-0.3 C
Alajärvi
perjantai 12.4.2024
MAINOS

Play off -huumaa Alajärvellä

Keskisen alueen kolmosdivisioonassa pelaavalla Järviseudun Pallokerhon miesten edustusjoukkueella oli uuteen jääkiekkokauteen lähdettäessä selkeä tavoite: nousu kakkosdivisioonaan.

Runkosarjan viimeisessä ottelussaan JPK murskasi seinäjokisen S-Kiekko Teamin maalein 4–15 (1–5, 1–4, 2–6). JPK:n kausi jatkuu pudotuspeleissä. Keskiviikkona 28.2. kello 19 Alajärven OmaSp Areenassa vastaan asettuu MIF Team Mustasaaresta.

MAINOS

Runkosarjan päätösottelu oli JPK:n hallintaa.

– Ottelu oli kovavauhtinen ja fyysinen. S-Kiekko pelasi tosi vahvaa ja kovaa peliä, mutta eivät pysyneet vauhdissamme. Olimme vahvempia joka osa-alueella, kertoo joukkueenjohtaja Petri Koskenmäki.

JPK pesi MIF Teamin runsasmaalisesti runkosarjan kohtaamisessa. Petri Koskenmäki vakuuttaa JPK:n jatkavan omalla vauhdikkaalla tyylillään myös pudotuspeleissä.

– Pelien luonne muuttuu kevättä kohti mentäessä ja maalimäärät todennäköisesti pienentyvät runkosarjan otteluihin verrattuna.

Selkeä tavoite

Viime kaudella JPK menestyi vastuuvalmentaja Sami Seppälän mukaan kohtalaisesti. Välierissä JPK joutui tunnustamaan Lapuan Virkiän paremmakseen.

– Uuteen kauteen on lähdetty sillä ajatuksella, että nousu yhtä sarjaporrasta ylemmäs on ollut tavoitteena heti ensimmäisestä harjoitteesta lähtien. Hyvin pian edellisen kauden päättymisen jälkeen on ruvettu miettimään asioita. Joukkueella oli kesällä toimintaa ja jäällä on aloitettu elokuussa.

JPK on pelannut kolmosdivisioonassa kaudesta 2012–2013 lähtien. Tällä kaudella pelattujen kotiotteluiden katsojakeskiarvo on 200.

Toista kauttaan lähes samalla miehistöllä pelaava JPK oli runkosarjassa omaa luokkaansa: 17 ottelusta irtosi 17 voittoa, joista yksi ratkesi jatkoajalla. JPK latoi vastustajan maaliverkot tötterölle 189 kertaa. Päästettyjä maaleja kertyi 48.

Pallokerhon pelaajisto onnistui myös henkilökohtaisella tasolla. 71 tehopistettä tehtaillut Ilja Barinov voitti sekä maalipörssin että pistepörssin. Jere Erkkilä oli pistepörssin toinen 61 merkinnällään. Juho ja Lauri Männistö miehittivät sijat viisi ja kuusi 43 pisteellään. Platon Dovbnia oli puolestaan pistepörssin kymmenes.

Perusasiat kunnossa

Keskisen alueen kolmosdivisioonan runkosarjassa pelasi 14 joukkuetta Pohjanmaan rannikkoseudulta, Etelä-Pohjanmaalta ja Keski-Suomesta. Runkosarja pelattiin yksinkertaisena, lisättynä neljän ottelun välisarjalla.

Pudotuspeleihin selviytyi kahdeksan parasta joukkuetta. Pudotuspelit pelataan paras kolmesta -järjestelmällä. JPK:n edustusjoukkueella on omassa play off -sarjassaan kotietu. MIF Teamin kotikaukalossa kohdataan lauantaina ja tarvittaessa pelataan sunnuntaina Alajärvellä.

Sami Seppälä kuvailee suojattejaan todella hyväksi joukkueeksi, joka pelaa hyvää kiekollista peliä.

– Joukkue on parantanut puolustustaan edelliskaudesta. Meillä on perusasiat kunnossa tähän sarjaan.

Joukkueeseen kuuluu kolme maalivahtia ja 25 kenttäpelaajaa. Joukkue on sarjan nuorimpia, keski-iältään 23,5 vuotta.

Rosteriin kuuluu myös ulkomaalaisia pelaajia. Gleb Rjabinin, Aleksandr Jarosjuk, Ilja Barinov ja Platon Dovbnia opiskelevat Järviseudun ammatti-instituutissa. Maalivahti Parks Owensby tulee puolestaan Yhdysvalloista.

Hän opiskelee San Diegon yliopistossa taloushallintoa ja kaupallista alaa ja suorittaa opintoja Alajärveltä käsin.

– Hän laittoi minulle viime syksynä sähköpostia, että etsii pelipaikkaa Euroopasta. Nähtiin, että meillä voisi olla tarvetta hänelle ja pystyisimme molemmin puolin hyötymään tilanteesta. Hän tuli Alajärvelle lokakuussa, kertoo seuran valmennuspäällikkö Jussi Virtanen.

Parhaat pelit edessä

Kansainväliset pelaajat tuovat Sami Seppälän mukaan joukkueeseen väriä.

– On mukava huomata joukkueessa ja pukukopissa, että siellä puhutaan englantia paljon enemmän kuin edellisvuosina. Tämä auttaa varmasti monen pelaajan englannin kielen taitoa, miettii Seppälä.

Ulkomaalaiset pelaajat ovat tuoneet osaltaan maalivahti Oskari Koskenmäen mukaan näkyvyyttä joukkueelle.

– Tänä vuonna on JPK:sta puhuttu Seinäjoella asti enemmän kuin minään muuna vuonna.

24-vuotias veskari kuvailee joukkuehenkeä hyväksi. Hänen mielestään pelaajat ovat sitoutuneet joukkueeseen ja tekemiseen edellisvuosia enemmän.

– Tähän vaikuttaa se, että viime kaudella nousu oli lähellä. Huomattiin, ettei paljon vaadi arkitoiminnassa meiltä mitään lisää, että pystyisimme seuraavalla kaudella parantamaan sen verran, että nousu on mahdollinen.

20 vuotta jääkiekon parissa viihtynyt Koskenmäki vinkkaa, että keskiviikosta alkaen kannattaa tulla katsomaan JPK:n pelejä OmaSp Areenalle, sillä nyt alkavat parhaat pelit. Luvassa on viihdyttäviä pelejä.

– Joukkueena tämän kauden JPK on paras JPK, jossa olen ollut kymmenen divarivuoden aikana mukana. Joukkue on nuori ja nälkäinen!

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät