-0.3 C
Alajärvi
perjantai 12.4.2024
MAINOS

Kulttuurit kohtaavat naistenpäivän tapahtumassa Alajärvellä

Alajärvellä Jamin Kurejoen toimipisteessä järjestetään naistenpäivänä, perjantaina 8.3. kaikille naisille suunnattu, vapaamuotoinen mutta silti monenlaista kivaa tekemistä sisältävä naistenpäivän tapahtuma.

Tapahtuman keskeinen tarkoitus on paitsio juhlia naisia ja naiseutta, myös tutustua toisiin naisiin! Tämä on tilaisuus myös kaikille niille, jotka ovat muuttaneet Alajärvelle jostain muualta Suomesta tai Suomen rajojen ulkopuolelta!

MAINOS

Idea tapahtumaan lähti, kun Moms For Kidsien Ulla Anttila ja Kristiina Mäki ovat työssään tutustuneet Jamilla opiskeleviin, lähinnä venäläisiin ja ukrainalaisiin naisiin. Juliia Abramova oli kysynyt Ullalta, että missä kaikki ovat, missä täällä voi tutustua muihin ihmisiin?

Ja sitä voikin kysyä? Missä oikeasti voit tutustua muihin, kun tulet paikakunnalle jostain muualta – ja vieläpä vieraskielisenä!

– Se ei ole helppoa suomenkielisellekään, saatikka heille joiden äidinkieli suomi ei ole, Ulla toteaa.

Maahanmuuttajat kyllä opiskelevat suomea ja haluavat mielellään puhua suomea oppiakseen sitä lisää, mutta se ei ole aina helppoa, kun jo kouluympäristössä Jamilla on niin paljon venäjänkielisiä. Kansainvälisenä koordinaattorina toimiva Natalia Kivijärvi kertoo, että Jamilla on kymmeniä venäläisiä opiskelijoita ja vieraskielisiä opiskelijoita oppilaitoksessa on ollut jo kauan.

20 vuotta sitten ensimmäiset ulkomaiset opiskelijat jamille saapuivat Virosta, sitten Karjalasta, Venäjältä ja Ukrainasta.

– Täällä on paljon aivan upeita naisia, joiden mukaan tuleminen osaksi yhteisöämme on valtava rikkaus, Ulla Anttila toteaa.

Kaikkien naisten yhteinen ilta

Venäjällä ja Ukrainassa naistenpäivä on tärkeä juhla, mistä syystä se sopii loistavasti tapahtumaillan päiväksi meillä Alajärvelläkin. – Naistenpäivä on meille myös kevään juhla, mutta ennen kaikkea se on juhla naisille. Se tarkoittaa kauneutta, itsenäistä naista, Juliia Abramova kertoo selkeällä suomen kielellä. Juulia vastaa tapahtumassa tutustumisosuudesta.

Jamille kutsutaankin nyt mukaan naistenpäivän iltaan kaikkia meitä rohkeita, kauniita naisia, nauttimaan yhdessäolosta ja ehkäpä myös uuden oppimisisesta ja muihin naisiin tutustumisesta!

Ilta aloitetaan kello 18 Jamin liikuntasalilla, jossa Aina Jaakkola opettaa inkeriläisiä kansantansseja ja lisäksi Juliian johdolla käydään läpi hauska lyhyt tutustumisleikki!

Kieltä ei tarvitse jännittää, sillä tässä illassa kaikki puhuvat suomea! Muutenkin kaikki on vapaaehtoista, jos et halua osallistua johonkin, siihen ei painosteta!

Liikuntasalilla jatketaan Etelä-Pohjanmaan NNKY:n järjestämillä gospel-lattareilla ja puutarhalle siirrytään erilaisiin toimintapisteisiin. Toimintapisteissä tehdään muun muassa yhteistä ryijytyötä, askarrellaan pajusta pääsiäiseen, tehdään yhteistä taideteosta ja samalla voi tutustua opiskelijoiden järjestämin myyntipisteisiin. Myös Jamin maitomyynti on illalla avoinna!

Käsityöpajoista illassa vastaa Oksana Abramova.

Illan lopuksi puutarhalle laitetaan kahvila, jossa voidaan istua yhdessä iltaa vaikka iltateen parissa juttelemassa ja laulamassa karaokea!

Mukana voi tulla ja lähteä myös kesken tapahtuman, mutta järjestäjät toivovat kovasti että mahdollisimman moni pääsisi paikalle heti kello 18 tapahtuvaan avaukseen.

Mikäli ilta onnistuu, niin vastaavia tullaan varmasti järjestämään jatkossakin. Jamin opiskelijoilta löytyy monenlaista osaamista, jota he mielellään opastavat muillekin kiinnostuneille.

Osallistumismaksua iltaan ei ole, mutta kahvilaa ja myyntipisteitä varten kannattaa varata kukkaro mukaan. Mukaan kannattaa lähteä ilman ujostelua ja avoimin mielin, kulttuurien erilaisuus on suuri rikkaus ja kun tutustumme, meillä on molemmin puolin paljon opetettavaa toinen toisillemme!

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät