0.4 C
Alajärvi
tiistai 27.2.2024
MAINOS

Mitä yrttejä joulupöytään? Katso vinkit!

Kotimaisten tuoreyrttien myynti on vilkasta jouluviikolla, sillä ne kuuluvat vahvasti suomalaiseen joulupöytään.

Jokaiseen jouluruokaan löytyy oma yrttinsä, joka tuo juhlaruuan uudelle tasolle. Nostata siis juhlatunnelmaa entisestään ja tuo yrteistä pientä luksusta joulupöytään! Tässä parhaat vinkit yrttien ja jouluruokien yhdistämiseen.

MAINOS

Tilli

Tilli on perinteisin ja tutuin joulupöydässä tavattu yrtti. Se on kuningas kalapöydässä ja sopii erinomaisesti graavikalojen kylkeen, silakoiden maustamiseen tai mätileipien koristeeksi. Voit myös valmistaa hienostuneen tilliöljyn, jota voi lorauttaa kalaruokien kylkeen.

Rosmariini

Rosmariini sopii erityisesti liharuokien maustajaksi. Laatikoiden sijasta (tai lisäksi) voi pyöräyttää vaikka rosmariiniperunat pääruokien kaveriksi.

Rosmariinilla koristelet hauskasti myös jouluisat alkudrinkit. Havumaisen muotonsa ansiosta rosmariini on oiva koristelija melkein minkä tahansa jouluruuan kylkeen. Kokeile myös makeiden tarjottavien maustamiseen!

Rakuuna

Ranskalaisen keittiön suosikki rakuuna on yksi hienoimpina pidetyistä mausteista. Parhaiten rakuuna sopii maustamaan esimerkiksi joulunpöydän juureksia.

Jos joulupöydästä löytyy kalkkuna, sopii rakuuna erinomaiseti myös sen maustajaksi. Rakuunalla maustat hienostuneesti myös joulupöydästä löytyvät kastikkeet.

Ruohosipuli

Ruohosipulilla viimeistelet ja koristelet helposti kalaruokia tai vaikka sienisalaatin. Voit myös kokeilla maustaa ruohosipulilla maukkaan levitteen joululimpun kaveriksi. Ruohosipuli on myös tärkeä osa perinteistä rosollia. 

Punainen basilika

Suomalaisten suosikkiyrtistä basilikasta on saatavilla myös punaista lajiketta, joka sopii erinomaisesti joulupöytään. Se sopii koristamaan monia salaatteja ja lisukkeita. Punainen basilikapuska on myös hauska koriste sellaisenaan tarjoilupöytään.

Timjami

Keittiön luottomauste timjami sopii moneen jouluruokaan. Timjamilla maustat perunat, kastikkeet ja liharuoat. Timjamia kannattaa kokeilla myös glögin sekaan.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät