, Arja Tikkaselta, Paavo Matintuvalta ja Marko Svanilta.

Musiikista ja sen sovituksesta vastaa Marko Penninkangas ja äänimestarina toimii Jari Penninkangas. Maailmanmatkaaja-näytelmän tuotannosta vastaa kulttuuritapahtumien ja -toiminnan tuottamiseen erikoistunut Sipsetti ry.

Se on saanut Maailmanmatkaajan lavastusta ja puvustusta varten avustusta Töysän Säästöpankkisäätiöltä. Alajärven elinvoimalautakunnan kulttuuriavustuksen turvin on hankittu headsetit näytelmässä mukana oleville ja tulevaa toimintaa varten.

Harmitonta ilottelua ja musiikkia

Tarja Kultavuori kertoo kirjoittaneensa erilaisia tekstejä muutaman viime vuoden ajan. Vallitseva maailmantilanne vei aatokset siihen suuntaan, että olisi kiva tehdä kevyt ja harmiton ilottelu.

– Lakaniemi-Pokela-Pyhälahti Kyläseuran Heikki Salmela kysyi, että olisiko meillä mitään ohjelmaa. Ja olihan meillä. Lauluja ryhdyttiin harjoittelemaan toukokuussa ja repliikit tulivat mukaan elokuun alkupuolella. Lakis Areenalla olemme harjoitelleet syyskuun puolesta välistä lähtien.

Lakis Areenan etuihin kuuluu Kultavuoren mukaan hyvä sisäilma ja myös hyväksi havaittu akustiikka.

Maailmanmatkaaja-komedian porukka on hitsautunut hyvin yhteen. Alajärven Sissalassa asuva Marko Svan on aikaisemmin ollut mukana kansalaisopiston produktioissa. Maailmanmatkaajassa hänet nähdään useammassa roolissa.

– Tämän produktion työstäminen on ollut hauskaa. Porukka on hyvä ja pääsin siihen heti sisään. Olen kelaillut vuorosanoja itsekseni, mutta aika hyvin ne ovat jääneet päähän kun harjoitellaan yhdessä.

Svan kannustaa tulemaan Lakis Areenan katsomoon, sillä komedia on hauska ja siinä näkee maailmaa hieman eri kantilta.

Mihin kaikkialle Oskari ehtiikään matkallaan? Iskeekö koti-ikävä? Toteuttaako Maire uhkauksensa olla palaamatta kotiin? Tämä kaikki – ja paljon muuta – selviää Maailmanmatkaajan ensi-illassa lauantaina 28.10. kello 14. Muut näytökset ovat sunnuntaina 29.10. ja sunnuntaina 5.11. kello 14 ja perjantaina 3.11. kello 18. Kyläseura järjestää kahvituksen esityksiä ennen ja myös niiden jälkeen.

Virpi Poikelin

MAINOS
Edellinen artikkeliAluehallitus päätti täpärästi esittää Kuusiolinnan palvelusopimuksen irtisanomista
Seuraava artikkeliTalous puhutti Vimpelin valtuustossa