-0.3 C
Alajärvi
perjantai 12.4.2024
MAINOS

Pesisfestivaalien ohjelma hahmottuu

Järjestyksessään kolmannet Vimpelin Pesisfestivaalit järjestetään 5.–14. heinäkuuta. Luvassa on kansallispeliä monelta eri kantilta Pesisvisasta höntsäpesikseen ja tähdistöottelusta välinetestaukseen. Myös kulttuuripitoisempaa ohjelmaa järjestetään.

Festivaalin kruunaa miesten Superpesiksen todellinen klassikkokohtaaminen Vimpelin Vedon ja Sotkamon Jymyn välillä.

MAINOS

Festivaalin järjestäjinä toimivat Vimpelin kunta ja Vimpelin Veto. Vimpelin vapaa-aikasihteeri Ari Takala kertoo, että äskettäin julkaistu, kymmenpäiväisen tapahtuman ohjelmarunko päivittyy huhtikuussa. Yhdistykset voivat ideoida ja toteuttaa tapahtumiaan heinäkuun alkupuolelle asettuvaan festivaalitapahtumaan.

Monenlaisia tähtiä

Heinäkuista festivaalia ovat olleet ideoimassa Vimpelin kunnanjohtaja Sam Leijonanmieli, kunnan viestintäsihteeri Hanna-Riikka Uusitalo ja Ari Takala yhdessä Vedon puheenjohtajana toimivan Jari Lakaniemen, toiminnanjohtaja Jukka-Pekka Kujalan ja junioripäällikkö Santeri Syynimaan kanssa.

Takala kertoo, että myös tänä vuonna festivaaleja varten palkataan erillinen koordinaattori. Päivi Hernesniemen vastuulla on puolestaan tiistaina 9.7. pelattava tähdistöottelu. Viime vuonna tähdistöottelussa nähtiin urheilutähtiä, yrityselämän vaikuttajia ja kuntajohtajia.

Vimpeliläislähtöinen Poplarit-kokoonpano polkaisee Pesisfestivaalit käyntiin perjantaina 5. heinäkuuta. Seuraavana päivänä on luvassa niin ikään musiikkia, kun muiden muassa Isac Elliot, Kolmas Nainen, Hugo ja Etta, Arttu Wiskari ja Teflon Brothers esiintyvät Seinäjoen Vauhtiajojen ja Vimpelin Yrittäjien järjestämässä Saarikenttä Festivaalissa.

Sunnuntaina 7.7. pesisväki suuntaa Lappajärven Veikkolan pesäpallostadionille, jossa järjestetään Ykköspesiksen Itä–Länsi-ottelut. Vimpelin Vedon Superpesis-miehistö kohtaa maanantaina 8.7.

Alajärven Ankkurit, perjantaina 12.7. Seinäjoen JymyJussit ja sunnuntaina 14.7. viimevuotisen finaalivastustajansa Sotkamon Jymyn. Lisäksi Saarikentällä pelataan ainakin naisten Ykköspesiksen ja poikien Superpesiksen ottelut.

Porrasjuoksua ja korista

Vimpeli isännöi näillä näkymin festivaalien aikaan kolmea SM-tason urheilutapahtumaa. Lauantaina 13.7. Lakeaharjun Vaaran askelmat -kuntoportailla kisataan porrasjuoksun SM-mitaleista.

3×3-koripallon SM-kiertue saattaa rantautua viimevuotiseen tapaan Saarikentälle. Saarikentälle on myös kaavailtu Harmaakarhujen eli pesäpallon yli 45-vuotiaiden SM-lopputurnausta, joka pelattiin Vimpelissä ensimmäistä kertaa viime vuonna. Ari Takala kertoo, että koris- ja pesisturnausten varmistumista odotellaan.

– 3×3-kiertueen järjestäjät tykkäsivät paikasta ja Vimpelissä oli hyvin joukkueita mukana. Harmaakarhujen turnaukselle ei ole paljon halukkaita järjestäjiä. Viime vuonna järjestelyt toimivat Vimpelissä hyvin.

Festivaalitarjonnan uutuutena ovat esimerkiksi sunnuntaina 7.7. järjestettäväksi suunniteltu höntsäpesis-tapahtuma, tiistain 9.7. lauluiltapäivä ja torstaina 11.7. järjestettävä Pesisbingo. Seuraavalle illalle on luvassa Pesisvisa, joka oli viime vuonna yleisömenestys ja kokosi Pub Völjyyn tuvan täydeltä omaa tietouttaan mitanneita pesisjännäreitä.

Ari Takalan mukaan myös Suomen Pesäpallomuseoon kehitellään tapahtumia. Lapsiakaan ei festivaaleilla unohdeta, sillä 8.–12.7. järjestetään 6–12-vuotiaille pesiskerho.

– Jos joku haluaa järjestää festivaalien aikaan tapahtuman, voi olla yhteydessä minuun. Suunnitelmissa on myös markkinamyyjien saaminen ja markkinatunnelman luominen festivaalitapahtumien yhteyteen.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät