0.4 C
Alajärvi
tiistai 27.2.2024
MAINOS

Aalto-markkinointivideot kaikelle kansalle

Helmikuussa tuli kuluneeksi 125 vuotta Alajärven kaupunkikuvaan vahvasti vaikuttaneen Alvar Aallon syntymästä. Alajärven kaupunki on toteuttanut seitsemän Aalto-videota.

Markkinointivideoilta näkyy Aallon koko kehityskaari arkkitehtina. Videot tulevat kaikkien nähtäville kaupungin kotisivulle. Aalto-kohteista kiinnostuneet matkailijat pääsevät katsomaan videoita myös QR-koodin kautta.

MAINOS

Markkinointivideoiden syntysanat lausuttiin kolme vuotta sitten. Kaupunginjohtaja Vesa Koivunen otti yhteyttä Jussi Metsäpeltoon ja kysyi, että tehtäisiinkö Aalto-kohteista esittelyvideo, jota voisi katsoa silloin kun Aalto-kohteet ovat kiinni.

– Itse pääsin perehtymään puolivahingossa Aaltoon ja Nelimarkkaan aika syvällekin tehdessäni Alajärven kesälehteä. Se Aallon visio, millä 22-vuotias kaveri piirtää suojeluskuntatalon sellaisilla ratkaisuilla, on uskomaton. Aalto on ollut sen verran suureellinen maailmanmies, että askeettinen neroutensa jää näyttävyytensä varjoon, pohtii Metsäpelto.

Moderni jälki

Jussi Metsäpelto arvelee nuoren Aallon rakastuneen alajärveläisyyteen ja tiettyyn luovaan hulluuteen. Alajärvellä ihmiskemiat ovat Metsäpellon mukaan todella ainutlaatuiset – varsinkin kun tapaa maailmalla menestyneitä alajärveläisiä.

Metsäpelto on työstänyt yhden videon jokaisesta kaupungin Aalto-kohteesta. Lisäksi on tehty yksi koostevideo, jossa pääsee kurkistamaan jokaisen kohteen sisätiloihin.

– Pitkään pohdin ja analysoin – ja porukallakin mietittiin – että mikä on se kulma, jolla tällaisia videoita lähdetään tekemään. Lopulliset videot eivät ole täynnä teknistä tietoa. Ne on tehty jalat maassa, tavallisille ihmisille ja ovat tavallista rakennusarkkitehtuurin kuvausta yhdestä maailman nimekkäimmästä arkkitehdistä.

Metsäpellon mukaan Alajärvi saa olla ylpeä siitä, että kaupungissa on niin paljon Aaltoa.

Videot on toteutettu modernin jäljen saamiseksi First person view -tekniikalla eli kohteet on käyty läpi dronella. Erityisen tyytyväinen Metsäpelto on Villa Väinölä -videoon, jossa on paljon tallennettavia yksityiskohtia.

– Seurakuntatalolla ja kaupungintalolla mennään vähän dokumentaarisempaan suuntaan – rauhoitetaan pikkuisen ja otetaan yksityiskohtia enemmän mukaan. Videon alkuperäinenkin tarkoitus oli, että kerrotaan sisätilat.

Alajärvi esillä

Elinvoimajohtaja Jaakko Aninko kertoi Villa Väinölässä pidetyn tilaisuuden osallistujille siitä, mitä kaikkea kaupunki on kuluvan vuoden aikana tehnyt Aalto-näkyvyyden hyväksi. Tammikuussa Alajärveä ja Aalto-kohteita esitellään Helsingissä pidettävillä Matkamessuilla, jotka ovat alan suurimmat messut Pohjoismaissa.

 – Olemme messuilla Alajärven omalla osastolla ja olemme luvanneet käydä Alvar Aalto -matkailureittiyhdistyksen osastolla pitämässä Alajärven nimeä esillä.

Aaltoa Aninko luonnehtii Aaltoa visionääriksi ja modernin arkkitehtuurin pioneeriksi.

Alvar Aalto 125 -kahveilla kuultiin Aallon suosikkisoitinta eli selloa, jota soitti Claudia Flink. Häntä säestivät Meeri Pesu ja Leena Pesu.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät