-1.2 C
Alajärvi
keskiviikko 28.2.2024
MAINOS

Meremme-laulu herättelee kansalaisia

Maamme on suomalaisille tuttu ja tärkeä, mutta yhtä lailla tärkeä on myös meremme: tuhansien järvien maassa on vain yksi meri – Itämeri, joka on yksi maailman saastuneimmista meristä. Maamme-laulu on saanut rinnalleen Meremme-laulun, joka muistuttaa itsenäisyyspäivän lähestyessä siitä, kuinka iso ja haavoittuva osa Suomea Itämeri on.

Meremme-laululla Baltic Sea Action Group (BSAG) herättelee suomalaisia itsenäisyyspäivän alla Itämeren hätään yhdessä eturivin artistien kanssa. Laulun esittävät Irina ja Herra Ylppö ja sen on sanoittanut Mariska. Laulun sävel on tuttu, mutta sanoitus kertoo nyt tarinaa Suomen ainoasta ja ainutlaatuisesta merestä.

MAINOS

Maamme ja meremme presidentti

Suomen itsenäisyyspäivän lähestyessä Meremme-laululla muistutetaan presidenttiehdokkaita siitä, että tuleva presidentti on paitsi maamme, myös ainoan meremme presidentti. Presidenttiehdokkaat saavat merilevälle painetun kirjeen, joka ohjaa lisäksi videon pariin nauttimaan Itämeren maisemista ja kuuntelemaan ainoan meremme kunniaksi tehtyä laulua.

Meremme-laulun sanat “ei aaltoa, ei kuohuntaa, ei vettä pohjaa rakkaampaa” kertovat ainutlaatuisen meremme merkityksestä ja kehottavat toimimaan: “sun joka kolkkaas vaalien, kerran käy ihminen”.

Laulu kutsuu talkoisiin

Itämeri on kriittisessä tilassa. Eniten kuormitusta aiheuttavat mereen päätyvät ravinteet ja ilmastonmuutos, jotka pahentavat herkän meren rehevöitymistä ja heikentävät meriluonnon monimuotoisuutta.

Vielä ei kuitenkaan ole myöhäistä auttaa ainoaa mertamme, ja siitä Meremme-laulu muistuttaa: jokainen suomalainen voi vaikuttaa Itämeren tilaan omalla toiminnallaan ja osallistua sen pelastamiseen lahjoittamalla Itämeren suojelutyölle.

– Itämeri on matala ja vesi vaihtuu hitaasti. Siksi se on erityisen altis ympäristöongelmille. Meremme on kuitenkin ainutlaatuinen myös lajistoltaan, ja veden ja saarten mosaiikki kuuluu Suomen kansallismaisemiin. Itsenäisyyspäivän lähestyessä haluamme yhdistää kaikki suomalaiset meille tärkeän sävelen voimin pitämään huolta yhteisestä merestämme, kertoo toimitusjohtaja Ville Wahlberg Baltic Sea Action Groupista.

Baltic Sea Action Group (BSAG) on voittoa tavoittelematon säätiö, joka tekee vaikuttavia tekoja Itämeren pelastamiseksi. BSAG suojelee Itämerta, torjuu luontokatoa ja hillitsee ilmastonmuutosta laajassa yhteistyössä tutkijoiden, yritysten, päättäjien, viranomaisten ja viljelijöiden kanssa.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät