0.4 C
Alajärvi
tiistai 27.2.2024
MAINOS

Vimpeli valitsi Nokua-Keisasen

Kasvatustieteen maisteri ja kauppatieteiden maisteri Eveliina Nokua-Keisanen on valittu Vimpelin uudeksi hallinto- ja talousjohtajaksi.

Asiasta päätti kunnanvaltuusto vuoden ensimmäisessä kokouksessaan. Virka kiinnosti 12 hakijaa, joista kahdella ei ollut vaadittua kelpoisuutta. Haastatteluihin kutsuttiin seitsemän hakijaa.

MAINOS

Virkavaalia valmistellut työryhmä esitti yksimielisesti Ilmajoen varhaiskasvatusjohtajana tällä hetkellä työskentelevän Nokua-Keisasen valitsemista virkaan.

Vimpelin kunnan viralliset ilmoitukset julkaistaan tänä vuonna kunnan verkkosivuilla ja julkisten kuulutusten ilmoitustaululla. Asiasta päätti kunnanhallitus. Kunnanhallituksen ja -valtuuston esityslistat ja pöytäkirjat julkaistaan kunnan verkkosivuilla.

Työpaikkailmoitukset julkaistaan kunnan verkkosivuilla, julkisten kuulutusten ilmoitustaululla, Kuntarekryssä ja työvoimahallinnon verkkosivuilla. Harkinnan mukaan työpaikkailmoituksia voidaan julkaista myös asianomaisen ammattikunnan lehdessä tai muussa erikseen päätettävässä julkaisukanavassa.

Kunnanvaltuuston kokousten ajasta ja paikasta tiedotetaan kunnan verkkosivuilla. Lisäksi kevään ja syksyn kokousaikataulu kerrotaan koteihin jaettavassa kuntatiedotteessa. Valtuuston kokouskutsu voidaan julkaista myös Torstai-lehdessä ja Järviseudun Sanomissa kokousaikataulun mukaisista kokouksista.

Nuorille kesätöitä

Kunnanhallitus päätti vuoden ensimmäisessä kokouksessaan, että kunta laittaa 20 kesätyöpaikkaa avoimeen hakuun. Ilmoitus julkaistaan Kuntarekryssä ja työvoimahallinnon verkkosivuilla. Avoimista kesätyöpaikoista tiedotetaan myös kouluille ja nuorisotoimeen.

Aikaisempina vuosina kunta on palkannut nuoria puisto- ja puutarhatöihin, kiinteistönhuoltoon, Metsätarhan päiväkohtiin ja kirjastoon sekä Pesäpallo- ja Suksitehdasmuseoihin. Nuorten kesätyöllistämiseen on varattu 9000 euroa. Mikäli toimialat rekrytoivat muita kausityöntekijöitä, kustannukset katetaan toimialojen omilta kustannuspaikoilta.

Kunta on varannut 4500 euron määrärahan yrityksille, yhdistyksille ja yksityishenkilöille nuorten kesätyöpaikkojen tukemiseen. Kunnanhallitus arvioi määrärahan riittävän noin 21 nuoren kesätyöpaikan avustamiseen.

Tuen suuruus on 210 euroa kahdelta viikolta kesätyöntekijää kohti. Tuki edellyttää vähintään kahden viikon mittaista työsopimusta. Tuki maksetaan työnantajalle jälkikäteen tilityslomaketta vastaan. Tuen maksamisen ehtoihin kuuluu myös esimerkiksi kirjallisen työsopimuksen liittäminen tilityslomakkeeseen.

Kesätyötuki on tarkoitettu vuosina 2000–2008 syntyneiden nuorten työllistämiseen. Yrityksen, yhdistyksen tai yksityishenkilön nuorelle maksaman palkan tulee olla vähintään kyseisellä alalla noudatettavan työehtosopimuksen mukainen palkka lakisääteisine sosiaali- ja eläkemaksuineen.

Samalle yrittäjälle, yhdistykselle tai yksityishenkilölle maksetaan enintään kahden kesätyöntekijän palkkaamiseen. Poikkeuksena on Vimpelin 4H-yhdistys, jota tuetaan viiden kesätyöntekijän palkkaamista varten.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät