0.4 C
Alajärvi
tiistai 27.2.2024
MAINOS

Etelä-Pohjanmaalla marraskuun lopussa 6044 työtöntä työnhakijaa

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Etelä-Pohjanmaalla Manner-Suomen toiseksi alhaisin marraskuun lopussa. Työttömien työnhakijoiden määrä kuitenkin nousi vuoden viime kuukaudesta ja vuoden takaisesta.

Työttömien työnhakijoiden määrä nousi Etelä-Pohjanmaalla vuoden takaisesta vertailuajankohdasta 818 henkilöllä eli 15,7 prosentilla. Edellisestä kuukaudesta työttömien työnhakijoiden määrä nousi 339 henkilöllä. Koko maassa työttömien työnhakijoiden määrä nousi vuoden takaisesta 12,5 prosentilla.

MAINOS

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Etelä-Pohjanmaan alueella 7,1 prosenttia, joka oli Manner-Suomen toiseksi alhaisin. Koko maassa työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 10 prosenttia.

Seutukunnista Etelä-Pohjanmaalla laskua työttömien määrässä oli Suupohjan (-6 %) alueella. Nousua oli Kuusiokuntien (62 %), Seinäjoen (15 %) ja Järviseudun (12 %) alueilla.

Työttömien työnhakijoiden määrä oli nousussa suurimmassa osassa Etelä-Pohjanmaan alueen kuntia. Laskua oli Isojoella (-20 %), Kauhajoella (-10 %), Kurikassa (-6 %) ja Karijoella (-3 %).

Työttömien työnhakijoiden määrä nousi suhteellisesti eniten vuoden takaisesta Ähtärissä (81 %), Alavudella (57 %), Kuortaneella (30 %) ja Isossakyrössä (27 %).

Maakunnan alhaisimmat työttömien työnhakijoiden osuudet olivat Evijärvellä (4,2 %), Kuortaneella (4,5 %), Isojoella (4,6 %) ja Ilmajoella (5,4 %). Korkeimmat osuudet olivat Ähtärissä (12,3 %), Teuvalla (9 %), Alavudella (8,2 %) ja Kauhajoella (7,6 %).

Lomautettujen lukumäärä marraskuun lopussa oli 1065, jossa nousua oli 547 henkilöä (105,6 %) viime vuoden vertailuajankohtaan. Yli vuoden yhtäjaksoisesti työttömänä olleita pitkäaikaistyöttömiä oli kuukauden lopussa 1314 henkilöä, mikä oli 145 henkilöä (12,4 %) enemmän kuin vuosi sitten.

Uusia avoimia työpaikkoja Etelä-Pohjanmaalla oli kuukauden aikana 1376 kappaletta, joka oli 685 kappaletta (-33,2 %) vähemmän kuin vuosi sitten. Kuukauden aikana avoimena oli kaikkiaan 2652 työpaikkaa.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät