Kuusiolinna Terveyden muutosneuvottelut ovat päättyneet

Mainos[adrotate banner="3"]

Kuusiolinna Terveys Oy:n muutosneuvottelut on saatu päätökseen. Työtehtäviä vähennetään, mutta ilman irtisanomisia.

Kuusiolinna Terveyden toimintaa ja kannattavuutta kuormittavat talouden haasteet. Vastatakseen toimintaympäristön muutoksiin yhtiö käynnisti marraskuussa yhteistoimintalain mukaiset muutosneuvottelut.

MAINOS

Kuusiolinna arvioi muutosneuvotteluiden alussa, että 40–60 työtehtävää voi vähentyä. Arvio ei muuttunut neuvotteluiden aikana. Työtehtävien vähentäminen ei kuitenkaan johda irtisanomisiin, sillä tavoitteena on toteuttaa muutokset työtehtävien uudelleen organisoinnilla ja sijaisjärjestelyjä kehittämällä.

Lisäksi henkilöstöä eläköityy ja avoinna olevia ja avautuvia tehtäviä ei lähtökohtaisesti täytetä ulkoisilla rekrytoinneilla.

– Kävimme neuvottelut ja henkilökohtaiset keskustelut henkilöstön kanssa hyvässä hengessä. Vaikka tilanteemme on haastava, emme päätyneet nyt irtisanomiin. On tärkeää pyrkiä löytämään kaikki mahdolliset keinot inhimillisten ratkaisuiden löytämiseen.

– Lisäksi on huomioitava kaikki muut mahdolliset keinot kulurakenteemme hillitsemiseen. Tarkennamme esimerkiksi hankinta- ja ostopalveluidemme periaatteita. Kaikkein tärkeintä on, että muutoksissakin tarjoamme vaikuttavia ja laadukkaita palveluita asiakkaillemme, toimitusjohtaja Juha Viitasaari kertoo.

MAINOS
Edellinen artikkeliSisu palkitsi onnistujiaan
Seuraava artikkeliEtelä-Pohjanmaalla liikkeellä runsaasti hengitystieinfektioita aiheuttavia viruksia