OP Alajärvi 110-juhlavuoteen uuden toimitusjohtajan otteessa

Markku Pelkonen (oik.) siirtyy vuoden vaihteen jälkeen OP Lounais-Suomen toimitusjohtajan tehtäviin. Pankkia luotsataan tiiviin johtoryhmän toimesta, johon Pelkosen lisäksi kuuluu toimitusjohtajaa Pelkosen lähdön jälkeen sijaistava asiakkuusjohtaja Minna Sippola ja riskienhallintapäällikkö Mikael Penninkangas.
Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärven Osuuspankin toimitusjohtaja Markku Pelkonen suuntaa vuoden alussa OP Lounais-Suomen toimitusjohtajan tehtäviin.

Kyseessä on tuplasti suurempi pankki lähellä Markun kotiseutua, joten paikan tultua avoimeksi edellisen toimitusjohtajan siirtyessä isompaan pankkiin saman ryhmän sisällä, koki 7,5 vuotta Alajärven OP:ssa työskennellyt Pelkonen, että tämä kortti olisi pakko kokeilla tai muuten asia voisi jäädä harmittamaan.

MAINOS

– Vaikka työ uudessa paikassa tulee olemaan varsin samanlaista kuin nykyisin, niin toimintaympäristö vaihtuu. OP Lounais-Suomella on 35 työntekijää ja liikevaihto on 1,2 miljardia. Konttoreita on kolme, 15000 asukkaan Loimaalla, 12000 asukkaan Paimiossa ja 3000 asukkaan Sauvossa.

Pelkosen koti viikoilla tulee olemaan ainakin alkuvaiheessa Loimaalla ja työaika jakautuu pääsääntöisesti Loimaan ja Paimion konttoreihin. Varsinainen koti tule pysymään perheen luona Alajärvellä, johon Loimaalta on matkaa noin 300 kilometriä.

110-juhlavuottaan ensi vuonna viettävän Alajärven Osuuspankin tuleva toimitusjohtaja pääseekin heti ensi töikseen luotsaamaan pankkia läpi juhlavuoden tapahtumien. Toimitusjohtajan paikan hakuaika on nyt päättynyt ja valinta hallintoneuvostossa mennee tammikuulle. Se, milloin uusi toimitusjohtaja ottaa tehtävän vastaan, selviää tämän jälkeen.

Väliaikana toimitusjohtajan tehtäviä sijaistaa asiakkuusjohtaja Minna Sippola, joka on tälläkin hetkellä osa kolmejäsenistä pankin johtoryhmää. Johtoryhmässä on Pelkosen ja Sippolan lisäksi myös riskienhallintapäällikkö Mikael Penninkangas ja nämä kaikki kolme johtoryhmän jäsentä tekevät tiivistä yhteistyötä.

Sippola myöntää, että toimitusjohtajan sijaistamisessa hän on silti jännän äärellä, mutta yli 20 vuotta OP-ryhmän palveluksessa antaa hyvät eväät tehtävän hoitoon.

Geopolitiikka tuo epävarmuutta

Pelkonen saa lähteä pankista, joka on varsin hyvässä kunnossa ja siksi se on myös hyvä jättää seuraajan käsiin. Tällä hetkellä markkinoille suurta epävarmuutta tuo geopoliittinen tilanne, sodat niin Ukrainassa kuin Lähi-Idässäkin.

– Suomi on taantumassa ja pankkiasiakkaat miettivät, mistä he saavat palvelunsa sujuvimmin. Pankkitoiminta on tänä päivänä hyvin läpinäkyvää ja kilpailuttaminen on helppoa. Vahvat pärjäävät kilpailussa, koska heillä on mahdollisuus panostaa palveluun, Pelkonen summaa.

Vaikka inflaatio on laukannut ja Suomi ajautunut taantumaan, ei Alajärven Osuuspankin asiakkaiden kohdalla ole vielä näkyvissä huolestuttavaa kehitystä. Lyhennysvapaita ei ole pyydetty normaalia enemmän, kiitos siitä lienee täkäläisten ihmisten luonteenlaadun, säästöjäkin on puskureiksi olemassa.

– Ihmiset ovat säästämällä varautuneet tulevaan ja nyt meille on tehty pikemminkin lainojen ylimääräisiä lyhennyksiä, jotta korkokuluja on saatu hillittyä.

OP ryhmän tulos on varsin hyvä ja tästä syystä OP bonuksia maksetaan ensi vuonna 40 prosenttia enemmän kuin tänä vuonna. Jos omistaja-asiakkaalla on 100000 euron laina, hän sai siitä tänä vuonna 250 euron bonukset. Ensi vuonna bonuksia kilahtaakin 350 euroa.

– Lisäksi päivittäiset pankkipalvelut hoidetaan ensi vuonna omistaja-asiakkaille ilman kuukausimaksuja, Pelkonen kertoo.

Alajärven Osuuspankissa vuosi 2024 tulee olemaan erityisen juhlava, tuleehan pankin perustamisesta kuluneeksi 110 vuotta. Pelkonen raottaa juhlavuoden tapahtumia kertoen, että pankki tarjoaa Alajärven Ankkurien kevään ensimmäiseen peliin ilmaisen sisäänpääsyn osuuspankin kortilla!

Juhlavuosi tulee sisältämään kaiken kaikkiaan monenlaisia merkittäviä tapahtumia, joilla on tärkeä yhteiskunnallinen ja juhlallinen tarkoitus.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliSinilevähavaintoja Lappajärvellä
Seuraava artikkeliMökkiläiset kiinnostuneet palveluista