2.6 C
Alajärvi
perjantai 12.4.2024
MAINOS

Akaa-Volley pommitti KyKy-Betsetin nurin

Ensimmäisen erän perusteella ennakoitiin jo pitkää iltaa. Kolme erää menikin tiukasti, mutta kovissa peleissä marinoitunut Akaa-Volley näytti aina erien lopulla kovia hermoja.

Vieraiden syöttö oli murhaavan kovaa ja kotijoukkueen vastaanotto oli hankaluuksissa. Peli Akaa-Volleylle tiukkojen vaiheiden jälkeen 1-3 (27-25, 22-25, 11-25, 23-25).

MAINOS

KyKy-Betset aloitti pelin ollen vahva erityisesti torjuntapuolella. Tilanteeseen 5-9 mahtui peräti neljä KyKy-Betsetin tappotorjuntaa ja erityisesti Colin Lovejoy oli pelipäällä heti erän alusta. Hän johdatti erän alussa joukkueensa jo 5-9 johtoon, jolloin Olli Kunnari oli pakotettu ottamaan aikalisän.

Aikalisä puri erinomaisesti, sillä vieraat tasoittivat Sebastian Pozo Hernandezin syöttövuorolla 9-9. Akaa-Volley tulikin erään kovalla syötöllä, mutta KyKy-Betsetin vastaanotto kesti tämän 45%. Erä osoittautuikin jo viime kerran tapaan tiukaksi, sillä erässä mentiin jatkopalloille.

KyKy-Betset kuitenkin hoiti kaikki eräpallot nimiinsä ja voitti erän 27-25. Jo aiemmin mainittu Lovejoy onnistui erässä virheettömästi 5/+5. Vierailta taas on nostettava esiin Jere Heiskasen otteet, sillä hyökkäyspuolella pallo sai monesti kyytiä pisteen arvoisesti.

Toinen erä alkoi KyKy-Betsetin kannalta onnistuneesti. Akaa-Volleyn valmentaja Olli Kunnari joutui käyttämään erän molemmat aikalisänsä jo 9-3 tilanteeseen mennessä. Ero oli jo parhaimmillaan tai pahimmillaan, kumman joukkueen kannalta tilannetta katsotaan.

KyKy-Betset joutui kuitenkin vaihtamaan Aivars Petrusevicsin tilalle Manu Asikanius. Tästä alkoikin sitten Akaa-Volleyn takaa-ajo. Erän puolen välin tienoilla Akaa-Volley otti kuskin paikan ja ratkaisuhetkillä näytti kovuutensa.

Erityisesti Matej Smidl oli vahva ja takoi tehot 10/+7. Lisäksi akaalaiset saivat erityisesti erän lopussa Renars Jansonsin hyökkäyksiä puolustettua ja päätettyä pallot edukseen. Erä päättyy Tyynismaan ässään 22-25.

Akaa ottaa kolmannessa heti kuskin paikan. Kun heillä alkoi peli rullaamaan, ei kotijoukkueelta onnistunut mikään. Erityisesti hyökkäyspäässä Akaa-Volley oli murhaavan kova, sillä he onnistuivat päättämään palloja 53%, kotijoukkueen vastaavat olivat 25%.

Lisäksi he murskasivat kovilla syötöillään kotijoukkueen vastaanoton. Jere Heiskanen onnistui erän loppuun tekemään peräti neljä peräkkäistä ässää ja koko erään akaalaiset tekivät yhdeksän ässää. Näin ollen kotijoukkueen vastaanottoprosentti oli vain 16% ja Akaa-Volleyn 60%. Erä murskaavasti akaalaisille 11-25.

Neljäs erä alkaa huomattavasti kolmatta paremmin kotijoukkueelta. KyKy-Betset myös pitkään hallitsi erää ja jossain vaiheessa alkoi jo näyttämään, että ilta menee pitkän kaavan mukaan. Aivan kalkkiviivoilla Akaa-Volley tuli kuitenkin tasoihin ja marssi erävoittoon.

Renars Jansons sai erän aikana omaa hyökkäystään taas rullaamaan, mutta jäi liikaa yksin, sillä hän teki 12/+10 pelkästään neljänteen erään ja seuraavaksi tehokkain oli Joel Andersson 3/+2.

Vierailla taas pisteet jakautuivat tasaisemmin Smidlin, Heiskasen ja Tyynismaan välille. Torjunnat KyKy-Betset vei erän ja ottelun aikana selkeästi itselleen, mutta se ei riitä, kun akaalaisten hyökkäys muuten oli tehokasta. Neljäs erä Akaa-Volleylle 23-25 ja ottelu 1-3. Tämä oli samalla Ilja Ivanovin ensimmäinen kerta, kun hän pääsee Kyyjärveltä kotiin voittajana ja mies olikin iloisella tuulella ottelun jälkeen.

Atro Berg, KyKy-Betset:

– Mitäänsanomaton fiilis. Oltiin pelissä hyvin mukana ja niskan päällä, mutta ei saatu pisteitä jäämään kotiin. Meillä ollut vähän sellaista, että kun johdetaan, niin ollaan iloisia, mutta yksi virhe niin selkäranka katkeaa.

– Torjuntapelissä olin mukana ja siihen olen tyytyväinen, hyökkäystä pitää parantaa. Syöttö-vastaanottoa pitää parantaa ja torjunta-puolustus falskaa välillä aika paljon.

Petteri Tyynismaa, Akaa-Volley:

– Oli ailahtelevaa peliä. Syötössä tuli välillä paljon virheitä, mutta vastapainoksi ässiä. Ihan ok peli itseltä, ei tullut niin paljoa torjuntoja kuin olisin halunnut, mutta hyökkäys oli ok ja syöttö hyvää. Tasaisuutta pitää saada meidän peliin enemmän, liikaa ailahtelee.

Guntis Atars, KyKy-Betset:

– Vastustaja oli tänään kovempi, erityisesti syötössä. Meidän vastaanotto hieman lamaantui, kun Aivars tuli pois kentältä. Itseä yllätti, kun koko joukkue meni melkein saman tien alaspäin ja loppui usko, että voidaan taistella Akaa-Volleyta vastaan.

– Toki jos halutaan voittaa, tarvitaan kaikki pelaajat mukaan. Romans ei ole vielä täydessä pelikunnossa ja onneksi kaksi viikkoa aikaa saada pelaajat kuntoon. Olen tyytyväinen Atron peliin, hän oli torjunnassa hyvin mukana ja teki hyvin töitä. Helpot virheet harmittaa.

– Ensimmäisessä erässä meidän syöttömme oli kova ja kolmannessa taas Akaa-Volley syötti erinomaisesti.

Olli Kunnari, Akaa-Volley:

– Hyvät fiilikset. Viimeksi lähdettiin kotiin tappioniskassa. Olen tyytyväinen tämän päivän hyökkäyspeliin, viime pelistä Loimua vastaan selkeä parannus. Syöttöpeli oli tänään poikkeuksellisen hyvää, 15 ässää ja 16 virhettä. Se oli isossa osassa tänään.

– KyKy-Betsetin peliin vaikutti, kun Petrusevics joutui pois kentältä. Pikkuhiljaa käännetään katseet kohti playoffeja.

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät