Erilainen keskiviikko Alakylän koululla

Iloisesti jutustellut Mako kirjoitti oppilaiden nimet japaniksi.
Mainos[adrotate banner="3"]

Alakylän koululle saapui keskiviikkona 22.11. jännittäviä vieraita. Olimme kutsuneet Emmi Seppälän esittelemään itsepuolustus- ja taistelulajia, hanmoodota. Mukanaan hän toi japanilaisia vieraita Hokkaidosta Mukawa High Schoolista.

Seurueessa oli kaksi oppilasta sekä koulun henkilökuntaa. Päivä oli viimeinen kahden viikon vierailusta Alajärvellä, joten ilmassa oli jo haikeutta.

MAINOS

Liikuntasali täyttyi oppilaista, jotka kuuntelivat tarkasti SM-tason taituria. Kehon hallintaa, voimaa, notkeutta ja keskittymiskykyä parantava hanmoodo ihastutti monipuolisuudellaan.

Saimme testata potkuja, otteesta irrottautumista sekä taklausta. Samalla innolla sekä tytöt että pojat testasivat uusia liikkeitä hymy huulilla. Moni innostui niin, että tammikuussa alkava peruskurssi Alajärven Kuntoportin tilassa saattaa saada uusia harrastajia!


Artun nimi kirjoitettuna japaniksi.

Liikuntatuokion jälkeen vieraat jakaantuivat luokkiin. Oppilaat saivat muistoksi oman nimen kirjoitettuna japaniksi. Osassa luokkia laulettiin, tehtiin joulusukkaa tai mangaa. 5. ja 6.luokka sai haastatella 17-vuotiasta Mako Yashiroa.

Luokkaan astuessaan hän hihkaisi ensimmäisenä ”Marimekko!” nähdessään siniset unikkoverhot. Muita tuttuja Suomi-brändejä olivat Fazer ja Muumit. Iloisesti jutustellen Mako sai oppilaat puhumaan englanniksi.

Yllättäen tytöt löysivät yhteisen suosikkiherkun, Pocky-keksit. Tottakai yhteiskuvia otettiin paljon! Ja juuri kun englanniksi jutustelu alkoi sujumaan, oli vieraiden lähdettävä.

Päivä oli avartava, opettavainen sekä piristävä. Kiitos Emmi sekä Mukawa High Schoolin väki!

Niina HuvilaMAINOS
Edellinen artikkeliReipas ylijäämä Kuortaneelle
Seuraava artikkeliEJ-Lämpö Vuoden yritykseksi