Kellyta auraa latua JPYP:ssä

Kellyta Nikko (vas.) on ollut tyytyväinen Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelussa suorittamaansa harjoittelujaksoon, jossa hän on saanut käyttää myös omia vahvuuksiaan. Projektipäällikkö Elina Rantalahti kehuu Nikkoa työteliääksi.
Mainos[adrotate banner="3"]

Seinäjoen ammattikorkeakoulussa kansainvälistä liiketoimintaa opiskeleva brasilialaissyntyinen Kellyta Nikko on ollut ensimmäinen kansainvälinen harjoittelija Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu Oy:ssä.

Hän on aurannut latua muille kansainvälisille harjoittelijoille. Työtehtävät ovat olleet monipuolisia ja tulevaa työuraa tai jatko-opintoja hyödyttäviä. Kellyta Nikko näkee Järviseudussa alueena paljon potentiaalia.

MAINOS

Kellyta Nikon opinnot kestävät 3,5 vuotta. Hän valmistuu Seinäjoen ammattikorkeakoulusta näillä näkymin ensi vuonna syyskuussa. Jatkosuunnitelmiin kuuluu työkokemuksen hankkiminen ja mahdollisesti maisteriopinnot.

Monia mahdollisuuksia

Kellyta Nikko alkoi opiskella lakia kotimaassaan 19-vuotiaana. Jo ennen opintojaan hän työskenteli siviililain parissa kotikaupungissaan Recifessä sijaitsevassa asianajotoimistossa.

– Tiesin lakiin liittyvistä asioista, mutta minulta puuttui tutkinto. Ajattelin, että voisin alkaa opiskella lakia. Opiskelu ja tutkinnon suorittaminen oli mahtavaa.

Hän työskenteli opintojensa ohella, valmistui heinäkuussa 2017 – ja muutti saman vuoden joulukuussa Suomeen. Muuton jälkeen hän mietti, että kotimaassaan suorittamansa tutkinnon täydentäminen saattaisi olla hankalaa Suomessa, sillä kahden maan lait poikkeavat toisistaan.

– Halusin opiskella jotakin, mikä kiinnostaa minua ja missä voisin hyödyntää aikaisempaa tutkintoani. Huomasin, että sekä Seinäjoen että Vaasan ammattikorkeakouluissa on tarjolla kansainvälisen liiketoiminnan opinnot.

Opinnot tarjoavat Kellyta Nikon mukaan monipuoliset työllistymismahdollisuudet markkinoinnista liiketoiminnan eri osa-alueisiin.

Alueella on potentiaalia

Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelussa Kellyta Nikon tehtävät ovat olleet monipuolisia. Hän on osallistunut eri tapahtumiin ja myös avustanut JPYP:n tapahtumien järjestelyissä, käynyt yritysvierailuilla ja tutustunut alueen kuntiin ja tehnyt markkinointiin liittyvää sosiaalisen median työtä.

Hän on myös koonnut suuntaviivoja antavia esityksiä, joita alueen yritykset voivat hyödyntää kansainvälisen harjoittelijan tai osaajan värväämistä silmällä pitäen.

– Olen oppinut JPYP:ssä paljon. Koulussa keskitymme kansainväliseen puoleen, mutta emme siihen, miten liiketoimintaa tehdään Suomessa.

Järviseudun tapaisella maaseutumaisella alueella yritykset investoivat itseensä, teknologiaan ja ympäristöystävällisyyteen vahvasti. Yritykset kehittävät toimintaansa tähtäävät tulevaisuuteen.

– Voin suositella Järviseutua ulkomailta saapuville, jos täältä löytyy työtilaisuuksia. Täältä löytyy kaikkea, mikä oli itsellenikin yllätys.

Suomeen tulonsa jälkeen Kellyta Nikko opiskeli suomea kahden vuoden ajan aikuislukiossa. Kielitaidon hankkiminen on hänen mielestään ulkomailta Suomeen tulevan opiskelijan tai työntekijän tehtävälistan kärkipäässä.

Äidinkielensä portugalin lisäksi hän puhuu sujuvaa suomea, englantia ja espanjaa. Tällä hetkellä hän opiskelee saksaa. Saksa on Nikon mukaan ranskan ohella liiketoiminnan ykköskieli Euroopassa.

Virpi Poikelin

MAINOS
Edellinen artikkeliJoulunavaus Alajärvellä joulutorin ja ohjelman merkeissä!
Seuraava artikkeliAlajärven Tokelta oma gluteeniton joulusuklaa!