-0.3 C
Alajärvi
perjantai 12.4.2024
MAINOS

Tähtitapahtumat jatkuvat Hoiskon maamiesseuralla – lauantaina Hesa Äijä!

Hoiskon maamiesseuran vetäjät ovat marssittaneet lavalle viimeisen vuoden ajan kansaan uppoavia tähtiartisteja Reetusta Movetroniin ja edelleenkään ei ole tarkoitus jäädä lepäilemään laakereilla, vaan tämä vuosi tuo seurantalolle entistäkin kovemman artistikattauksen!

Tapahtumat starttaavat tulevana lauantaina 17.2., kun lavan valtaa Hesa Äijä, suosittu laulaja ja rap-artisti! Luvassa onkin siis kunnon bileilta, joka käynnistää vuoden tapahtumat komeasti!

MAINOS

Hoiskon maamiesseuran puheenjohtaja Olli Kantola, sihteeri Saija Ylinen ja johtokunnan jäsen Kimmo Mäkelä kertovat, että kun kevät etenee, niin meno vain kiihtyy.

Maaliskuun 16. päivänä paikalle saapuu nimittäin ikoninen diskokuningatar Eini, jonka edellinen vierailu samassa paikassa on ollut niinkin kauan sitten, kuin vuonna -81. – Eini on esiintynyt Hoiskossa edellisen kerran tapahtumassa, jossa hänen lisäkseen mukana olivat Kake Randelin ja Matti Esko, Olli Kantola kertoo.

Nyt onkin aika kuulla uudelleen Einin hitit, jotka iskevät tänä päivänä niin nuorempaan kuin vanhempaankin yleisöön.

Samana päivänä Einin keikan kanssa päivällä Alajärvellä on palokuntien SM-pilkki 2024 ja kilpailukeskuksena toimii Hoiskon maamiesseura.

Huhtikuussa 13. päivä Hoiskoon saapuu 20-vuotiskiertueellaan oleva energinen danceyhtye Chorale. Bändi on urallaan tehnyt Eurodance -vaikutteista Suomi-dancea. Chorale on julkaissut kaikkiaan kolme albumia ja lukuisia singlejä, saavuttanut viisi kultalevyä ja kaksi platinalevyä.

Danny avaa syyskauden

Kesätauon jälkeen Hoiskossa rytisee entistäkin kovemmin, sillä 21. syyskuuta paikalle saapuu itse Danny ison orkesterinsa kanssa! Vuonna 1964 keikkailun aloittanut Danny on esiintynyt Hoiskossa ensimmäisen kerran jo maaliskuussa 1965, varsin tuoreena laulajana siis, ja nyt hieman alle 60 vuotta myöhemmin hän palaa takaisin!

– Tämä on ilta, johon vanhempi väki lähtee varmasti nähdäkseen Dannyn vielä kerran ja nuoremmat lähtevät, koska Danny on ihan pakko nähdä omin silmin!

Onkin varmaa, että Danny vetää Hoiskon maamiesseuran talon tupaten täyteen, sillä tämänkokoista legendaa harvoin paikkakunnalla nähdään!

Mutta vaikka Danny varmasti räjäyttää potin, niin huonoa ei ole jatkokaan. Lokakuun 26. päivä paikalle saapuu suoraan Saksasta Modern Talking reloaded.

Modern Talking oli vuonna 1984 perustettu saksalainen duo, joka koostui saksalaisesta Synthpop-musiikista ja myöhemmin Eurodance -sarjasta. Yhtye perustettiin uudelleen vuonna 1998 ja lopetettiin vuonna 2003.

Modern Talking Reloaded on jatkanut alkuperäisen duon uraa keikkailen ympäri maailmaa jo yli 25 vuotta ja monelle se onkin jo se oikea Modern Talking.

Vuosi päättyy 14.12. pikkujouluihin, joissa lavan valtaa paikallisväriä edustava bilebändi R.M.! Bändin ohjelmistoon kuuluu kotimaisia pop/rock-covereita tunnetuilta bändeiltä sekä artisteilta. Tyylisuunta liikkuu perinteisen tanssimusiikin ja bilemusiikin välillä.

RM on ollut koossa jo reilut viisitoista vuotta ja bändi on niittänyt mainetta monipuolisesti erilaisissa tapahtumissa ja keikoilla ympäri Pohjanmaata. Nykyisin herrat majailevat ympäri Suomea, mutta keikkailua se ei hidasta!

Yhteistyön voimaa

Kaikki tämän vuoden tapahtumat Hoiskossa järjestää maamiesseura, jonka aktiivisen johtokunnan lisäksi talkoissa on mukana muitakin kyläläisiä, niin nuoria kuin vanhempiakin.

Talkooväkeä illoissa on toistakymmentä ja näinkin pienellä porukalla hommasta selvitään, koska hyvänä yhteistyökumppanina illoissa on ravintolatoiminnan järjestävä Bar Lataamo.

Lataamon kanssa yhteistyö on sujunut mainiosti ja aikaisemmat tapahtumat ovat olleet todella mukavia. Järjestyshäiriöitä ei juurikaan ole ollut, vaikka paikalla on ollut aina 300-400 henkinen yleisö.

Tanssi-iltojen lisäksi Hoiskon maamiesseuran talolla järjestetään etenkin kesäaikaan häitä ja muita perhejuhlia. Tulevalle kesälle vapaita aikoja on vielä, mutta kannattaa olla yhteydessä mahdollisimman pikaisesti kesän varauksista.

Kaikki toiminnasta saatava tuotto käytetään talon ylläpito- ja kunnostuskuluihin. Lisäksi kunnostuksiin on anottu ja saatu avustuksia. Viime kesänä maalattiin talon julkisivu ja maalausurakkaa on tarkoitus jatkaa myös ensi kesänä. Lisäksi toiveissa on saada asennettua taloon ilmalämpöpumppuja.

Myös omat nettisivut ovat suunnitteilla, mutta sitä ennen kannattaa ottaa seurantaan seuran Facebook-sivut, joita päivitetään aktiivisesti.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät