0.8 C
Alajärvi
perjantai 23.2.2024
MAINOS

Tainan Ruoka-Kahvio palasi juurilleen

Tainan Ruoka-Kahvio muutti joulun alla marraskuun alussa pois Paavolantorilta takaisin juurilleen Kauppakadun varteen.

Ruoka-Kahvio on perustettu Alajärvellä alun perin tähän samaan paikkaan jo 60-luvun lopulla. Vaikka yrittäjät ovat vaihtuneet, on Ruoka-Kahviosta tullut paikkakunnalla käsite.

MAINOS

Ruoka-Kahvion nykyinen yrittäjä Taina Oravalahti tarttui tehtävään viime keväänä. Taina on koulutukseltaan  ravintolakokki ja hän oli toiminut alan yrittäjänä jo aikaisemminkin asuessaan Jämsässä. Välissä hän on työskennellyt myös muilla aloilla.

Kun Ruoka-Kahvioon aletiin etsiä uutta yrittäjää, ei Taina aluksi innostunut, mutta pikkuhiljaa mieli muuttui. Päätökseen ryhtyä uudelleen yrittäjäksi vaikutti se, että kyseessä on aina ollut nimenomaan kotiruokaa tarjoava yritys. Laadukas ja maukas kotiruoka on se juttu, jota Taina tykkää tehdä!

Pian yrittäjäksi ryhdyttyään Taina alkoi kuitenkin pohtia ravintolan sijaintia ja katse kääntyi kohti sen vanhaa tuttua osoitetta.

Syitä tähän oli monta. – Halusimme lisää tilaa ja tässä sitä on. Lisäksi täällä on juuri remontoitu keittiö, jossa kaikki on hyvässä järjestyksessä. Meillä on nyt oma ulko-ovi ja oma piha, isot ikkunat ja olemme näkyvällä paikalla, Taina luettelee.

Tilavampi keittiö on tärkeä, koska se antaa parempia mahdollisuuksia myös pitopalvelun ja yksityistilaisuuksien järjestämiseen. Vaikka Ruoka-Kahvio on profiloitunut nimenomaan lounaspaikaksi, niin nykyisen yrittäjän myötä sen rinnalle ovat nousseet vahvasti yksityistilaisuuksien järjestäminen, ja niitä parin ensimmäisen kuukauden aikana uudessa osoitteessa onkin ollut jo paljon.

Ravintolassa käy niin työpaikoiltaan lounaalle saapuvia, kuin paljon ikäihmisiä ja nuoriakin. Vanhalle tutulle paikalle paluun myötä lounasasiakkaiden määrä on tuplaantunut, joten yrittäjän ei ole tarvinnut miettiä, oliko muutto oikea ratkaisu. – Useita sellaisiakin asiakkaita on käynyt, jotka ovat kertoneet lounastaneensa täällä jo 60-luvulla Lassilan aikaan!

Myös tilauksia pitopalvelupuolelle on tullut niin paljon, että ennen joulua oli jo pakko laittaa stoppia. Nyt tammikuussa on ollut vähän rauhallisempaa, mutta tästä lähdetään jälleen kevättä kohti!

Asiakaspaikkoja Ruoka-Kahviossa on 68 ja lisää on mahdollisuus laittaa. Vaikka tilaa on, ravintolasali on kotoisa ja viihtyisä. Paikka on auki arkisin kello 9-15 ja lounas on tarjolla kello 10.30-14. Lisäksi tarjolla on kahvia ja vastaleivottua pullaa!

Yksityistilaisuuksia ravintolassa järjestetään myös iltaisin ja viikonloppuisin. Tainan kanssa yrityksessä työskentelee kokoaikaisena Katri Rentola ja osa-aikaisena Jaana Isoniemi. Ruokaa tehdään myös ravintolan ulkopuolelle tilauksesta, kun asiakas noutaa sen itse ravintolasta.

Perus kotiruoka on se juttu, johon ravintolan maine perustuu. Suosituimpia ruokia linjastolta ovat yleensä aina kaikki liharuuat, kuten murekkeet, ulkofile ja metsästäjänleike. Yllättäen myös uunimakkara kuuluu asiakkaiden suosikkeihin, samoin pekoninakit. Muusia on tarjolla lähes aina, sillä sen menekki on taattu.

Lounaalle saapuva saa Ruoka-Kahviossa syödä vatsansa täyteen, vaikka olisi isompikin nälkä. Ainoa toive on, että otettu ruoka syödään eikä sitä oteta niin paljon, että puolet kipataan jäteastiaan. – Meillä ruokaa meneekin biojäteastiaan todella vähän, mikä on ilo ruoan valmistajalle. Se kertoo, että ruoka on maistunut!

Tuula Jokiahosinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät