-0.3 C
Alajärvi
perjantai 12.4.2024
MAINOS

Riemua rinteessä liikuntapäivänä

Alajärven yläkoululaisilla oli valittavanaan todellinen lajikirjo ja monipuoliset liikuntamahdollisuudet liikuntapäivänään.

Liikuntapäivänä sai pelata salibandyä, koripalloa, tennistä, jääkiekkoa tai padelia tai treenata kuntosalilla tai lähteä kävelylenkille. Oppilailla oli myös mahdollisuus lähteä laskettelemaan Vimpelin Lakiksella.

MAINOS

Yläkoulua käy noin 330 oppilasta. Liikunnanopettaja Jyrki Paavola kertoo, että suurin osa oppilaista oli valinnut kävelyn tai suuntasi Lakikselle. Molempia oli noin 80. Alajärven Osuuspankki sponsoroi liikuntapäivää. Lakiksella oppilaille tarjottiin makkaraa ja mehua.

Irtiotto koulutyöstä

Rinteessä kävi melkoinen vilske. Alajärven yläkoululaisten lisäksi rinteessä viiletti myös vimpeliläinen koululaisryhmä. 8 C:n Noora Nelimarkka kertoi valinneensa laskettelun, sillä hän on harrastanut sitä pienestä pitäen.

Anni Kinnunen (vas.) ja Noora Nelimarkka pitivät Alajärven yläkoulun liikuntapäivässä etenkin siitä, että sai lasketella kavereiden kanssa.

– Laskettelu on kivaa, kun saa mennä kaikista reiteistä kavereiden kanssa. Olen käynyt laskettelemassa täällä Lakiksella. Suosikkirinteeni on Halla, hän viittoo rinteen suuntaan.

Luokkakaveri Anni Kinnunen on myös kokeillut laskettelua Lakiksella. Anni ei valinnut liikuntapäivän lajikseen esimerkiksi padelia, sillä se on hänen mielestään tylsä.

– Liikuntapäivässä on kivaa se, että saa olla kavereiden kanssa. Meidän luokalta melkein kaikki osallistuu lasketteluun. Aion tulla Lakikselle laskettelemaan hiihtolomalla.

8 B:n Tuukka Pallari kertoo valinneensa laskettelun, sillä se sujuu häneltä luontevammin kuin esimerkiksi jääkiekon pelaaminen. Luokkakaveri Onni Sillanpää kertoo laskeneensa pienempänä lumilaudalla. Omien sanojensa mukaan hän ei enää osaa laskea laudalla. Suksilla on helpompi laskea.

Lakiksen paras rinne on Onnin ja Tuukan mielestä Ässärinne, josta löytyy hyppyreitäkin.

Tuukan hiihtolomaohjelma on selkeä. Hän menee rippileirille Suvirantaan. Konfirmaatio on maaliskuun ensimmäisenä sunnuntaina.

– Kesälle jää enemmän aikaa tehdä juttuja, nyrkkeilyä ja kuntosalia harrastava nuorimies perustelee rippileirivalintaansa.

Kuntosalitreeniä harrastava Onni suunnittelee olevansa hiihtolomalla kotona ja rentoutuvansa.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät