Etelä-Pohjanmaan koronatilanne heikentynyt nopeasti

Mainos[adrotate banner="3"]

Koronatartuntojen määrä on lähtenyt jyrkkään nousuun Etelä-Pohjanmaalla.

– Koronaepidemia näkyy sairaalakuormituksessa. Korona tuo erityisesti iäkkäämpiä potilaita päivystykseen ja osastohoitoon hengitystieoireiden ja yleistilan laskun takia. Koronatartuntojen määrä on noussut nyt viikko viikolta ja myös jätevedessä näkyy valtakunnallisesti koronaviruksen määrän kasvua, kertoo infektioylilääkäri Elina Kärnä.

MAINOS

Kausi-influenssatapauksia ei ole toistaiseksi todettu Etelä-Pohjanmaalla. Suomessa on todettu muutamia influenssa A-tapauksia. Yleensä epidemiahuippu osuu joulukuun loppupuolelle-tammikuulle.

Ajanvaraus riskiryhmiin kuuluvien korona- ja influessarokotuksiin on paraikaa avoinna. Lisäksi hyvinvointialue järjestää seinäjokisille yli 80-vuotialle uuden aikaistetun rokotuspäivän torstaina 16.11. kello 16–20.

– Iäkkäät ovat erityisen alttiita vakaville taudinkuville, joten heidän rokottamisensa on ensiarvoisen tärkeää, toteaa terveys- ja sairaanhoitopalveluiden toimialuejohtaja Tiina Perä.

Hyvinvointialue järjestää eri paikkakunnilla myös niin sanottuja walk in -rokotustapahtumia, joissa rokotukseen voi tulla ilman ajanvarausta. Paikkakuntakohtaiset tiedot löytyvät hyvinvointialueen verkkosivustolta www.hyvaep.fi/palvelu/kausirokotukset/

Samalla käynnillä asiakas voi saada sekä koronarokotteen tehosteannoksen että kausi-influenssarokotteen. Lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville rokotteet ovat maksuttomia.

– Jos olet sairastanut lähiaikoina koronan, tehosteannoksen voi antaa, kun edellisestä rokotteesta tai taudin sairastamisesta on kulunut vähintään 3 kuukautta, kertoo Elina Kärnä.

MAINOS
Edellinen artikkeliKyKy-Betset takaisin voittokantaan
Seuraava artikkeliIloa ja valoa suklaasta