-0.8 C
Alajärvi
maanantai 29.4.2024

Veto kaatoi Peli-Karhut

Vimpelin Veto otti kolmannen peräkkäisen voiton Naisten Korisliigan ottelussa kun hallitseva suomenmestari Kotkan Peli-Karhut taipui Vimpelissä 91-80 (25-16,26-21,19-28,21-15).

Kotijoukkue määräsi ottelun alkutahdit ja vauhdikas hyökkäyspeli siivitti Vedon 51-37 taukojohtoon. Puoliajan jälkeen ottelu eteni Vedon komennossa kunnes avainpelaajien virhetilit alkoivat täyttyä ja Peli-Karhut nousi vahvan kolmannen jakson ansiosta tilanteeseen 70-65.

Veto piti johtonsa viimeisellä jaksolla vieraiden takaa-ajosta huolimatta ja runsaslukuinen kotiyleisö pääsi todistamaan hienoa voittoa Peli-Karhuista. Molemmat joukkueet heittivät hyvillä prosenteilla Vedon voittaessa levypallot 46-37.

Vimpeli onnistui hyökkäyspäässä laajalla rintamalla. Sam Breen upotti 25 pistettä, Peanut Tuitele 16, Anni Kujala 13, Jah Che Whitfield 12 ja Karoliina Rytkönen 11 pistettä.

Kentän kovimman pistemäärän keräsi Peli-Karhujen Randi Brown joka pussitti peräti 36 pistettä ja Donica Cosby säesti 21 pisteellä.

– Ottelu eteni pelisuunnitelman mukaan aina kolmannelle jaksolla saakka, jonka lopussa puolustuspeli hieman herpaantui ja Peli-Karhut nousi peliin mukaan. Jännäksi meni lopussa mutta onneksi saimme pidettyä Kotkan 15 pisteessä viimeisellä jaksolla, mikä riitti voittoon, Vedon valmentaja Jukka-Pekka Kujala kertasi pelitapahtumia.

Veto: Whitfield 12/6, Isoranta 2/0, Rytkönen 11/3, A.Kujala 13/3, Toomingas 4/3, Viita 8/2, Tuitele 16/7, Breen 25/15/7 syöttöä.