1.4 C
Alajärvi
maanantai 26.2.2024
MAINOS

Pehmolelu lievittää jännitystä

Ambulanssikyyti on monelle pienelle – ja vähän isommallekin – jännityksen paikka. Alajärveläinen taksiyrittäjä Johannes Kamppinen on tehnyt Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen ensihoitopalveluille pehmolelulahjoituksen, jolla tuodaan lohtua pienille potilaille ja lievitetään jännitystä ambulanssikyydin aikana.

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen ensihoitopalveluiden ensihoitaja Satu Toppinen kertoo, että vastikään vastaavanlainen lahjoitus on tehty Alavudelle.

MAINOS

– Ei ole kovinkaan pitkä aika siitä, kun kuulin, että tällaiselle lahjoitukselle olisi tarvetta. Ajattelin, että voisin lahjoittaa pehmoleluja ambulanssiin, valottaa Johannes Kamppinen hyväntekeväisyystempauksensa taustaa.

Satu Toppinen sanoo, että kahteen Alajärvellä vuorokauden ympäri päivystävään ambulanssiin sekä yhteen vara-autoon laitetaan kaksi pehmolelua kuhunkin.

Ensihoitaja Väinö Salomäki kertoo, että ambulanssissa hoitoon matkaava lapsipotilas saattaa olla pelokas ja sulkeutunut, eikä osaa kertoa mikä vaivaa tai millaisia oireita hänellä on.

– Pehmolelun avulla saatetaan saada pelottavaa ja jännittävää tilannetta laukeamaan.

Satu Toppinen komppaa sanomalla, että pehmolelun avulla saadaan lapsipotilas avaamaan keskustelua ja samalla hänen mielensä rauhoittumaan.

Johannes Kamppinen on toiminut taksiyrittäjänä vuodesta 2019 alkaen. Yritys työllistää kolme henkeä.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät