2.5 C
maanantai 29.4.2024

KyKy-Betset takaisin voittokantaan

KyKy-Betset ja Akaa-Volley kohtasivat isänpäivän aattona Kyyjärvellä. Vierailijat aloittivat vahvasti ja veivät kaksi ensimmäistä erää vakuuttavasti. Betonimiehet kampesi voittoon vieden ottelun 3-2 (22-25, 18-25, 25-22, 27-25, 15-12).

Ensimmäinen erä alkoi tasaisesti pisteiden mennessä vuoroperään joukkueelta toiselle. Ottelun ensimmäinen aikalisä nähtiin vierailijoiden puolelta, kun Matej Smidl lyö hyökkäyksen pitkäksi ja tilanteeksi muodostui 15-12.

Aikalisä toimi, sillä 17-17 tilanteessa Akaa-Volley tuli tasoihin hakkuri-Smidln syöttövuorolla. Lähestyttäessä 20 pistettä Akaa-Volley löi vielä yhden vaihteen silmään ja ottivat ratkaisevan eron. Yleispelaaja Jere Heiskanen pääsee nelospaikalta niittaamaan erän vieraille 22-25.

Jo ensimmäisessä erässä nähtiin, että illasta on tulossa hakkurien taisto, sillä kotijoukkueen Renars Jansons kirjautti nimiinsä 8/+6 ja vieraiden Matej Smidl 7/+4. Tilastojen valossa yksi merkittävin ero tuli hyökkäyksessä, sillä Akaa-Volley onnistui tappamaan palloa 72% tehoilla, kun kyyjärveläisten vastaava luku oli 47%.

Toisessa erässä ei jäänyt epäselvyyksiä kuka peliä vie. Erän alkua edettiin tasaisesti aina tilanteeseen 6-6 asti, minkä jälkeen Akaa-Volleylta syöttämään Matej Smidl ja tilanteeksi pian 6-9. Toisessa erässä KyKy-Betset sortui virheisiin, kun taas Akaa-Volley jatkoi vahvoja otteita hyökkäyksessä.

Renars Jansons jää hieman yksin hyökkäyspäässä ja Akaa-Volleylta Smidln lisäksi toisessa erässä onnistui Jere Heiskanen tappaen palloa 83%. Akaa myös onnistui puolustuksen jälkeisessä hyökkäyksessä 82%. Mainittavaa toisessa erässä on myös mainion pelin pelanneen Ilja Ivanovin kolme hyökkäystä, joista jokaisesta hän teki pisteen.

Pitkän erätauon jälkeen kentällä nähtiin sisuuntunut ja ärsytetty kotijoukkue. Kyyjärveläiset ottivat heti erän alusta johdon eikä siitä luopunut koko erän aikana, vaikka Akaa-Volley pääsikin jo kahden pisteen päähän. Kolmannessa erässä Betonimiehet parantavat hyökkäystehojaan 63%:n ja Akaan vastaavat hieman hyytyivät.

Aivars Petrusevics antoi hyvin tulitukea maamiehelleen Renars Jansonsille tehden erään 5/+3 tappaen palloa 100%. Vierailla vahvoja otteitaan jatkoi tshekkihakkuri Smidl. Kolmannessa erässä myös KyKy-Betsetin side-out pelaaminen parani. Hyvästä nostosta onnistuttiin pisteiden teossa 71% ja huonommasta 64%.

Neljäs erä alkaa kolmannen tavoin vahvasti. Colin Lovejoyn syöttövuorolla kyyjärveläiset karkaavat 6-3 johtoon, josta he eivät luovu. Isännät vievät erää vahvasti, kunnes tilanteessa 14-9 vierailta syöttämään pääsee Mikko Räsänen. Hänen syöttövuorollaan Akaa nousee aina pisteen päähän, jolloin Guntis Atars turvautuu aikalisään.

Erää edetään pallon pomppiessa puolelta toiselle pelin muistuttaessa kovasti kissa-hiiri -leikkiä. Kahdenkymmenennen pisteen jälkeen Betonimiehet kasvattavat johtoaan 24-21. Neljäs erä näyttää jo tulevan isännille, mutta Akaa-Volleyn Ilja Ivanov on asiasta toista mieltä. Ivanov on tunnetusti tiukissa tilanteissa kova syöttäjä, kuten nytkin.

Ensin KyKy-Betsetin vastaanotosta vastapallo Akaalle ja aikalisän jälkeen seuraava syöttö on ässä, tilanteeksi 24-24. Neljännen erän lopussa Atro Berg näyttää, mikä on miehiään napaten joukkueensa reppuselkään. Berg teki neljännen erän loppuun kaksi tärkeää hyökkäyspistettä. Erä päättyi Smidln hyökkäysvirheeseen 27-25.

Viidennessä erässä Betonimiehet löivät vielä lisää kaasua. Erää edetään tasaisesti, kunnes Atro Bergin syöttövuorolla KyKy-Betset saa kahden pisteen johdon eikä tästä johdosta enää pelissä luovu. Ratkaiseva tekijä viidennessä erässä oli Guntis Atarsin päätös vaihtaa Manu Asikanius syöttämään 8-7 tilanteessa.

Asikanius kiittää luottamuksesta, sillä hänen pahoilla syötöillään Betonimiehet kasvattavat johtoaan 12-7. 13-9 tilanteessa Akaa-Volleylta syöttämään edellisessä erässä hyvin onnistunut Ilja Ivanov, jonka syöttövuorolla Akaa nousee 13-11. Tämän jälkeen nähtiin melko voimakas syöttö Ivanovilta, sillä pallo antenniin ja antenni lentää Iljan taakse. Ottelu ei ensimmäisestä ottelupallosta vielä ratkea vaan 14-12 tilanteessa huikeassa vireessä ollut Renars Jansons päättää pelin fiksulla hyökkäyksellään 15-12. Näin voitto Kyyjärveltä kiertää edelleenkin Akaa-Volleyn parhaana palkittua Ilja Ivanovia.

Maanantai-iltana voitto Kokkolassa

Maanantai-iltana Kokkolassa nähtiin tiukka otatus niin sanotusta paikallispelistä, kun Kyyjärven KyKy-Betset kohtasi Kokkolan Tiikerit. Lopulta KyKy-Betset pääsi poistumaan kentältä kaksi sarjapistettä taskussaan. Ottelu Betonimiehille 2-3 (18-25, 25-20, 21-25, 25-17, 14-16)

Ensimmäinen erä alkaa tasaisesti ja molemmat joukkueet käyvät vuorostaan johdossa. Ensimmäisen kerran Tiikerit pääsevät repäisemään kolmen pisteen johdon tilanteessa 11-14, mutta tämä ilo jäi lyhyeksi. Betonimiehiltä syöttöruutuun astelee Renars Jansons, joka viihtyykin tällä paikalla tilanteeseen 18-14 asti.

Tiikerit sortuvat virheisiin ja KyKy-Betsetin torjunta on betonin kovaa. KyKy-Betset nappaa yhteensä kuusi torjuntaa erän aikana ja hyökkäävät 57% tehoilla. Erän hahmoksi Betonimiehiltä nousee Romans Sauss, joka paukutti tehot 6/+3. Erä päättyy Betonimiesten torjuntaan 25-18

Toisessa erässä isännät näytti saaneen pelistä kiinni. Alusta alkaen edettiin Tiikerien komennuksessa ja erityisesti Jere Mäkisen syöttövuorolla Tiikerit kasvattaa tilanteeksi 7-2, mistä ei enää erän aikana luovu. KyKy-Betset pääsee erässä parhaimmillaan kahden pisteen päähän, mutta Tiikerit puolustavat sisukkaasti ja nostattavat johtoaan takaisin neljään pisteeseen.

Tiikerit myös kunnostautuivat keskihyökkäyksissä, sillä molempien keskitorjujien tappoprosentti oli 100%. KyKy-Betsetiltä hieman yksin hyökkäyspuolella jäi Renars Jansons, joka takoi yhteen erään 9/+7 75% tehoilla. Seuraavaksi eniten pisteitä onnistui tekemään Colin Lovejoy 2/+2. Tiikerit vievät erän ansaitusti 25-20 ollen lähes kaikilla osa-alueilla Betonimiehiä edellä.

Kolmatta erää edettiin ensimmäisen erän tapaan tasaisesti pallon pomppiessa puolelta toiselle. Tiikerit onnistui kuitenkin menemään johtoon sen ollessa parhaimmillaan neljän pisteen suuruinen. Renars Jansonsin syöttövuorolla KyKy-Betset kuitenkin pisteen päähän. Tiikerit hyökkäävät vahvasti keskeltä, erityisesti kapteeni-Leppälä tekee verkolla mitä haluaa: 6 passia ja 6 tappoa.

Guntis Atars vaihtaa Colin Lovejoyn pois ja tilalle Aapo Huhtamäki, joka onnistuukin heti pisteen teossa keskeltä. 20 pisteen jälkeen Betonimiehet onnistuvat kasvattamaan johtoaan ratkaisevasti. Erä päättyy Atro Bergin ässään 25-21. KyKy-Betset teki erään 6 suoraa virhettä, mutta vastaavasti hyökkäsivät 71% tehoilla ja syöttäen vahvasti, sillä Tiikerien vastaanottoprosentti oli 39%. Renars Jansons sai tulitukea nelospaikalta Romans Saussilta.

Neljäs erä lähti Tiikeri komennuksella. Tilanne oli nopeasti 9-3 ja erityisesti Antti Leppälä hyökkäsi sekä syötti varmasti. KyKy-Betset sortuu virheisiin tehden niitä neljänteen erään 7 kappaleen verran, kun Tiikerit teki niitä 4. Tiikerien passari Anton Välimaa pyörittää peliä hyvin luoden Tiikerien hyökkääjille hyviä paikkoja takoa palloa kenttään. Betonimiehiltä virheitä tulee vähän jokaiselta. Erä päättyy Asikaniuksen hiuksen hienoon pitkäksi venyneeseen syöttöön, mistä varmasti keskustellaan vielä pitkään, oliko pallo ässänä kentässä vai ei. Tuomari kuitenkin päättää ja erä täysin ansaitusti Tiikereille 25-17.

Viides erä lähtee tasaisesti ensimmäisen ja kolmannen tavoin liikkeelle. Guntis Atars laittaa Akaa-Volley pelin tavoin nuoren Asikaniuksen syöttämään, joka on jälleen mies paikallaan. Asikanius paukuttaakin heti ässän ja siirrytään Tiikerien aikalisälle tilanteessa 8-6. Ero venyy jo kolmeen pisteeseen, mutta Tiikerit kaventavat 10-9 ja siirrytään KyKy-Betsetin aikalisälle.

Aikalisä kannatti, sillä tästä Tiikerien virhe ja Betonimiehet kahden pisteen johtoon. Tiikerit tasoittaa viidennen erän 13-13 tilanteessa ja katsomosta alkoi jo kuulua enteilyä jatkopalloista. Betonimiehet onnistuvat nappaamaan ensimmäisen ottelupallon, mutta Tiikerit tasoittavat nopeasti. Kovassa iskussa ollut Renars Jansons lyö päivän 32. pisteensä ja ottelu saa onnellisen lopun kyyjärveläisten kannalta, sillä syöttelemään astellut Colin Lovejoy päättää erän ja ottelun ässään 16-14.

– Oli vaikea peli. En etukäteen ajatellut, että kaksi peliä kolmeen päivään olisi paha. Katsojille varmasti mielenkiintoinen peli. Tilastot näyttää omalta kohdalta hyviltä, mutta paljon on vielä töitä tehtävänä, tuumii KyKy-Betsetin parhaana palkittu Renars Jansons

KyKy-Betsetin päävalmentaja Guntis Atars oli pelin jälkeen tyytyväinen lopputulokseen. – Jännittävä peli. Katsojat varmasti tyytyväisiä tälläiseen otteluun. Ensimmäisessä erässä olimme vahvoja ja pelattiin suunnitelman mukaan. Toisessa erässä Tiikerit alkoivat pelaamaan enemmän keskeltä. Leppälä oli kingi tänään. Lopussa oltiin onnellisempi joukkue ja saatiin voitto, mikä on tärkeintä.