Koronatartuntojen määrä kasvussa

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueelta muistutetaan, että käsihygieniasta huolehtiminen on hyvä torjuntakeino. Koronatartuntojen määrä on lähtenyt kasvuun myös Etelä-Pohjanmaalla.
Mainos[adrotate banner="3"]

Koronavirus on nostanut jälleen päätään eri puolilla maata. Tartuntojen määrä on kovassa nousussa myös Etelä-Pohjanmaalla. Koronatestausta tehdään vähemmän kuin aiempina vuosina, mutta nousutrendi on nähtävillä. Tehdyistä koronatesteistä yli 30 prosenttia on positiivisia. Suuri osa väestön syysflunssasta on nyt oletettavasti koronan aiheuttamaa. Influenssa- ja RSV-kausi eivät ole vielä alkaneet. 

Koronatapausten määrä myös sairaalahoidossa on lisääntynyt nopeasti. Tilanne näkyy yhteispäivystyksessä ja kiirevastaanotoilla sekä voimakkaana osastokuormituksena erikoissairaanhoidossa ja perusterveydenhuollossa. Koronatapauksia ja yksiköiden epidemioita on sairaalan lisäksi myös asumispalveluyksiköissä.

MAINOS

Rokotetta suositellaan

Koronarokotteen tehosteannoksia suositellaan 65 vuotta täyttäneille, 18 vuotta täyttäneille lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville sekä 12 vuotta täyttäneille voimakkaasti immuunipuutteisille. Rokotteet antavat suojaa vakavilta taudinkuvilta. Alle 65-vuotiailla, joilla ei ole vakavalle koronataudille altistavia sairauksia, aiemmin suositellut kolme rokoteannosta ja sairastetut koronataudit antavat yhä hyvän suojan vakavaa tautia vastaan.

Jos sairastuu hengitystieinfektioon, tärkeintä on sairastaa se oireisena kotona ja välttää ulkopuolisia kontakteja. Kotona tulisi pysyä, kunnes oireet ovat selvästi vähentyneet ja kuume on poissa. Tyypillisesti tähän menee 3–5 vuorokautta. Jos sairaana joutuu lähtemään kodin ulkopuolelle, voi halutessaan käyttää maskia. Toinen tärkeä virusten torjuntakeino on hyvästä käsihygieniasta huolehtiminen.

MAINOS
Edellinen artikkeliPeliviikon teemana epäonnistuminen
Seuraava artikkeliVedenpinnat ennätyskorkealla