0.5 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

Toiminta kehittyy jatkuvasti – Vimpelin Teollisuusmaalaus on Vuoden yritys

Rannilanmäellä vuodesta 1996 lähtien toiminut Vimpelin Teollisuusmaalaus on saanut tämänvuotisen Vuoden yritys- tunnustuksen. Vimpelin Teollisuusmaalauksessa on investoitu vahvasti, satsattu ja panostettu henkilöstön kouluttamiseen sekä esimerkiksi vihreään siirtymään.

Teknologia- ja rakennusteollisuuden toimijoiden alihankkijayrityksenä toimiva Vimpelin Teollisuusmaalaus on erikoistunut kappaleiden pinnoituksiin jauhemaalauksella. Yrityksessä tehdään myös lisäarvoa tuottavaa palvelua eli esimerkiksi pientä kokoonpanotyötä tai tuotteiden paketointia tiettyihin tuotteisiin.

MAINOS

Teollisuusmaalauksessa maalataan esimerkiksi julkisivukasetteja rakennusteollisuuden tarpeisiin. Siinä missä rakennusteollisuuden puolella eletään hiljaisempia aikoja koko maassa, on teknologia-alan asiakkaiden määrä lisääntynyt.

– Käytännössä katsoen maalaamamme kappaleet päätyvät erilaisiin Valtran, Ponssen ja Avanti Teknon koneisiin. Rakennuspuolelle teemme jonkin verran erikoismaalausta. Teemme myös yhteistyötä Mäkelä Alun kanssa decoral-maalauksessa. Se on uusi, kehittyvä ja kasvava valmistusmenetelmä, jonka mahdollisuudet näemme aika mielenkiintoisena, kertoo toimitusjohtaja Matti Larikka.

Tärkeitä kumppaneita

Vimpelin Teollisuusmaalauksen historiaa ryhdyttiin kirjoittamaan vuonna 1996, kun Eero Ilomäki ja Antti Raivio perustivat yrityksen.

Aluksi maalattiin kattoturvatuotteita silloisen Rannilan tarpeisiin. Yrittäjä ja tuotantojohtaja Riku Lehto on työskennellyt yrityksessä vuodesta 2002, jolloin yrityksen omisti Eurosteri Oy. Vuonna 2008 hän tuli yhtiön osakkaaksi ja osti yrityksen itselleen vuonna 2020. Tällä hetkellä yritys työllistää 15 henkilöä.

– Meidän vahvuuksiamme ovat joustavuus ja nopeus. Hinta- ja laatusuhde ovat myös kohdallaan, summaa Riku Lehto.

Rannilanmäellä yrityksellä on 1 750 neliötä tuotanto- ja toimistotilaa. Lisäksi naapurihallista on vuokrattu 400 neliötä tuotantoa varten. Pääosa asiakasyrityksistä löytyy sadan kilometrin säteeltä Vimpelistä, kauimmaiset Vantaalta ja Vieremältä.

Kumppaniverkosto on yritykselle tärkeää. Kumppaniverkostolla – niin toimittaja- kuin asiakasverkostosta tai vaikka vimpeliläisyrittäjillä – on kattava voima, jos on jokin pähkinä purtavana ja vastaus hakusassa.

Kasvu-ura tähtäimessä

Riku Lehto ja Matti Larikka pohtivat päivittäin, miten yritys voisi olla parempi. Myös henkilöstöä osallistetaan jossakin määrin ideointiin. Vimpelin Teollisuusmaalauksessa tähdätään kasvuun, ja haasteisiin kuuluu uusasiakashankinta.

Kesäkuussa käynnistyi uusi, päivitetty maalauslinjasto, johon tehtiin noin puolen miljoonan euron suuruinen investointi. Investoinnilla haettiin kilpailukykyä ja etulyöntiasemaan muihin yrityksiin.

– IR-laite on meille tosi arvokas investointi. Meillä on isoja odotuksia laitteen tuottoarvon suhteen. Investointi liittyy myös vihreään siirtymään: olemme hakeutuneet fossiilisista energianlähteistä poispäin. Käytämme aikaisempaan verrattuna enemmän sähköä. Aikaisemmin lämmityksen lähteenä on ollut ainoastaan nestekaasu, nyt sähkön ja nestekaasun yhdistelmä, valottaa Larikka.

Henkilöstön koulutusta Teollisuusmaalaus järjestää lähinnä paikan päällä. Täsmäkoulutusta on järjestetty esimerkiksi maalareille. Tällä hetkellä työntekijöihin kuuluu kaksi ukrainalaista, jotka opiskelevat suomea.

Kielitaito onkin Larikan mukaan tärkeä tekijä, jotta kommunikointi pysyy saumattomana. Lisäksi yrityksessä ollaan sertifioimassa 9001-laatujärjestelmää. Laatujärjestelmä mahdollistaa osaltaan yhteydet isoihin organisaatioihin.

Matti Larikka kuvailee Riku Lehtoa yrittäjänä aika rohkeaksi kaveriksi. Larikan mukaan Vimpelin Teollisuusmaalauksen toiminta perustuu laskelmoituihin faktoihin.

– Otamme Vuoden yritys -tunnustuksen vastaan nöyränä mutta ylpeänä, tuumaa Riku Lehto.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät